Punem sare peste sardine si dupa 5 min. le dam prin faina de grau si prajim in 6-8 ling ulei de masline. Cand sardinele sunt gata rumenite pe ambele parti le punem pe o farfurie cu un servetel de bucatarie la scurs de surplusul de ulei. Punem o cratita cu restul de ulei la incins, punem usturoiul picat marunt impreuna cu rondele de morcov si calim 2 min pana se imoaie putin dupa care adaugam 50ml de apa fierbinte si nautul fiert. Lasam sa fiarba la foc moderat cu capacul pus timp de cca 10min. Luam cratita de pe foc punem piper macinat si potrivim de sare. Se acompaniaza nautul si sardinele alaturi de doua jumatati de ou cu piper macinat deasupra lor si o salata verde temperata cu ulei de masline, otet si sare. Este o reteta simpla ce se serveste uneori in casele portughezilor. Se poate servi cu un vin demidulce alb(rece) sau bere. Va urez pofta buna!
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii