autor:

» » Mancaruri cu peste

Sardine bizantine la tigaie

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 5 sardine, , 6 rosii, , 50 g masline negre, , 4 catei de usturoi, , 50 g faina, , 1 legatura busuioc verde, , 1 lingura piper negru (boabe), , 1 lingura stafide, , sare.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Curatati usturoiul, opariti rosiile, indepartati pielita si taiati-le bucatele. Taiati - cu foarfeca - jumatate din legatura de busuioc si puneti restul deoparte.
Curatati sardinele, spalati-le bine si zvantati-le cu hartie absorbanta. Dati-le prin faina si prajiti-le 5 minute in uleiul incins, dupa care lasati-le sa se scurga.
Puneti in tigaie cateii de usturoi (intregi) si prajiti-i la foc mic, circa 4 minute. Adaugati rosiile, boabele de piper, stafidele, busuiocul taiat si maslinele, gustati de sare si lasati-le sa fiarba incet inca 5 minute. Rasturnati legumele calde pe un platou, asezati deasupra sardinele prajite, ornati-le cu busuiocul pus deoparte si serviti-le fierbinti sau reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sardine bizantine la tigaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 5 sardine
  • 6 rosii
  • 50 g masline negre
  • 4 catei de usturoi
  • 50 g faina
  • 1 legatura busuioc verde
  • 1 lingura piper negru (boabe)
  • 1 lingura stafide
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete

din Mancaruri cu peste

File de peste in sos picant cu legume File de peste in sos picant cu legume

Intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei sa se incalzeasca, se prajesc ceapa si ardeii, apoi treptat celelalte legume se calesc putin.

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Salata de ton