autor:

tania stanica

» » Mancaruri cu carne

Sarmale

Autor: tania stanica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania stanica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 martie 2009

Ingrediente
2 kg carne (1.6 kg fleică+ 250 g slănină), 3-4 cepe (roşii, de apă), 1 ceşcuţă orez, ½ paine albă (muiată şi stoarsă), 2-3 verze (aprox.5-6 kg), 2 lg sare, 1 lg piper, 2 lg boia dulce, 1 lg boia iute, 2 lg condiment grill, cimbru., 3-4 cârnati, Slaninuţă afumata, Guşă

Dificultate: Medie Timp: 4h

7 voturi

Mod de preparare

Se curăţă ceapa, se căleşte puţin, se răceşte.

Se spală orezul, se fierbe.

Se pune la inmuiat miezul de pâine, se stoarce.

Se dau prin maşina de tocat carne : ceapa, carnea.

Se adaugă miezul de pâine, condimentele, orezul.

Se omogenizează.



Se spală varza şi se pune la desărat (dacă este cazul), se scot frumos frunze pentru sarmale şi se taie fideluţă o parte din ea pentru tapetat cratiţele.



Se împachetează sarmalele.

Se taie varza fideluţă, se tapetează cratiţele cu ea, se pun bucăţele de guşă, slăninuţă afumată, cârnaţi.



Se aşază sarmalele. Se acoperă cu un strat de varză tăiată fideluţă.

Se mai presară cu cimbru, boia dulce, foaie de dafin, piper boabe.

Se adaugă ulei, apă şi se pun la fiert.

Spre sfârşit se adaugă suc de roşii şi se dau la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rata umpluta cu sarmale

Rata umpluta cu sarmale

Ideal este sa pregatim si sa lasam rata sa stea la marinat de pe o zi pe alta, dar daca din anumite

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Retete de Craciun
Sarmale cu carne de porc

Sarmale cu carne de porc

Se aleg foile de varza,se toaca carnea de porc,se adauga ceapa tocata marunt, morcovul tocat, sarea,

2 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rus Livia , 22 noiembrie 2013

    Miezul de paine se poate inlocui cu un ou sau doua in functie de cantitate,dar nu prea multe ,atat cat sa lege si sa iasa moi si pufoase de se topesc in gura!

  • Fara foto

    Frosa10 , 22 noiembrie 2013

    Olandeza sau nu,eu fac mereu asa ceva in preajma sarbatorilor.La bunica mea din Bistrita am vazut si mancat ,asa ceva! Bucataria din Ardeal nu se compara cu nimic! Este unica si permisiva,dar plina de calorii!

  • Fara foto

    Teodora Istudor , 21 noiembrie 2013

    Nu am mancat asa ceva, cred ca este bun, conteaza condimentele pentru carne, eu inabus ceapa cu orezul, cu afumatura tocata marunt, apoi la urma sosul de ardei cu rosi (pregatit in casa cu tot felull de ierburi verzi si condimente), le potrivesc de sare si piper ca restul le are, le infasor, le asez in cratita si... neaparat la fiert un pic de vin rosu de casa... (noi facem din bolta, capsunica) le da un gust deosebit, asa nobil.... si in rest sanatate... mie deja mi-e pofta... dar pana la Craciun..... ne purificam sufleteste si trupeste... ! <3

    • Fara foto

      Paicu Ioana Mihaela , 21 noiembrie 2013

      ca in chiftele? nu pun paine in sarmale!

    • Fara foto

      GINA , 09 octombrie 2009

      INTERESANTA SARMALELE ASTEA OLANDEZE EU LOCUESC DE 8 ANI IN OLANDA DAR DE SARMALE OLANDEZE INCA NAM AUZIT PANA ACUM O FI MANCAND NUMAI REGINA POATE DE ASTA NAM VAZUT PANA ACUMA .

    • Fara foto

      getadamian (Maestru bucatar) , 04 august 2009

      Daca si sarmaua a ajuns olandezaaaaaa....

    • Fara foto

      oana (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2009

      Nu prea inteleg ce cauta reteta asta de sarmale la retete cu specific olandez....

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

      Interesanta aceasta reteta.eu nu pun niciun fel de boia si nici condimente grill, in schimb adaug delicat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

4h

7 voturi

Ingrediente

  • 2 kg carne (1.6 kg fleică+ 250 g slănină)
  • 3-4 cepe (roşii
  • de apă)
  • 1 ceşcuţă orez
  • ½ paine albă (muiată şi stoarsă)
  • 2-3 verze (aprox.5-6 kg)
  • 2 lg sare
  • 1 lg piper
  • 2 lg boia dulce
  • 1 lg boia iute
  • 2 lg condiment grill
  • cimbru.
  • 3-4 cârnati
  • Slaninuţă afumata
  • Guşă

Raporteaza reteta

Retete
de tania stanica
COZONACI

COZONACI

In primul rand, se da drumul la cuptor si toate ingredientele se acomodeaza la temperatura bucatariei,

8 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Dulceata de trandafiri

Dulceata de trandafiri

In primul rind, e bine sa stiti ce fel de trandafiri trebuie sa alegeti. Ca regula generala, cei

72 voturi    17 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi

Frosa10

Olandeza sau nu,eu fac mereu asa ceva in preajma sarbatorilor.La bunica mea din Bistrita am vazut si mancat ,asa ceva! Bucataria din Ardeal nu se compara cu nimic! Este unica si permisiva,dar plina de calorii!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Limba de porc cu masline in sos tomat