autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Sarlota de vitel cu vinete prajite

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Ingrediente
1 bucata frumoasa de pulpa de vitel (sau fara os), 6 vinete potrivite, 250 g rosii coapte, 2 cepe, 3 catei de usturoi, 2 crengute de cimbru, 1/2 lingurita chimen pisat, 6 linguri ulei de masline, sare, piper.,

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Taiati carnea cubulete de 1 cm. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Opariti rosiile, indepartati pielita si semintele si taiati-le bucatele. Incingeti 3 linguri de ulei intr-o cratita si prajiti cubuletele de carne circa 4-5 minute, la foc iute. Scoateti-le din cratita si puneti in locul lor ceapa si usturoiul. Dupa ce s-au prajit, puneti carnea inapoi, adaugati chimenul, cimbrul, rosiile, sarea si piperul, acoperiti cratita (pe jumatate) cu un capac si lasati-le sa fiarba 30 de minute la foc potrivit. Taiati vinetele (pe lung) in felii groase de 1/2 cm, ungeti fiecare felie cu ulei si lasati-le sa se prajeasca la cuptor - sub grill - circa 2 minute pe fiecare parte. Incingeti cuptorul la 180°C. Ungeti cu ulei o forma rotunda (cu pereti detasabili) cu diametrul de 20 cm si asezati pe fundul si peretii ei feliile de vanata, in forma de evantai. Turnati in forma compozitia din cratita, acoperiti-o cu feliile de vanata ramase si dati-o 30 de minute la cuptor. Lasati sarlota sa se raceasca putin, rasturnati-o pe un platou si serviti-o calduta sau rece (dar nu ca de la frigider), cu putin sos de rosii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota de vitel cu vinete prajite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Fasii din piept de pui Shanghai cu susan si pesmet

Fasii din piept de pui Shanghai cu susan si pesmet

Batem bine ouale , amestecam sosul de soia cu mustarul si cu piperul , iar pesmetul il amestecam

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Papricas de pui

Papricas de pui

Se incinge uleiul si se pun ciocanele sa se rumeneasca putin. Apoi se scot se pune ceapa rosia si

2 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 bucata frumoasa de pulpa de vitel (sau fara os)
  • 6 vinete potrivite
  • 250 g rosii coapte
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 2 crengute de cimbru
  • 1/2 lingurita chimen pisat
  • 6 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Cartof fantezie--la cuptor