autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Sardine cu sos de rosii

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 1-2 linguri ulei de masline, , 2 catei de usturoi presati, , circa 440 g rosii decojite sfaramate (din conserva), , 4 linguri vin alb, , 2 linguri pasta de rosii, , 1/4 ceasca busuioc proaspat tocat, , 500 g sardine (sau sproturi) mici si proaspete, , 1/2 ceasca faina, , 1/2 lingurita piper macinat, , 5-6 linguri ulei (pentru prajit), , felii de lamaie pentru ornat.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Sosul de rosii: Se incinge uleiul intr-o cratita si se prajeste in el usturoiul, circa 2 minute, la foc slab. Se adauga rosiile zdrobite, vinul, pasta de rosii si busuiocul si se lasa sa fiarba - fara capac - aproximativ 10 minute.
Se curata sardinele (dupa ce se indeparteaza capetele) sub jetul de apa rece, se zvanta cu hartie absorbanta si se dau prin faina amestecata cu piper.
Se prajesc in uleiul incins - la foc potrivit - cate 2 minute pe fiecare parte, se scurg, se aseaza pe un platou mare, se toarna peste ele sosul de rosii si se servesc imediat, garnisite cu felii de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sardine cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Rulouri din somotei cu sparanghel si bacon

Rulouri din somotei cu sparanghel si bacon

Se scot 4 bucati file din somotei care se intind un pic cu un ciocan de snitel intre 2 folii de plastic,se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Creveti cu usturoi

Creveti cu usturoi

Incalzeste o tigaie mare si pune uleiul. Adauga usturoiul si ardeiul iute. Amesteca la foc mediu

4 voturi    3 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 1-2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi presati
  • circa 440 g rosii decojite sfaramate (din conserva)
  • 4 linguri vin alb
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1/4 ceasca busuioc proaspat tocat
  • 500 g sardine (sau sproturi) mici si proaspete
  • 1/2 ceasca faina
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 5-6 linguri ulei (pentru prajit)
  • felii de lamaie pentru ornat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Somon cu lamaie