autor:

» » Mancaruri cu peste

Sardine cu sos de rosii

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 1-2 linguri ulei de masline, , 2 catei de usturoi presati, , circa 440 g rosii decojite sfaramate (din conserva), , 4 linguri vin alb, , 2 linguri pasta de rosii, , 1/4 ceasca busuioc proaspat tocat, , 500 g sardine (sau sproturi) mici si proaspete, , 1/2 ceasca faina, , 1/2 lingurita piper macinat, , 5-6 linguri ulei (pentru prajit), , felii de lamaie pentru ornat.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Sosul de rosii: Se incinge uleiul intr-o cratita si se prajeste in el usturoiul, circa 2 minute, la foc slab. Se adauga rosiile zdrobite, vinul, pasta de rosii si busuiocul si se lasa sa fiarba - fara capac - aproximativ 10 minute.
Se curata sardinele (dupa ce se indeparteaza capetele) sub jetul de apa rece, se zvanta cu hartie absorbanta si se dau prin faina amestecata cu piper.
Se prajesc in uleiul incins - la foc potrivit - cate 2 minute pe fiecare parte, se scurg, se aseaza pe un platou mare, se toarna peste ele sosul de rosii si se servesc imediat, garnisite cu felii de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sardine cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 1-2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi presati
  • circa 440 g rosii decojite sfaramate (din conserva)
  • 4 linguri vin alb
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1/4 ceasca busuioc proaspat tocat
  • 500 g sardine (sau sproturi) mici si proaspete
  • 1/2 ceasca faina
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 5-6 linguri ulei (pentru prajit)
  • felii de lamaie pentru ornat.

Raporteaza reteta

Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Creveti pane cu sos de maioneza cu usturoi