autor:

autor

» » Aluaturi si Foietaje

Saratele

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
500 gr faina, 500 gr. margarina, 500 gr branza sarata, 2 lingurite praf de copt, susan sau chimen(facultativ), un galbenus de ou pt. uns

Dificultate: Redusa Timp: 1h

292 voturi

Mod de preparare

Important este sa fie cantitati egale de faina, margarina si brinza. Se framinta aluatul si se puna la rece o jumatate de ora.

Se pune pe planseta si se intinde de grosime de jumatate de centimatru. Se taie in ce forme doriti, adica betisoare, sau putin mai late, se ung cu galbenus, se presara susan sau chimen. Se coc la foc iute.

Merg linga orice aperitiv sau numai pentru bere.
Important este sa fie cantitati egale de faina, margarina si brinza. Se framinta aluatul si se puna la rece o jumatate de ora.

Se pune
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje
Saratele economice

Saratele economice

Margarina tinuta la temperatura camerei se amesteca cu laptele caldut.Se omogenizeaza bine,dupa care

32 voturi    16 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Saratele din faina de naut

Saratele din faina de naut

Intr-un bol amestecam bine faina de naut cu sare, cardamon si piper. In oala robotului punem faina

3 voturi    1 comentariu
45 min
Aluaturi si Foietaje

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Christodoulidou , 16 iunie 2014

    sint foarte bune

  • Fara foto

    :)) , 16 iulie 2009

    Centimetru sau centimatru :))

Dificultate

Redusa

Timp

1h

292 voturi

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 500 gr. margarina
  • 500 gr branza sarata
  • 2 lingurite praf de copt
  • susan sau chimen(facultativ)
  • un galbenus de ou pt. uns

Raporteaza reteta

Aluat pentru foietaj

Aluat pentru foietaj

Aluatul de foietaj este un aluat care necesita mai multa atentie, pentru ca este migalos, si nu iese

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Se dizolva drojdia in putina apa calduta si se amesteca cu cateva linguri faina.Se lasa la dospit

32 voturi    9 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje
Tochitura macelareasca cu cus-cus

Tochitura macelareasca cu cus-cus

Carnea o taiem cuburi cu latura de 3 cm, carnatii ii feliem, iar kaizerul il taiem fasii. Curatam

3 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Fara foto

:))

Centimetru sau centimatru :))

Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Bomboane de pom cu spanac

Bomboane de pom cu spanac

Scurgem bine spanacul si il calim in unt. Cat se racoreste spanacul calit amestecam branza de capra, maruntita, cu iaurtul, pana devine

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Aluat pentru foietaj

Aluat pentru foietaj

Aluatul de foietaj este un aluat care necesita mai multa atentie, pentru ca este migalos, si nu iese daca in camera e o temperature

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje