Sarmale

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Sarmale

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 1 kg carne tocata de porc
  • 2-3 cepe
  • 2 pumni de orez
  • 2-3 linguri bulion
  • o varza murata
  • condimente pentru sarmale
  • sare
  • marar uscat
  • piper boabe

Mod de preparare

Puneti intr-un castron carnea, puneti peste ea ceapa data prin razatoare si orezul spalat inainte.

Peste compozitie puneti putina apa cat sa fie un pic mai moale (cam jumatate de ceasca).

Apoi punem bulionul si amestecam.

La sfarsit punem condimentele, sarea si o bagam un pic la frigider sa se inchege.

Cat timp sta carnea la frigider pregatim foile de varza.,desprindeti frunzele de varza de pe cotor, taiati nervurile mai groase (in cazul in care varza este mai mare taiati frunzele in 2, astfel incat toate frunzele sa fie cam de aceeasi marime), puneti foaia de varza pe un tocator, luati cu o lingura carne si rulati foaia de varza in jurul carnii, in forma circulara, avand grija sa acoperiti cu varza si capetele sarmalutei, pentru a nu iesi carnea.

Din varza ramasa tocati marunt si puneti pe fundul vasului in care fierbeti sarmalele,apoi puneti un rand de sarmalute peste varza,puneti cateva boabe de piper si marar uscat peste ele.

Repetati procedura pana terminati de pus sarmalele in vas,iar deasupra puneti foi de varza cat sa acopere toate sarmalele.

Puneti in vas apa amestecata cu 2-3 linguri bulion cat sa acopere sarmalutele si puneti la fiert pe aragaz la foc mic cam 30 min.

Apoi dati la cuptor pana se fierb,dar va mai uitati la ele in acest timp si rotiti vasul de fiecare data si mai puneti apa daca scade prea mult.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor