autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Sardine umplute cu spanac

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
18 sardine proaspete (sau congelate), curatate si fara cap (aprox. 1,4 kg), , 1,5 kg spanac proaspat, , 8 linguri ulei de masline, , 2 catei de usturoi, , 1 ceapa verde tocata marunt, , sare, , piper negru macinat, , nucsoara rasa, , 2 linguri pesmet rumenit.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 190gr..
Se curata spanacul, se spala in mai multe ape si se lasa sa se scurga bine.
Se incing intr-o cratita mare 2 linguri cu ulei, se pune spanac cat incape si se dunstuieste pana ce se inmoaie. Se scurge zeama, se adauga si restul de spanac si se caleste, amestecand din timp in timp.
Se scoate spanacul din cratita, se stoarce de zeama si se toaca marunt, impreuna cu cateii de usturoi.
Se incing 4 linguri cu ulei intr-o tigaie, se prajeste ceapa, pana ce devine sticloasa, se adauga spanacul si usturoiul, se condimenteaza - dupa gust - cu sare, piper si nucsoara si se amesteca bine. Se iau circa 2/3 din spanac si se intinde pe fundul unei forme de budinca.
Se aseaza sardinele curatate - cu despicatura in sus - pe hartie absorbanta, se umplu cu spanac, se ruleaza strans de la cap spre coada si se pun pe stratul de spanac din forma (cu coada in sus).
Se presara peste ele pesmetul rumenit, se stropesc cu 2 linguri de ulei si se dau 20 de minute la cuptorul incins. Se servesc fierbinti, cu o garnitura de orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sardine umplute cu spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste Novac marinat

Peste Novac marinat

Se prajesc medalioanele de novac date prin faina. Se pune pe foc o craticioara cu 4 linguri de ulei

11 voturi    11 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Peste cu pasta harissa

Peste cu pasta harissa

Intr-un bol se amesteca bine 1lingura de pasta harissa cu putina sare si chimionul macinat;se maseaza

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • 18 sardine proaspete (sau congelate)
  • curatate si fara cap (aprox. 1,4 kg)
  • 1,5 kg spanac proaspat
  • 8 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa verde tocata marunt
  • sare
  • piper negru macinat
  • nucsoara rasa
  • 2 linguri pesmet rumenit.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Salau in dovleac placintar Salau in dovleac placintar

Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri. Se sareaza pestii, se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Budinca cu peste si broccoli