Sarmale

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie
Sarmale

Ingrediente

  • 2 kg carne (1.6 kg fleică+ 250 g slănină)
  • 3-4 cepe (roşii, de apă)
  • 1 ceşcuţă orez
  • ½ paine albă (muiată şi stoarsă)
  • 2-3 verze (aprox.5-6 kg)
  • 2 lg sare
  • 1 lg piper, 2 lg boia dulce, 1 lg boia iute, 2 lg condiment grill, cimbru.
  • 3-4 cârnati
  • Slaninuţă afumata
  • Guşă

Mod de preparare

Se curăţă ceapa, se căleşte puţin, se răceşte.

Se spală orezul, se fierbe.

Se pune la inmuiat miezul de pâine, se stoarce.

Se dau prin maşina de tocat carne : ceapa, carnea.

Se adaugă miezul de pâine, condimentele, orezul.

Se omogenizează.

Se spală varza şi se pune la desărat (dacă este cazul), se scot frumos frunze pentru sarmale şi se taie fideluţă o parte din ea pentru tapetat cratiţele.

Se împachetează sarmalele.

Se taie varza fideluţă, se tapetează cratiţele cu ea, se pun bucăţele de guşă, slăninuţă afumată, cârnaţi.

Se aşază sarmalele. Se acoperă cu un strat de varză tăiată fideluţă.

Se mai presară cu cimbru, boia dulce, foaie de dafin, piper boabe.

Se adaugă ulei, apă şi se pun la fiert.

Spre sfârşit se adaugă suc de roşii şi se dau la cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise