autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Sardine cu sos de rosii

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 1-2 linguri ulei de masline, , 2 catei de usturoi presati, , circa 440 g rosii decojite sfaramate (din conserva), , 4 linguri vin alb, , 2 linguri pasta de rosii, , 1/4 ceasca busuioc proaspat tocat, , 500 g sardine (sau sproturi) mici si proaspete, , 1/2 ceasca faina, , 1/2 lingurita piper macinat, , 5-6 linguri ulei (pentru prajit), , felii de lamaie pentru ornat.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Sosul de rosii: Se incinge uleiul intr-o cratita si se prajeste in el usturoiul, circa 2 minute, la foc slab. Se adauga rosiile zdrobite, vinul, pasta de rosii si busuiocul si se lasa sa fiarba - fara capac - aproximativ 10 minute.
Se curata sardinele (dupa ce se indeparteaza capetele) sub jetul de apa rece, se zvanta cu hartie absorbanta si se dau prin faina amestecata cu piper.
Se prajesc in uleiul incins - la foc potrivit - cate 2 minute pe fiecare parte, se scurg, se aseaza pe un platou mare, se toarna peste ele sosul de rosii si se servesc imediat, garnisite cu felii de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sardine cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
File de macrou la cuptor

File de macrou la cuptor

Se preincalzeste cuptorul. Se spala si se curata pestele, se taie file. Se unge fiecare bucata

2 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Peste (somn) la cuptor pe pat de legume

Peste (somn) la cuptor pe pat de legume

Se curăță peștele (de solzi și de resturile de măruntaie, dacă mai este cazul) se spală bine

11 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 1-2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi presati
  • circa 440 g rosii decojite sfaramate (din conserva)
  • 4 linguri vin alb
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1/4 ceasca busuioc proaspat tocat
  • 500 g sardine (sau sproturi) mici si proaspete
  • 1/2 ceasca faina
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 5-6 linguri ulei (pentru prajit)
  • felii de lamaie pentru ornat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tocanita de mazare noua si cod Tocanita de mazare noua si cod

Se curata ceapa si prazul si se toaca julien, apoi se pun la calit in ulei. Se curata morcovul, se toaca marunt si se adauga peste

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

2 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
File de peste la cuptor cu mustar, patrunjel si rosii