autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Sardele la cuptor

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 16 sardele intregi, , 4 catei de usturoi, , 1 legatura patrunjel, , 1 crenguta de rozmarin, , 2 crengute de cimbru proaspat, , 2 linguri pesmet, , 1 lingura cascaval ras, , 2 linguri ulei de masline, , sare, , piper.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Ungeti cu ulei tava de la aragaz. Rupeti capul sardelelor si desfaceti-le in doua, fara sa separati complet cele doua jumatati. Scoateti sira spinarii, spalati-le si zvantati-le cu hartie absorbanta. Puneti-le pe tava asa desfacute si cu pielita in jos si presarati-le cu sare si piper.
Incingeti cuptorul la 210ş.
Tocati patrunjelul impreuna cu frunzulitele de cimbru si de rozmarin, puneti 2 linguri intr-un bol si amestecati-le cu usturoiul presat, cascavalul ras si o lingura cu pesmet.
Intindeti umplutura astfel preparata peste sardele si lipiti din nou cele doua jumatati.
Presarati peste ele ierburile ramase si restul de pesmet si dati-le 6 minute la cuptor. Decorati sardelele cu felii de lamaie si serviti-le cu masline umplute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sardele la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Sardine in stil marocan

Sardine in stil marocan

Curatam sardinele de solzi, cap, aripioare, precum si interiorul. Le deschidem (fara sa le taiem

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
peste la cuptor

peste la cuptor

Pestele se spala, se curata, se taie felii si se pune la scurs, apoi se sareaza, se aseaza in tava

5 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Save Alexandra , 25 mai 2013

    incerc chiar acum...

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 16 sardele intregi
  • 4 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 2 crengute de cimbru proaspat
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingura cascaval ras
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Pastrav prajit