autor:

ungur gelu

» » Mancaruri cu carne

Sarmale

Autor: ungur gelu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ungur gelu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 martie 2009

Ingrediente
2 verze, 1/2 l sos de rosii, 3 linguri orez, 1/2 kg carne de porc, 3 cepe, sare, piper, 300 g slanina afumata, o crenguta de cimbru, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Verzele se tin in apa ca sa se desareze. Carnea de porc se da prin masina de tocat, apoi se amesteca cu cepele rumenite in prealabil in ulei. Orezul spalat se tine la apa. Carnea se potriveste de sare si piper, se adauga orezul si 3-4 linguri de apa. Cu acest amestec se fac sarmalute mici, care se aseaza in randuri, intr-o cratita, peste un strat de varza taiata subtire. Printre sarmale se asaza felioare de slanina afumata. Deasupra se pune un strat de varza tocata, cimbru, piper boabe si putina apa. Se fierb pe foc cateva clocote si apoi se da cratita la cuptor. Se pune sucul de rosii si se mai lasa o ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale cu varza proaspata(la pachet)

Sarmale cu varza proaspata(la pachet)

Intrun vas, punem carnea tocata, adaugam oul, orezul bine spalat si scurs de apa, ceapa si cartoful

13 voturi    14 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne
Sarmale cu soia si ciuperci

Sarmale cu soia si ciuperci

Soia se pune la fiert in apa cu sare cca 15 min, legumele se curata, se spala, varza se lasa putin

13 voturi    1 comentariu
1h 45 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Cu mamaliga si smantana...o bunatate...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    Delicioase...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    O bunatate...

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009

      Ei, ei, sarmale!? Super bune!!! Felicitari!

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

      Eu mai adaug si foaie de dafin, care le da un gust foarte bun.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 2 verze
  • 1/2 l sos de rosii
  • 3 linguri orez
  • 1/2 kg carne de porc
  • 3 cepe
  • sare
  • piper
  • 300 g slanina afumata
  • o crenguta de cimbru
  • ulei

Raporteaza reteta

mirey (Chef de cuisine)

Cu mamaliga si smantana...o bunatate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Tocanita de porc cu ceapa si ardei copt