autor:

Retete_Delicioase

» » Retete de Pasti

Sarmale

Autor: Retete_Delicioase (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Retete_Delicioase (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 aprilie 2015

Ingrediente
Ingrediente:, , 1 kg carne tocata de porc, , 2-3 cepe, , 2 pumni de orez, , 2-3 linguri bulion, , o varza murata, , condimente pentru sarmale, , sare, , marar uscat, , piper boabe

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Puneti intr-un castron carnea, puneti peste ea ceapa data prin razatoare si orezul spalat inainte.



Peste compozitie puneti putina apa cat sa fie un pic mai moale (cam jumatate de ceasca).



Apoi punem bulionul si amestecam.



La sfarsit punem condimentele, sarea si o bagam un pic la frigider sa se inchege.



Cat timp sta carnea la frigider pregatim foile de varza.,desprindeti frunzele de varza de pe cotor, taiati nervurile mai groase (in cazul in care varza este mai mare taiati frunzele in 2, astfel incat toate frunzele sa fie cam de aceeasi marime), puneti foaia de varza pe un tocator, luati cu o lingura carne si rulati foaia de varza in jurul carnii, in forma circulara, avand grija sa acoperiti cu varza si capetele sarmalutei, pentru a nu iesi carnea.





Din varza ramasa tocati marunt si puneti pe fundul vasului in care fierbeti sarmalele,apoi puneti un rand de sarmalute peste varza,puneti cateva boabe de piper si marar uscat peste ele.



Repetati procedura pana terminati de pus sarmalele in vas,iar deasupra puneti foi de varza cat sa acopere toate sarmalele.



Puneti in vas apa amestecata cu 2-3 linguri bulion cat sa acopere sarmalutele si puneti la fiert pe aragaz la foc mic cam 30 min.



Apoi dati la cuptor pana se fierb,dar va mai uitati la ele in acest timp si rotiti vasul de fiecare data si mai puneti apa daca scade prea mult.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Sarmale de post

Sarmale de post

1. Punem soia la inmuiat in apa clocotita vreo 20 minute. 2. Spalam orezul in cateva ape si il

7 voturi    3 comentarii
3h
Retete de post
sarmale in foi de vita

sarmale in foi de vita

se spala frunzele se oparesc.carnea se toaca se adauga sare,cimbru,piper,ceapa tocata,orez,oul batut. se

3 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 1 kg carne tocata de porc
  • 2-3 cepe
  • 2 pumni de orez
  • 2-3 linguri bulion
  • o varza murata
  • condimente pentru sarmale
  • sare
  • marar uscat
  • piper boabe

Raporteaza reteta

Retete
de Retete_Delicioase
Drob de pui

Drob de pui

Puneti la fiert ficatul. Carnea o tocati la robotul de bucatarie sau prin masina de tocat Cand

1 vot    0 comentarii
50 min
Retete de Pasti
Tort Oreo

Tort Oreo

Se desfac biscuitii, cu ajutorul unui cutit se curata crema de pe biscuiti. Crema se pune separat

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Pandispan pufos cu cacao

Pandispan pufos cu cacao

Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile le bateti spuma tare cu un praf de sare,adaugati

7 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Adauga reteta
Retete

din Retete de Pasti

Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata

Acesta reteta o facem de ani de zile, dupa cum vedeti, nu are prea multe oua si nici zahar. Secretul in a obtine un cozonac pufos si

2 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Retete de Pasti
Toba de pui