autor:

ungur gelu

» » Mancaruri cu carne

Sarmale

Autor: ungur gelu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ungur gelu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 martie 2009

Ingrediente
2 verze, 1/2 l sos de rosii, 3 linguri orez, 1/2 kg carne de porc, 3 cepe, sare, piper, 300 g slanina afumata, o crenguta de cimbru, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Verzele se tin in apa ca sa se desareze. Carnea de porc se da prin masina de tocat, apoi se amesteca cu cepele rumenite in prealabil in ulei. Orezul spalat se tine la apa. Carnea se potriveste de sare si piper, se adauga orezul si 3-4 linguri de apa. Cu acest amestec se fac sarmalute mici, care se aseaza in randuri, intr-o cratita, peste un strat de varza taiata subtire. Printre sarmale se asaza felioare de slanina afumata. Deasupra se pune un strat de varza tocata, cimbru, piper boabe si putina apa. Se fierb pe foc cateva clocote si apoi se da cratita la cuptor. Se pune sucul de rosii si se mai lasa o ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale cu ciuperci

Sarmale cu ciuperci

Orezul se pune la inmuiat in apa cat sa-l acopere. Daca varza e prea sarata se clateste in cateva

17 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Sarmale in frunze de varza

Sarmale in frunze de varza

Process tehnologic de preparare: varza se spala si se aleg foi. Se toaca marunt o parte din aceasta.

2 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Cu mamaliga si smantana...o bunatate...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    Delicioase...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    O bunatate...

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009

      Ei, ei, sarmale!? Super bune!!! Felicitari!

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

      Eu mai adaug si foaie de dafin, care le da un gust foarte bun.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 2 verze
  • 1/2 l sos de rosii
  • 3 linguri orez
  • 1/2 kg carne de porc
  • 3 cepe
  • sare
  • piper
  • 300 g slanina afumata
  • o crenguta de cimbru
  • ulei

Raporteaza reteta

mirey (Chef de cuisine)

Cu mamaliga si smantana...o bunatate...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Ciorbita de pui