autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

SARLOTA DE PEPENE VERDE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 august 2008

Ingrediente
24 biscuiti, , 50 g. de nuca de cocos,, 20 cl. de frisca, , 50 g. de zahar tos, , 1 pepene verde (mijlociu), 2 buc. ciocolata alba,, 2 buc. de ciocolata neagra, , Pentru siropul de inmuiat biscuitii:, , 8 cuburi de zahar, , 2 lingurite de lichior sau esenta de rom, , 200 ml. apa

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

1. Se pune frisca 10 minute in congelator.
2. Se curata pepenele verde de coaja si seminte, se taie in cubulete si se mixeaza. Daca este necesar, se indulceste putin.
3. Se bate bine frisca cu 1 lingura zahar si un varf de cutit de sare. Se adauga apoi pulpa de pepene verde mixata, nuca de cocos si restul de zahar tos. Daca consistenta cremei nu este destul de groasa, se adauga 2 foi de gelatina, dizolvate, in prealabil, in putina apa.
4. Se prepara siropul: se pune apa la fiert cu zaharul cubic, se adauga lichiorul si se fierbe pana cand zaharul s-a dizolvat.
5. Se captusesc peretii si fundul unei forme de sarlota cu biscuiti inmuiati in sirop. Se pune o parte din crema peste, se rade ciocolata alba, apoi ciocolata neagra, se acopera cu biscuiti inmuiati in sirop, din nou crema, ciocolata alba rasa, ciocolata neagra rasa si se termina cu biscuiti.
6. Se acopera forma de sarlota cu un capac si se tine la frigider 24 ore.
7. Cand se serveste, se rastoarna pe o farfurie si se garniseste cu ciocolata rasa si nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "SARLOTA DE PEPENE VERDE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu pere grizate

Tarta cu pere grizate

Pentru aluat, asa cum v-am tot povestit, eu folosesc intotdeauna robotul de bucatarie dar aluatul

3 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Branza se mixeaza cu zaharul si oul, pana devine cremoasa.Se adauga faina, jumatate de plic praf

6 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    frumoasa si gustoasa.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    Apetisanta si interesanta...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2009

    Trebuie sa fie tare gustoasa...

    • Fara foto

      maria mihalache , 24 noiembrie 2009

      Arata foarte bine..............

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • 24 biscuiti
  • 50 g. de nuca de cocos,
  • 20 cl. de frisca
  • 50 g. de zahar tos
  • 1 pepene verde (mijlociu)
  • 2 buc. ciocolata alba,
  • 2 buc. de ciocolata neagra
  • Pentru siropul de inmuiat biscuitii:
  • 8 cuburi de zahar
  • 2 lingurite de lichior sau esenta de rom
  • 200 ml. apa

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

frumoasa si gustoasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Harise de nuca de cocos(specific arab)