autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Sardine bizantine la tigaie

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 5 sardine, , 6 rosii, , 50 g masline negre, , 4 catei de usturoi, , 50 g faina, , 1 legatura busuioc verde, , 1 lingura piper negru (boabe), , 1 lingura stafide, , sare.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Curatati usturoiul, opariti rosiile, indepartati pielita si taiati-le bucatele. Taiati - cu foarfeca - jumatate din legatura de busuioc si puneti restul deoparte.
Curatati sardinele, spalati-le bine si zvantati-le cu hartie absorbanta. Dati-le prin faina si prajiti-le 5 minute in uleiul incins, dupa care lasati-le sa se scurga.
Puneti in tigaie cateii de usturoi (intregi) si prajiti-i la foc mic, circa 4 minute. Adaugati rosiile, boabele de piper, stafidele, busuiocul taiat si maslinele, gustati de sare si lasati-le sa fiarba incet inca 5 minute. Rasturnati legumele calde pe un platou, asezati deasupra sardinele prajite, ornati-le cu busuiocul pus deoparte si serviti-le fierbinti sau reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sardine bizantine la tigaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Crap prajit cu lamaie

Crap prajit cu lamaie

Se spala bucatile de peste si se usuca cu ajutorul unui prosop absorbant .Facem un sos din ulei

4 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Peste cu sos de lamaie

Peste cu sos de lamaie

Se spala bine pestele si se usuca intr-un prosop curat. Nu se da nici prin faina, nici prin malai.

8 voturi    2 comentarii
15 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 5 sardine
  • 6 rosii
  • 50 g masline negre
  • 4 catei de usturoi
  • 50 g faina
  • 1 legatura busuioc verde
  • 1 lingura piper negru (boabe)
  • 1 lingura stafide
  • sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Rasol de peste uscat(sarat) cu legume si mujdei de usturoi