Ingrediente
2 kg carne (1.6 kg fleică+ 250 g slănină), 3-4 cepe (roşii, de apă), 1 ceşcuţă orez, ½ paine albă (muiată şi stoarsă), 2-3 verze (aprox.5-6 kg), 2 lg sare, 1 lg piper, 2 lg boia dulce, 1 lg boia iute, 2 lg condiment grill, cimbru., 3-4 cârnati, Slaninuţă afumata, Guşă
Dificultate: Medie | Timp: 4h
7 voturi
Mod de preparare
Se spală orezul, se fierbe.
Se pune la inmuiat miezul de pâine, se stoarce.
Se dau prin maşina de tocat carne : ceapa, carnea.
Se adaugă miezul de pâine, condimentele, orezul.
Se omogenizează.
Se spală varza şi se pune la desărat (dacă este cazul), se scot frumos frunze pentru sarmale şi se taie fideluţă o parte din ea pentru tapetat cratiţele.
Se împachetează sarmalele.
Se taie varza fideluţă, se tapetează cratiţele cu ea, se pun bucăţele de guşă, slăninuţă afumată, cârnaţi.
Se aşază sarmalele. Se acoperă cu un strat de varză tăiată fideluţă.
Se mai presară cu cimbru, boia dulce, foaie de dafin, piper boabe.
Se adaugă ulei, apă şi se pun la fiert.
Spre sfârşit se adaugă suc de roşii şi se dau la cuptor.
Paicu Ioana Mihaela , 21 noiembrie 2013
ca in chiftele? nu pun paine in sarmale!
GINA , 09 octombrie 2009
INTERESANTA SARMALELE ASTEA OLANDEZE EU LOCUESC DE 8 ANI IN OLANDA DAR DE SARMALE OLANDEZE INCA NAM AUZIT PANA ACUM O FI MANCAND NUMAI REGINA POATE DE ASTA NAM VAZUT PANA ACUMA .
getadamian (Maestru bucatar) , 04 august 2009
Daca si sarmaua a ajuns olandezaaaaaa....
oana (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2009
Nu prea inteleg ce cauta reteta asta de sarmale la retete cu specific olandez....
Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009
Interesanta aceasta reteta.eu nu pun niciun fel de boia si nici condimente grill, in schimb adaug delicat.