autor:

Iuliana Matei

» » Mancaruri cu carne

Sarmale

Autor: Iuliana Matei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Iuliana Matei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Ingrediente
- 1 kg de carne de porc, - 300 grame ceapa, - 2 verze murate, - 100 grame orez, - 200 grame bulion, - 150 grame de slanina afumata, - 1 litru de zeama de varza, - ulei, - cimbru,sare,piper

Dificultate: Medie Timp: 3h

5 voturi

Mod de preparare

Carnea se taie cuburi si se toaca cu masina.
Se curata ceapa si jumatate din cantitate se caleste cu orez.
Se pregateste un amestec din carne, ceapa, orez, cimbru,pipe, sare pentru umplerea sarmalelor.
Se taie foile care se umplu cu amestecul de carne si se fac sarmalele.
Varza care ramane, se toaca marunt.
Peste sarmale, se adauga bulionul, zeama de varza si aproximativ un litru de apa.
Sarmalele se fierb la foc mijlociu aproximativ 2 ore.
Se pot servi cu smantana pe deasupra.

Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale cu carnati si afumatura

Sarmale cu carnati si afumatura

Veti spune ca sarmalele mele sunt la fel ca ale altor gospodine..poate..dar eu nu stiu de fapt

1 vot    2 comentarii
4h
Mancaruri cu carne
Galuste cu pasat(sarmale cu pasat)

Galuste cu pasat(sarmale cu pasat)

Pentru inceput oparim varza in apa cu sare ,putin otet cimbru si boabe de piper,scoatem frunzele

8 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

    Asa bunatate o mananci oricand cu placere.....

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Gustoase, mereu mancate cu pofta!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009

    Bun,bun,bun...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

5 voturi

Ingrediente

  • - 1 kg de carne de porc
  • - 300 grame ceapa
  • - 2 verze murate
  • - 100 grame orez
  • - 200 grame bulion
  • - 150 grame de slanina afumata
  • - 1 litru de zeama de varza
  • - ulei
  • - cimbru,sare,piper

Raporteaza reteta

Retete
de Iuliana Matei
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se pun legumele la fiert.Se prepara perisoarele din carnea,orezul si ceapa,sare si piper.Din aceasta

2 voturi    7 comentarii
1h
Supe de carne
Chiftele

Chiftele

Se curata cartofii si ceapa si se dau prin razatoarea mica. Apoi se scurg de apa pe care si-o lasa. Se

1 vot    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi

Mancare de cartofi

Se curata morcovii, ceapa si cartofii si se taie marunt. Sunca afumata se taie cubulete sau felii. Se

9 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Sidy (Chef de cuisine)

Asa bunatate o mananci oricand cu placere.....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
MANCARE DE PAISTAI CU ARIPIOARE DE PUI