Puneti intr-un castron carnea, puneti peste ea ceapa data prin razatoare si orezul spalat inainte.
Peste compozitie puneti putina apa cat sa fie un pic mai moale (cam jumatate de ceasca).
Apoi punem bulionul si amestecam.
La sfarsit punem condimentele, sarea si o bagam un pic la frigider sa se inchege.
Cat timp sta carnea la frigider pregatim foile de varza.,desprindeti frunzele de varza de pe cotor, taiati nervurile mai groase (in cazul in care varza este mai mare taiati frunzele in 2, astfel incat toate frunzele sa fie cam de aceeasi marime), puneti foaia de varza pe un tocator, luati cu o lingura carne si rulati foaia de varza in jurul carnii, in forma circulara, avand grija sa acoperiti cu varza si capetele sarmalutei, pentru a nu iesi carnea.
Din varza ramasa tocati marunt si puneti pe fundul vasului in care fierbeti sarmalele,apoi puneti un rand de sarmalute peste varza,puneti cateva boabe de piper si marar uscat peste ele.
Repetati procedura pana terminati de pus sarmalele in vas,iar deasupra puneti foi de varza cat sa acopere toate sarmalele.
Puneti in vas apa amestecata cu 2-3 linguri bulion cat sa acopere sarmalutele si puneti la fiert pe aragaz la foc mic cam 30 min.
Apoi dati la cuptor pana se fierb,dar va mai uitati la ele in acest timp si rotiti vasul de fiecare data si mai puneti apa daca scade prea mult.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii