autor:

ungur gelu

» » Mancaruri cu carne

Sarmale

Autor: ungur gelu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ungur gelu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 martie 2009

Ingrediente
2 verze, 1/2 l sos de rosii, 3 linguri orez, 1/2 kg carne de porc, 3 cepe, sare, piper, 300 g slanina afumata, o crenguta de cimbru, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Verzele se tin in apa ca sa se desareze. Carnea de porc se da prin masina de tocat, apoi se amesteca cu cepele rumenite in prealabil in ulei. Orezul spalat se tine la apa. Carnea se potriveste de sare si piper, se adauga orezul si 3-4 linguri de apa. Cu acest amestec se fac sarmalute mici, care se aseaza in randuri, intr-o cratita, peste un strat de varza taiata subtire. Printre sarmale se asaza felioare de slanina afumata. Deasupra se pune un strat de varza tocata, cimbru, piper boabe si putina apa. Se fierb pe foc cateva clocote si apoi se da cratita la cuptor. Se pune sucul de rosii si se mai lasa o ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale combinate Doina

Sarmale combinate Doina

Se vor prepara patru compozitii de umplutura astfel: caliti in ulei cepele tocate si morcovul ras

8 voturi    7 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne
Sarmale de post in foi de varza

Sarmale de post in foi de varza

Se taie marunt cele 2 cepe si se calesc putin in ulei incins cu sare si piper dupa gust, apoi se

2 voturi    1 comentariu
3h
Retete de post

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Cu mamaliga si smantana...o bunatate...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    Delicioase...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    O bunatate...

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009

      Ei, ei, sarmale!? Super bune!!! Felicitari!

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

      Eu mai adaug si foaie de dafin, care le da un gust foarte bun.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 2 verze
  • 1/2 l sos de rosii
  • 3 linguri orez
  • 1/2 kg carne de porc
  • 3 cepe
  • sare
  • piper
  • 300 g slanina afumata
  • o crenguta de cimbru
  • ulei

Raporteaza reteta

mirey (Chef de cuisine)

Cu mamaliga si smantana...o bunatate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Piept de pui cu alune si patrunjel