Sarmale

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Sarmale

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata amestec porc si vita
  • 2 verze murate
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov
  • 1 cutie ciuperci
  • 80 ml ulei
  • 2oua
  • 200gr orez
  • 100gr bulion
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 200 gr kaiser
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Punem varza la desarat in apa rece pentru 30 min.

Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se caleste in ulei. Se adauga orezul, ciupercile tocate si bulionul pentru 5 minute la foc mic.

Intr-un bol punem carnea tocata si amestecam cu restul ingredientelor (ceapa calita cu ciupercile, orezul, bulionul, morcovul ras, cele 2 oua, cimbrul ,sarea si piperul).

Se desfac frunzele de pe capatana si se elimina partile tari din zona cotorului. Daca frunzele sunt mai mari puteti sa le impartiti in functie de marimea pe care o doriti.

Intr-o cratita adaugati varza tocata,sarmalele infasurate si bucatele de kaiser. Se adauga apa calda cat sa le acopere. Se pune cratita pe foc, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic cca 1h 30min.

Se servesc calde cu smantana, ardei iute si mamaliguta. POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise