Punem sare peste sardine si dupa 5 min. le dam prin faina de grau si prajim in 6-8 ling ulei de masline. Cand sardinele sunt gata rumenite pe ambele parti le punem pe o farfurie cu un servetel de bucatarie la scurs de surplusul de ulei. Punem o cratita cu restul de ulei la incins, punem usturoiul picat marunt impreuna cu rondele de morcov si calim 2 min pana se imoaie putin dupa care adaugam 50ml de apa fierbinte si nautul fiert. Lasam sa fiarba la foc moderat cu capacul pus timp de cca 10min. Luam cratita de pe foc punem piper macinat si potrivim de sare. Se acompaniaza nautul si sardinele alaturi de doua jumatati de ou cu piper macinat deasupra lor si o salata verde temperata cu ulei de masline, otet si sare. Este o reteta simpla ce se serveste uneori in casele portughezilor. Se poate servi cu un vin demidulce alb(rece) sau bere. Va urez pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii