autor:

lili

» » Aluaturi si Foietaje

saratele fragede

Autor: lili (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lili (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iunie 2010

Ingrediente
* 1 kg. faina, * 200 gr. untura, * 250 gr. margarina, * 3 galbenusuri, * 1 ou intreg, * 3 lingurite de sare, * 1 lingurita de zahar, * 1 lingura de smintina, * 100 ml. lapte, * drojdie cit o nuca mai mare, * susan,mac

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

32 voturi

Mod de preparare

*

Drojdia se amesteca cu laptele caldut si zaharul.Faina se amesteca bine cu untura si margarina,pina se obtine un aluat sfarimicios.Se adauga galbenusurile frecate cu sare,drojdia inmuiata in lapte,smintina si se framinta un aluat care se intinde pe planseta de lucru,se unge cu oul batut,se presara susan sau mac si se rade cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mici.Se taie aluatul bastonase,se pun in tava pe hirtie de copt si se coc la foc tare 20-25 minute.POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "saratele fragede" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Saratele fragede

Saratele fragede

Incalzim putin laptele, cat sa fie usor caldut, adaugam o lingurita rasa de zahar si drojdia sfaramata.

12 voturi    8 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Pasca cu brinza sarata

Pasca cu brinza sarata

Ieri am copt editia 2011 a cozonacului ! Bineintelesc ca am facut si pasca cu brinza Focsani ! Foarte,

12 voturi    7 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Daniela Sanduleac , 30 noiembrie 2015

    Buneeeee rau !!!

  • Dan65

    Dan65 (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2014

    Foarte bune.O sa le incerc si eu,dar o sa inlocuiesc susanul si macul,cu chimen.

  • Fara foto

    Groza Ionel Daniel , 28 septembrie 2014

    Foarte bune.O sa le incerc si eu dar o sa inlocuiesc susanul si macul,cu chimen.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

      O reteta super !

    • Fara foto

      cojocaru catalin (Bucatar) , 25 decembrie 2011

      Foarte bune au iesit , excelenta reteta.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      Arata foarte bine.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      Foarte fine si apetisante!***** Am salvat reteta.

    • Amalia

      Amalia (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

      Foarte simplu !

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

      Cred ca sunt si bune la cum arata!!!!!!!!!!!*****

    • liliana hristova

      liliana hristova (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

      vai de cand n-am mai mancat saratele....si ce bine arata ale tale....vreau si eu....... Vot maxim

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

      O bunatate..

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

      Arata tare bine!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

      Foarte reusite!!!mai ales cu aluat de casã:)

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

      Foarte bune si frumoase saratelele facute de tine.*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

32 voturi

Ingrediente

  • * 1 kg. faina
  • * 200 gr. untura
  • * 250 gr. margarina
  • * 3 galbenusuri
  • * 1 ou intreg
  • * 3 lingurite de sare
  • * 1 lingurita de zahar
  • * 1 lingura de smintina
  • * 100 ml. lapte
  • * drojdie cit o nuca mai mare
  • * susan,mac

Raporteaza reteta

Retete
de lili
Triunghiuri cu telemea

Triunghiuri cu telemea

Brinza telemea o dam pe razatoarea cu ochiuri mari si o amestecam cu 1 ou.Aluatul de foietaj il lasam

7 voturi    11 comentarii
45 min
Aperitive cu brinza
Crochete de cartofi

Crochete de cartofi

Cartofii se curata,se spala,se taie cubulete si se fierb in apa cu sare.Dupa ce au fiert se scurg

29 voturi    16 comentarii
1h
Aperitive
Paste cu nuca

Paste cu nuca

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj,in apa cu putina sare.Dupa fierbere se scurg

1 vot    6 comentarii
25 min
Paste si pizza

Dan65 (Chef de cuisine)

Foarte bune.O sa le incerc si eu,dar o sa inlocuiesc susanul si macul,cu chimen.

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu finetti