autor:

Retete_Delicioase

» » Retete de Pasti

Sarmale

Autor: Retete_Delicioase (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Retete_Delicioase (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 aprilie 2015

Ingrediente
Ingrediente:, , 1 kg carne tocata de porc, , 2-3 cepe, , 2 pumni de orez, , 2-3 linguri bulion, , o varza murata, , condimente pentru sarmale, , sare, , marar uscat, , piper boabe

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Puneti intr-un castron carnea, puneti peste ea ceapa data prin razatoare si orezul spalat inainte.



Peste compozitie puneti putina apa cat sa fie un pic mai moale (cam jumatate de ceasca).



Apoi punem bulionul si amestecam.



La sfarsit punem condimentele, sarea si o bagam un pic la frigider sa se inchege.



Cat timp sta carnea la frigider pregatim foile de varza.,desprindeti frunzele de varza de pe cotor, taiati nervurile mai groase (in cazul in care varza este mai mare taiati frunzele in 2, astfel incat toate frunzele sa fie cam de aceeasi marime), puneti foaia de varza pe un tocator, luati cu o lingura carne si rulati foaia de varza in jurul carnii, in forma circulara, avand grija sa acoperiti cu varza si capetele sarmalutei, pentru a nu iesi carnea.





Din varza ramasa tocati marunt si puneti pe fundul vasului in care fierbeti sarmalele,apoi puneti un rand de sarmalute peste varza,puneti cateva boabe de piper si marar uscat peste ele.



Repetati procedura pana terminati de pus sarmalele in vas,iar deasupra puneti foi de varza cat sa acopere toate sarmalele.



Puneti in vas apa amestecata cu 2-3 linguri bulion cat sa acopere sarmalutele si puneti la fiert pe aragaz la foc mic cam 30 min.



Apoi dati la cuptor pana se fierb,dar va mai uitati la ele in acest timp si rotiti vasul de fiecare data si mai puneti apa daca scade prea mult.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Sarmale in dovleac

Sarmale in dovleac

Dupa ce am amestecat carnea cu condimentele si orezul, am taiat frunzele de varza in 3, 4 bucati,

38 voturi    5 comentarii
4h 10 min
Mancaruri cu carne
Sarmale moldovenesti

Sarmale moldovenesti

Se curăţă ceapa şi se toacă mărunt, după care se pune la călit în puţin ulei, la foc

0 voturi    0 comentarii
5h
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 1 kg carne tocata de porc
  • 2-3 cepe
  • 2 pumni de orez
  • 2-3 linguri bulion
  • o varza murata
  • condimente pentru sarmale
  • sare
  • marar uscat
  • piper boabe

Raporteaza reteta

Retete
de Retete_Delicioase
Drob de pui

Drob de pui

Puneti la fiert ficatul. Carnea o tocati la robotul de bucatarie sau prin masina de tocat Cand

1 vot    0 comentarii
50 min
Retete de Pasti
Tort Oreo

Tort Oreo

Se desfac biscuitii, cu ajutorul unui cutit se curata crema de pe biscuiti. Crema se pune separat

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Pandispan pufos cu cacao

Pandispan pufos cu cacao

Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile le bateti spuma tare cu un praf de sare,adaugati

10 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Prajitura Tiramisu Prajitura Tiramisu

Se foloseste o tavă mare, preferabil cu inel detașabil. Eu am folosit una de 40 x 35 cm. Se face o cafea tare, puțin îndulcită,

4 voturi    1 comentariu
40 min
Retete de Pasti
Tort de ciocolata cu biscuiti Tort de ciocolata cu biscuiti

Se rup biscuitii in bucatele, se taie rahatul dupa bunul plac (eu l-am taiat bastonase); se pune laptele la fiert, iar cand deja e cald,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Baton de casa