Sardine umplute cu spanac

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 18 sardine proaspete (sau congelate), curatate si fara cap (aprox. 1,4 kg),
  • 1,5 kg spanac proaspat,
  • 8 linguri ulei de masline,
  • 2 catei de usturoi,
  • 1 ceapa verde tocata marunt,
  • sare,
  • piper negru macinat,
  • nucsoara rasa,
  • 2 linguri pesmet rumenit.

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 190gr..

Se curata spanacul, se spala in mai multe ape si se lasa sa se scurga bine.

Se incing intr-o cratita mare 2 linguri cu ulei, se pune spanac cat incape si se dunstuieste pana ce se inmoaie. Se scurge zeama, se adauga si restul de spanac si se caleste, amestecand din timp in timp.

Se scoate spanacul din cratita, se stoarce de zeama si se toaca marunt, impreuna cu cateii de usturoi.

Se incing 4 linguri cu ulei intr-o tigaie, se prajeste ceapa, pana ce devine sticloasa, se adauga spanacul si usturoiul, se condimenteaza - dupa gust - cu sare, piper si nucsoara si se amesteca bine. Se iau circa 2/3 din spanac si se intinde pe fundul unei forme de budinca.

Se aseaza sardinele curatate - cu despicatura in sus - pe hartie absorbanta, se umplu cu spanac, se ruleaza strans de la cap spre coada si se pun pe stratul de spanac din forma (cu coada in sus).

Se presara peste ele pesmetul rumenit, se stropesc cu 2 linguri de ulei si se dau 20 de minute la cuptorul incins. Se servesc fierbinti, cu o garnitura de orez.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise