autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Sarlota de vitel cu vinete prajite

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Ingrediente
1 bucata frumoasa de pulpa de vitel (sau fara os), 6 vinete potrivite, 250 g rosii coapte, 2 cepe, 3 catei de usturoi, 2 crengute de cimbru, 1/2 lingurita chimen pisat, 6 linguri ulei de masline, sare, piper.,

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Taiati carnea cubulete de 1 cm. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Opariti rosiile, indepartati pielita si semintele si taiati-le bucatele. Incingeti 3 linguri de ulei intr-o cratita si prajiti cubuletele de carne circa 4-5 minute, la foc iute. Scoateti-le din cratita si puneti in locul lor ceapa si usturoiul. Dupa ce s-au prajit, puneti carnea inapoi, adaugati chimenul, cimbrul, rosiile, sarea si piperul, acoperiti cratita (pe jumatate) cu un capac si lasati-le sa fiarba 30 de minute la foc potrivit. Taiati vinetele (pe lung) in felii groase de 1/2 cm, ungeti fiecare felie cu ulei si lasati-le sa se prajeasca la cuptor - sub grill - circa 2 minute pe fiecare parte. Incingeti cuptorul la 180°C. Ungeti cu ulei o forma rotunda (cu pereti detasabili) cu diametrul de 20 cm si asezati pe fundul si peretii ei feliile de vanata, in forma de evantai. Turnati in forma compozitia din cratita, acoperiti-o cu feliile de vanata ramase si dati-o 30 de minute la cuptor. Lasati sarlota sa se raceasca putin, rasturnati-o pe un platou si serviti-o calduta sau rece (dar nu ca de la frigider), cu putin sos de rosii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota de vitel cu vinete prajite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de varza (la cuptor)

Sarmalute in foi de varza (la cuptor)

Incepem cu ceapa si prazul taiate fin si puse la calit dar acoperite,asa cei cu probleme de ficat

11 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Mancaruri cu carne
PUI CU SOS ROSU SI CARTOFI NOI

PUI CU SOS ROSU SI CARTOFI NOI

Pulpele se spala,se zvanta,se taie pe jumatate si se prajesc . Cartofii noi se curata,se spala

8 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 bucata frumoasa de pulpa de vitel (sau fara os)
  • 6 vinete potrivite
  • 250 g rosii coapte
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 2 crengute de cimbru
  • 1/2 lingurita chimen pisat
  • 6 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Ciorbă de perişoare