autor:

Iuliana Matei

» » Mancaruri cu carne

Sarmale

Autor: Iuliana Matei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Iuliana Matei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Ingrediente
- 1 kg de carne de porc, - 300 grame ceapa, - 2 verze murate, - 100 grame orez, - 200 grame bulion, - 150 grame de slanina afumata, - 1 litru de zeama de varza, - ulei, - cimbru,sare,piper

Dificultate: Medie Timp: 3h

5 voturi

Mod de preparare

Carnea se taie cuburi si se toaca cu masina.
Se curata ceapa si jumatate din cantitate se caleste cu orez.
Se pregateste un amestec din carne, ceapa, orez, cimbru,pipe, sare pentru umplerea sarmalelor.
Se taie foile care se umplu cu amestecul de carne si se fac sarmalele.
Varza care ramane, se toaca marunt.
Peste sarmale, se adauga bulionul, zeama de varza si aproximativ un litru de apa.
Sarmalele se fierb la foc mijlociu aproximativ 2 ore.
Se pot servi cu smantana pe deasupra.

Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale moldovenesti

Sarmale moldovenesti

Se curăţă ceapa şi se toacă mărunt, după care se pune la călit în puţin ulei, la foc

0 voturi    0 comentarii
5h
Retete de Pasti
Sarmale

Sarmale

Lasam varza in apa rece circa 30 minute pentru a se mai duce din acreala. Punem carnea intr-un castron

3 voturi    1 comentariu
2h 40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

    Asa bunatate o mananci oricand cu placere.....

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Gustoase, mereu mancate cu pofta!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009

    Bun,bun,bun...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

5 voturi

Ingrediente

  • - 1 kg de carne de porc
  • - 300 grame ceapa
  • - 2 verze murate
  • - 100 grame orez
  • - 200 grame bulion
  • - 150 grame de slanina afumata
  • - 1 litru de zeama de varza
  • - ulei
  • - cimbru,sare,piper

Raporteaza reteta

Retete
de Iuliana Matei
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se pun legumele la fiert.Se prepara perisoarele din carnea,orezul si ceapa,sare si piper.Din aceasta

2 voturi    7 comentarii
1h
Supe de carne
Chiftele

Chiftele

Se curata cartofii si ceapa si se dau prin razatoarea mica. Apoi se scurg de apa pe care si-o lasa. Se

1 vot    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi

Mancare de cartofi

Se curata morcovii, ceapa si cartofii si se taie marunt. Sunca afumata se taie cubulete sau felii. Se

9 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Sidy (Chef de cuisine)

Asa bunatate o mananci oricand cu placere.....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor

Ciocanelele se spala si se aseaza spre marginea tavii,nuschiuletul se subtiaza pe lung cu lama unui cutit,se sareaza si se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Papricas cu ciuperci