autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Sardine umplute cu spanac

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
18 sardine proaspete (sau congelate), curatate si fara cap (aprox. 1,4 kg), , 1,5 kg spanac proaspat, , 8 linguri ulei de masline, , 2 catei de usturoi, , 1 ceapa verde tocata marunt, , sare, , piper negru macinat, , nucsoara rasa, , 2 linguri pesmet rumenit.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 190gr..
Se curata spanacul, se spala in mai multe ape si se lasa sa se scurga bine.
Se incing intr-o cratita mare 2 linguri cu ulei, se pune spanac cat incape si se dunstuieste pana ce se inmoaie. Se scurge zeama, se adauga si restul de spanac si se caleste, amestecand din timp in timp.
Se scoate spanacul din cratita, se stoarce de zeama si se toaca marunt, impreuna cu cateii de usturoi.
Se incing 4 linguri cu ulei intr-o tigaie, se prajeste ceapa, pana ce devine sticloasa, se adauga spanacul si usturoiul, se condimenteaza - dupa gust - cu sare, piper si nucsoara si se amesteca bine. Se iau circa 2/3 din spanac si se intinde pe fundul unei forme de budinca.
Se aseaza sardinele curatate - cu despicatura in sus - pe hartie absorbanta, se umplu cu spanac, se ruleaza strans de la cap spre coada si se pun pe stratul de spanac din forma (cu coada in sus).
Se presara peste ele pesmetul rumenit, se stropesc cu 2 linguri de ulei si se dau 20 de minute la cuptorul incins. Se servesc fierbinti, cu o garnitura de orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sardine umplute cu spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Stiuca cu legume

Stiuca cu legume

Se curata stiuca de solzi apoi se taie in partea de sus,pe spinare,indepartand cu grija spinarea

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor

Peste la cuptor

Curatam si spalam bine pestele,il desfacem pe lung si il asezam pe servetele de bucatarie ca sa se

4 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • 18 sardine proaspete (sau congelate)
  • curatate si fara cap (aprox. 1,4 kg)
  • 1,5 kg spanac proaspat
  • 8 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa verde tocata marunt
  • sare
  • piper negru macinat
  • nucsoara rasa
  • 2 linguri pesmet rumenit.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Orez cu peste (Peixe com arroz)