autor:

AlinaS.

» » Mancaruri cu carne

Sarmale

Autor: AlinaS. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 septembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: AlinaS. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 septembrie 2014

Ingrediente
1 kg carne tocata amestec porc si vita, 2 verze murate, 2 cepe mari, 1 morcov, 1 cutie ciuperci, 80 ml ulei, 2oua, 200gr orez, 100gr bulion, 1 lingurita cimbru uscat, 200 gr kaiser, sare si piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Punem varza la desarat in apa rece pentru 30 min.



Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se caleste in ulei. Se adauga orezul, ciupercile tocate si bulionul pentru 5 minute la foc mic.



Intr-un bol punem carnea tocata si amestecam cu restul ingredientelor (ceapa calita cu ciupercile, orezul, bulionul, morcovul ras, cele 2 oua, cimbrul ,sarea si piperul).



Se desfac frunzele de pe capatana si se elimina partile tari din zona cotorului. Daca frunzele sunt mai mari puteti sa le impartiti in functie de marimea pe care o doriti.



Intr-o cratita adaugati varza tocata,sarmalele infasurate si bucatele de kaiser. Se adauga apa calda cat sa le acopere. Se pune cratita pe foc, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic cca 1h 30min.



Se servesc calde cu smantana, ardei iute si mamaliguta. POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale in cuib

Sarmale in cuib

Tocam ceapa marunt, spalam orezul si le punem intr-un castron peste carnea tocata. Amestecam si

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Craciun
Sarmale in foi de varza, la slow cooker

Sarmale in foi de varza, la slow cooker

Tocam marunt ceapa si o calim in ulei doar cat sa devina translucida. Adaugam doua linguri de bulion

10 voturi    0 comentarii
8h
Slow Cooking

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata amestec porc si vita
  • 2 verze murate
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov
  • 1 cutie ciuperci
  • 80 ml ulei
  • 2oua
  • 200gr orez
  • 100gr bulion
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 200 gr kaiser
  • sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de AlinaS.
Pateuri cu ciuperci si cascaval

Pateuri cu ciuperci si cascaval

Aluatul se pune la decongelat la temperatura camerei. Curatam ciupercile le taiem si le coacem pe

9 voturi    3 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite de ciocolata

Clatite de ciocolata

Intr-un vas punem ciocolata rupta bucati impreuna cu margarina si laptele la foc mic. Amestecam pana

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Salata de fasole pastai

Salata de fasole pastai

Curatam pastaile de cozi,le spalam si le punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, le punem

4 voturi    4 comentarii
30 min
Salate de legume
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Rostbif-acoperit cu mirodenii