autor:

Andreea Constantina Manciu

» » Mancaruri cu carne

SARMALE

Autor: Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 martie 2009

Ingrediente
2 kilograme de carne amestec porc cu vita, o cana de orez, condimente pentru sarmale, 4 cepe, oua, delikat, sunculita, 2 foi de dafin si cateva boabe de piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

16 voturi

Mod de preparare

1.Adaugam peste carne condimentele pentru sarmale,ouale, orezul, delikatul si amestecam.
2.Luam varza si desfacem frunzele avand grija sa nu se rupa.
3.Impachetam in fiecare frunza carnea.
4.Peste sarmale adaugam bucatele de sunculita si le acoperim cu varza tocata.
5.Punem sarmalele la fiert si ulterior la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "SARMALE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale in foi de vita

Sarmale in foi de vita

Intr-un vas incapator, se amesteca bine carnea tocata cu ceapa tocata marunt, morcovul ras, oul,

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Sarmale in vas roman

Sarmale in vas roman

Se amesteca cele doua feluri de carne tocata si se mai dau o data prin masina de tocat, impreuna

12 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

    Si eu pun la calit ceapa un morcov ,deasemeni folosesc oua iar pe fundul oalei pun bete de marar, crengute de visin sau lastari de vie.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    Nici eu nu pun oua la sarmale...,dar trebuie incercat...

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009

    Foarte frumoasa prezentarea, felicitari!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009

      Nici in zona mea nu se pun oua in sarmale.Si ai uitat Andreea de ceapa, sa spui ce faci cu ea. Bine ca stim cum se fac sarmalele! Cel mai mult imi plac cele pregatite in oala de pamant la cuptor.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

      Bune sarmalutele mai ales cu mujdei de usturoi.Dar nu am facut niciodata sarmale cu ou.In zona mea nu se pune.Nu stiu de unde esti tu dar la noi nu se foloseste.Eu pun si un morcov la calit ceapa si la fiert pun si putin bors sa iasa putin acrisoare.

    • NicoletaC

      NicoletaC (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

      Imi plac mult sarmalele; eu mai pun morcov si radacinoase pe care la calesc putin in tigaie. Le servesc cu smanata, dar si cu sos de usturoi.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2009

      Pe fundul cratitei punem cimbru pentru o aroma deosebita. Cind punem sarmalele si sunculite in farfurie putem pune smantana deasupra.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • 2 kilograme de carne amestec porc cu vita
  • o cana de orez
  • condimente pentru sarmale
  • 4 cepe, oua
  • delikat
  • sunculita
  • 2 foi de dafin si cateva boabe de piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Andreea Constantina Manciu
PUI CU VIN

PUI CU VIN

1.Se taie sunculita sau kaiserul feliute(daca este afumat se va opari 2-3 minute) si se caleste 2.Peste

25 voturi    23 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Spaghete cu carne tocata

Spaghete cu carne tocata

Se fierb spaghetele, cand sunt aproape fierte se adauga carnea tocata, se mai fierb vreo 15 minute,

8 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
SANDVIS DELICIOS

SANDVIS DELICIOS

Pe paine punem frunza de salata verde, spalata si uscata in prealabil cu un prosop, sunca, feliile

10 voturi    9 comentarii
3 min
Sandviciuri

constanta proca (Chef de cuisine)

Si eu pun la calit ceapa un morcov ,deasemeni folosesc oua iar pe fundul oalei pun bete de marar, crengute de visin sau lastari de vie.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu rosii cherry la cuptor