Sardine cu sos de rosii

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 1-2 linguri ulei de masline,
  • 2 catei de usturoi presati,
  • circa 440 g rosii decojite sfaramate (din conserva),
  • 4 linguri vin alb,
  • 2 linguri pasta de rosii,
  • 1/4 ceasca busuioc proaspat tocat,
  • 500 g sardine (sau sproturi) mici si proaspete,
  • 1/2 ceasca faina,
  • 1/2 lingurita piper macinat,
  • 5-6 linguri ulei (pentru prajit),
  • felii de lamaie pentru ornat.

Mod de preparare

Sosul de rosii: Se incinge uleiul intr-o cratita si se prajeste in el usturoiul, circa 2 minute, la foc slab. Se adauga rosiile zdrobite, vinul, pasta de rosii si busuiocul si se lasa sa fiarba - fara capac - aproximativ 10 minute.

Se curata sardinele (dupa ce se indeparteaza capetele) sub jetul de apa rece, se zvanta cu hartie absorbanta si se dau prin faina amestecata cu piper.

Se prajesc in uleiul incins - la foc potrivit - cate 2 minute pe fiecare parte, se scurg, se aseaza pe un platou mare, se toarna peste ele sosul de rosii si se servesc imediat, garnisite cu felii de lamaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte sarate cu branza

Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.

Placinte sarate cu branza
Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.

Cotlet de porc cu rosii la tigaie
Dulceata din fructe de soc

Dulceata din fructe de soc

Reteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.

Dulceata din fructe de soc