autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

sarmale

Autor: Ploscaru Carmen (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ploscaru Carmen (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 iulie 2008

Ingrediente
carne de porc si de vita - 500 sau 600 grame, o ceapa mare, o ceasca de orez (125-130 grame), un ou, sare, piper, frunze de vitza, marar verde, pasta de tomate, smantana sau iaurt

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Carnea se taie bucatele si se trece prin masina de tocat. Se pipereaza si sareaza si se amesteca totul foarte bine.
Se toaca marunt ceapa. Orezul se spala bine in mai multe ape. Se pun orezul si ceapa peste carne, impreuna cu ultima apa in care a fost spalat orezul
Carnea se framanta bine cu mainile. Se adauga un ou crud si se amesteca iarasi.
Foile de vitza pun la opararit in apa cu sare. Se tin la oparit pana isi schimba culoarea. Se lasa la scurs. Se taie apoi coditele si nervurile mai groase.
Se aseaza foaia de vitza in palma stanga si se pune putzina pasta de carne.Frunza se ruleaza. Aveti grija sa nu rulati strans ci mai larg.
Cu degetul mare si cu aratatorul de la mana dreapta se preseaza la capete sarmaua aflata in mana stanga, in asa fel incat sarmaua sa se inchida, partea de frunza de la capetele sarmalei sa intre in interiorul acesteia iar carnea sa nu iasa din sarma in timpul fierberii.
Cratita in care urmeaza sa fie fierte sarmalele se tapeteaza cu frunze de vitza.
Sarmalele se dispun circular in cratita, in straturi successive. Deasupra fiecarui strat se presara marar tocat.
Pasta de rosii ( sau daca preferati puteti folosi direct rosii taiate), se diluaze cu apa si se toarna peste sarmale. Inainte de a fi puse la fiert, apa trebuie sa acopere sarmalele cu aproximativ 2-3 cm.
Sarmalele se tin 2 ore la fiert la foc mic. Daca frunza de vitza de foarte frageda, sarmalele sunt gata chiar si in o ora, din momentul in care dau in primul clocot. Se pot servi cu smanatna peste ele.
Daca ti-a placut reteta noastra "sarmale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale In Foi De Vita

Sarmale In Foi De Vita

Intr-un castron incapator adaugati carnea tocata, ouale, ceapa data prin razuitoarea mare si scursa

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
sarmale de post

sarmale de post

Se rade ceapa si cu morcovul si se pun la prajit in ulei pana se rumenesc, dupa care se adauga ciupercile

8 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

    Sunt foarte bune cu vita de vie, acum am facut cu varza...

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • carne de porc si de vita - 500 sau 600 grame
  • o ceapa mare
  • o ceasca de orez (125-130 grame)
  • un ou
  • sare
  • piper
  • frunze de vitza
  • marar verde
  • pasta de tomate
  • smantana sau iaurt

Raporteaza reteta

Retete
de Ploscaru Carmen
clatite mexicane la cuptor

clatite mexicane la cuptor

Mai intai se face aluatul de clatite, pe care toata lumea stie sa-l faca. Apoi le facem la cratita dupa

28 voturi    8 comentarii
1h
Sosuri
paste la cuptor

paste la cuptor

se fierb pastele intr-o oala cu apa pana devin moi. se scurge apa, paste sunt puse in taza, tava

10 voturi    7 comentarii
40 min
Salate cu peste
friptura de pui la cuptor

friptura de pui la cuptor

Mod Preparare: Portioneaza puiul, spala bine bucatile de carne si zvanta-le cu un prosop de hartie.

8 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Fripturi
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Sunt foarte bune cu vita de vie, acum am facut cu varza...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui la cuptor cu cartofi