autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Sardine cu sos acrisor

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 kg sardine, , 100 g faina, , 1 ardei iute, , 2 linguri otet de vin, , 2 lingurite boia de ardei, , 1 lingura chimen pisat, , 6 catei de usturoi, , 150 ml ulei, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Curatati usturoiul si tocati-l marunt. Curatati sardinele (dupa ce ati indepartat capetele), spalati-le, stergeti-le cu un servet si dati-le un praf de sare si de piper. Tavaliti-le prin faina, prajiti-le in uleiul incins si asezati-le intr-un vas adanc.
Puneti tigaia din nou pe foc si peste uleiul in care ati prajit pestele adaugati usturoiul, boiaua, chimenul si ardeiul iute curatat si taiat marunt. Sarati, turnati otetul si 4 linguri cu apa calda si lasati sosul sa fiarba 2 minute, la foc iute.
Turnati sosul peste sardinele prajite, acoperiti-le cu un capac si tineti-le la frigider, pana cand le serviti. Pot fi conservate la rece 48 de ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sardine cu sos acrisor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Bors de peste

Bors de peste

In oala cu ulei si 1pahar cu apa,se pune ceapa tocata marunt,radacinoasele date pe razatoare iar

3 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Chiftelute de somn cu sos de patrunjel

Chiftelute de somn cu sos de patrunjel

1. Se fierb cartofii in apa cu sare timp de 15 minute, pana devin moi.Dupa ce s-au fiert, se scurg,

4 voturi    8 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 kg sardine
  • 100 g faina
  • 1 ardei iute
  • 2 linguri otet de vin
  • 2 lingurite boia de ardei
  • 1 lingura chimen pisat
  • 6 catei de usturoi
  • 150 ml ulei
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

8 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Creveti pane cu mazare pe pat de mamaliguta