autor:

mihai

» » Mancaruri cu peste

Sardine prajite cu naut

Autor: mihai (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 12 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihai (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 12 aprilie 2011

Ingrediente
1kg sardine proaspete, 1kg naut fiert, 2 oua fierte, 2 morcovi, 4 catai de usturoi, 2-3 linguri faina de grau, 10-12 linguri ulei de masline, piper si sare

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

10 voturi

Mod de preparare

Punem sare peste sardine si dupa 5 min. le dam prin faina de grau si prajim in 6-8 ling ulei de masline. Cand sardinele sunt gata rumenite pe ambele parti le punem pe o farfurie cu un servetel de bucatarie la scurs de surplusul de ulei. Punem o cratita cu restul de ulei la incins, punem usturoiul picat marunt impreuna cu rondele de morcov si calim 2 min pana se imoaie putin dupa care adaugam 50ml de apa fierbinte si nautul fiert. Lasam sa fiarba la foc moderat cu capacul pus timp de cca 10min. Luam cratita de pe foc punem piper macinat si potrivim de sare. Se acompaniaza nautul si sardinele alaturi de doua jumatati de ou cu piper macinat deasupra lor si o salata verde temperata cu ulei de masline, otet si sare. Este o reteta simpla ce se serveste uneori in casele portughezilor. Se poate servi cu un vin demidulce alb(rece) sau bere. Va urez pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sardine prajite cu naut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Plachie de crap

Plachie de crap

Pestele se curata se spala bine si se imparte se prajeste putin -dar nu este obligatoriu eu l-am

4 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
peste la cuptor

peste la cuptor

Pestele curatat se aseaza intr-o tava, se presara cu sare, piper si cimbru apoi se pun deasupra ardeii

9 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2011

    Mihai, ai uitat româneşte! "Picat", adică tăiat...Garbanzo în spaniolă, poate seamănă şi în portugheză(grão de bico), se mănâncă mult pe acolo. La noi, fasolea, sărmana! Lăsând gluma la o parte, e o combinaţie interesantă şi sănătoasă. Bravo! Muy bien! Muito boa! Aşa se zice?

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2011

    Preferatii mei!!! asa de bine aratã cã a ajuns mirosul pânã la mine:) delicioasã combinatie. Nãutul este excelent pt. digestie:) asa cã pe treabã!

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2011

    Un deliciu!

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2011

      Vai ce pofta mi-ai facut :) Abia astept Duminica Floriilor sa ma satur de pestic :)))) !!!!!! Felicitari si *****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2011

      Foarte aromat si satios!***** Un alt mod interesant de gatit nautul... Si ce diferit de "fish and chips" englezesc...ha ha ha...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

10 voturi

Ingrediente

  • 1kg sardine proaspete
  • 1kg naut fiert
  • 2 oua fierte
  • 2 morcovi
  • 4 catai de usturoi
  • 2-3 linguri faina de grau
  • 10-12 linguri ulei de masline
  • piper si sare

Raporteaza reteta

Retete
de mihai
Supa crema de fasole (Sopa creme de feijao)

Supa crema de fasole (Sopa creme de feijao)

Punem intr-o oala sau cratita mai adanca la prajit usturoiul putin sfaramat in untul amestecat cu

26 voturi    5 comentarii
45 min
Supe de legume
Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

Cartofii se spala, se taie in doua si se lasa in coarja. Morcovii si ciupercile se spala si se lasa

19 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Mousse de piersici ( Musse de pessegos )

Mousse de piersici ( Musse de pessegos )

Punem albusurile intr-un lighean si galbenusurile intr-o cratita. Batem galbenusurile, punem zaharul,

16 voturi    6 comentarii
4h 30 min
Spume si creme dulci

Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)

Mihai, ai uitat româneşte! "Picat", adică tăiat...Garbanzo în spaniolă, poate seamănă şi în portugheză(grão de bico), se mănâncă mult pe acolo. La noi, fasolea, sărmana! Lăsând gluma la o parte, e o combinaţie interesantă şi sănătoasă. Bravo! Muy bien! Muito boa! Aşa se zice?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Scoici de mare cu Emmentaler