autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Sarlota de vitel cu vinete prajite

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Ingrediente
1 bucata frumoasa de pulpa de vitel (sau fara os), 6 vinete potrivite, 250 g rosii coapte, 2 cepe, 3 catei de usturoi, 2 crengute de cimbru, 1/2 lingurita chimen pisat, 6 linguri ulei de masline, sare, piper.,

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Taiati carnea cubulete de 1 cm. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Opariti rosiile, indepartati pielita si semintele si taiati-le bucatele. Incingeti 3 linguri de ulei intr-o cratita si prajiti cubuletele de carne circa 4-5 minute, la foc iute. Scoateti-le din cratita si puneti in locul lor ceapa si usturoiul. Dupa ce s-au prajit, puneti carnea inapoi, adaugati chimenul, cimbrul, rosiile, sarea si piperul, acoperiti cratita (pe jumatate) cu un capac si lasati-le sa fiarba 30 de minute la foc potrivit. Taiati vinetele (pe lung) in felii groase de 1/2 cm, ungeti fiecare felie cu ulei si lasati-le sa se prajeasca la cuptor - sub grill - circa 2 minute pe fiecare parte. Incingeti cuptorul la 180°C. Ungeti cu ulei o forma rotunda (cu pereti detasabili) cu diametrul de 20 cm si asezati pe fundul si peretii ei feliile de vanata, in forma de evantai. Turnati in forma compozitia din cratita, acoperiti-o cu feliile de vanata ramase si dati-o 30 de minute la cuptor. Lasati sarlota sa se raceasca putin, rasturnati-o pe un platou si serviti-o calduta sau rece (dar nu ca de la frigider), cu putin sos de rosii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota de vitel cu vinete prajite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ceafa de porc inabusita

Ceafa de porc inabusita

Feliile de carne le spalam bine cu apa rece, le stergem si le condimentam cu sare, piper si boia

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
VARZA CALITA CU CIOLAN

VARZA CALITA CU CIOLAN

Se scurge varza murata si se toaca fideluta, varza cruda se toaca si se framanta putin,se amesteca

16 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 bucata frumoasa de pulpa de vitel (sau fara os)
  • 6 vinete potrivite
  • 250 g rosii coapte
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 2 crengute de cimbru
  • 1/2 lingurita chimen pisat
  • 6 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Cartofi umpluti si gratinati