autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Sardine umplute cu spanac

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
18 sardine proaspete (sau congelate), curatate si fara cap (aprox. 1,4 kg), , 1,5 kg spanac proaspat, , 8 linguri ulei de masline, , 2 catei de usturoi, , 1 ceapa verde tocata marunt, , sare, , piper negru macinat, , nucsoara rasa, , 2 linguri pesmet rumenit.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 190gr..
Se curata spanacul, se spala in mai multe ape si se lasa sa se scurga bine.
Se incing intr-o cratita mare 2 linguri cu ulei, se pune spanac cat incape si se dunstuieste pana ce se inmoaie. Se scurge zeama, se adauga si restul de spanac si se caleste, amestecand din timp in timp.
Se scoate spanacul din cratita, se stoarce de zeama si se toaca marunt, impreuna cu cateii de usturoi.
Se incing 4 linguri cu ulei intr-o tigaie, se prajeste ceapa, pana ce devine sticloasa, se adauga spanacul si usturoiul, se condimenteaza - dupa gust - cu sare, piper si nucsoara si se amesteca bine. Se iau circa 2/3 din spanac si se intinde pe fundul unei forme de budinca.
Se aseaza sardinele curatate - cu despicatura in sus - pe hartie absorbanta, se umplu cu spanac, se ruleaza strans de la cap spre coada si se pun pe stratul de spanac din forma (cu coada in sus).
Se presara peste ele pesmetul rumenit, se stropesc cu 2 linguri de ulei si se dau 20 de minute la cuptorul incins. Se servesc fierbinti, cu o garnitura de orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sardine umplute cu spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu rosii si vin alb

Peste la cuptor cu rosii si vin alb

Se prajeste usturoiul feliat in ulei cateva minute. Se adauga rosiile si paharul de vin, se fierbe

1 vot    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Varza cu crap

Varza cu crap

Varza murata se taie fideluta,apoi se pune la calit cu ulei si boabe de piper o lasam sa se caleasca

3 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • 18 sardine proaspete (sau congelate)
  • curatate si fara cap (aprox. 1,4 kg)
  • 1,5 kg spanac proaspat
  • 8 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa verde tocata marunt
  • sare
  • piper negru macinat
  • nucsoara rasa
  • 2 linguri pesmet rumenit.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
File de cod cu garnitura de gutui si ardei gras rosu