SARLOTA DE PEPENE VERDE

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
SARLOTA DE PEPENE VERDE

Ingrediente

  • 24 biscuiti,
  • 50 g. de nuca de cocos,
  • 20 cl. de frisca,
  • 50 g. de zahar tos,
  • 1 pepene verde (mijlociu)
  • 2 buc. ciocolata alba,
  • 2 buc. de ciocolata neagra;
  • Pentru siropul de inmuiat biscuitii:
  • 8 cuburi de zahar,
  • 2 lingurite de lichior sau esenta de rom,
  • 200 ml. apa ;

Mod de preparare

1. Se pune frisca 10 minute in congelator.

2. Se curata pepenele verde de coaja si seminte, se taie in cubulete si se mixeaza. Daca este necesar, se indulceste putin.

3. Se bate bine frisca cu 1 lingura zahar si un varf de cutit de sare. Se adauga apoi pulpa de pepene verde mixata, nuca de cocos si restul de zahar tos. Daca consistenta cremei nu este destul de groasa, se adauga 2 foi de gelatina, dizolvate, in prealabil, in putina apa.

4. Se prepara siropul: se pune apa la fiert cu zaharul cubic, se adauga lichiorul si se fierbe pana cand zaharul s-a dizolvat.

5. Se captusesc peretii si fundul unei forme de sarlota cu biscuiti inmuiati in sirop. Se pune o parte din crema peste, se rade ciocolata alba, apoi ciocolata neagra, se acopera cu biscuiti inmuiati in sirop, din nou crema, ciocolata alba rasa, ciocolata neagra rasa si se termina cu biscuiti.

6. Se acopera forma de sarlota cu un capac si se tine la frigider 24 ore.

7. Cand se serveste, se rastoarna pe o farfurie si se garniseste cu ciocolata rasa si nuca de cocos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise