Sarmale

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Sarmale

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata amestec porc si vita
  • 2 verze murate
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov
  • 1 cutie ciuperci
  • 80 ml ulei
  • 2oua
  • 200gr orez
  • 100gr bulion
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 200 gr kaiser
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Punem varza la desarat in apa rece pentru 30 min.

Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se caleste in ulei. Se adauga orezul, ciupercile tocate si bulionul pentru 5 minute la foc mic.

Intr-un bol punem carnea tocata si amestecam cu restul ingredientelor (ceapa calita cu ciupercile, orezul, bulionul, morcovul ras, cele 2 oua, cimbrul ,sarea si piperul).

Se desfac frunzele de pe capatana si se elimina partile tari din zona cotorului. Daca frunzele sunt mai mari puteti sa le impartiti in functie de marimea pe care o doriti.

Intr-o cratita adaugati varza tocata,sarmalele infasurate si bucatele de kaiser. Se adauga apa calda cat sa le acopere. Se pune cratita pe foc, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic cca 1h 30min.

Se servesc calde cu smantana, ardei iute si mamaliguta. POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana
Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Reteta de ciulama de pui cu ciuperci. Cum se prepara reteta de ciulama de pui cu ciuperci.

Ciulama de pui cu ciuperci