autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Sardine cu sos de rosii

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 1-2 linguri ulei de masline, , 2 catei de usturoi presati, , circa 440 g rosii decojite sfaramate (din conserva), , 4 linguri vin alb, , 2 linguri pasta de rosii, , 1/4 ceasca busuioc proaspat tocat, , 500 g sardine (sau sproturi) mici si proaspete, , 1/2 ceasca faina, , 1/2 lingurita piper macinat, , 5-6 linguri ulei (pentru prajit), , felii de lamaie pentru ornat.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Sosul de rosii: Se incinge uleiul intr-o cratita si se prajeste in el usturoiul, circa 2 minute, la foc slab. Se adauga rosiile zdrobite, vinul, pasta de rosii si busuiocul si se lasa sa fiarba - fara capac - aproximativ 10 minute.
Se curata sardinele (dupa ce se indeparteaza capetele) sub jetul de apa rece, se zvanta cu hartie absorbanta si se dau prin faina amestecata cu piper.
Se prajesc in uleiul incins - la foc potrivit - cate 2 minute pe fiecare parte, se scurg, se aseaza pe un platou mare, se toarna peste ele sosul de rosii si se servesc imediat, garnisite cu felii de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sardine cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Salau bonne femme

Salau bonne femme

Curatati ceapa si patunjelul şi tocati-le marunt. Ungeţi o tava de iena încapatoare, cu unt.Apoi

15 voturi    5 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 1-2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi presati
  • circa 440 g rosii decojite sfaramate (din conserva)
  • 4 linguri vin alb
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1/4 ceasca busuioc proaspat tocat
  • 500 g sardine (sau sproturi) mici si proaspete
  • 1/2 ceasca faina
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 5-6 linguri ulei (pentru prajit)
  • felii de lamaie pentru ornat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Coada de somn prajita cu sos de usturoi