autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu carne

Sarmale

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 ianuarie 2010

Ingrediente
Ingrediente:, 1 1/2 kg carne tocata de porc cu vita., 2 bucati de varza murata., 1 ceasca orez., 500 gr kaizer afumat., 2 galbenusuri., 3 sau 4 linguri de ardei capia rosu dulce., 1 cutir rosii tocate in bulion Pomodore., sare, proaspat macinat,cimbru uscat,tarhon uscat,boia de ardei dulce.

Dificultate: Medie Timp: 2h

11 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare:
Pregatim foile de varza,pe care le vom pune intr-un lighenus cu apa la desarat.Kaizerul il tocam marunt pentru a pune in carnea tocata.Carnea tocata,o amestecam cu condimentele dorite de fiecare:sare,piper proaspat macinat,cimbru uscat,tarhon uscat,boia de ardei dulce,la care adaugam si kaizerul tocat marunt,3 sau 4 linguri de pasta de ardei capia rosu dulce, 2 galbenusuri.Toate acestea le amestecam si trecem la infasurarea sarmalelor.Din 500 gr de kaizer tocam pentru umplutura jumatate si restul,il punem printre sarmale.Dupa ce am infasurat sarmalele,trecem la oranduit in oala.Pe fundul oalei punem varza tocata marunt,apoi un rand de sarmale,un rand de felioare de kaizer,un rand de sarmale,pana ce ajungem sus.Deasupra se pune varza tocata si turnam cutia cu rosii tocate in bulion.Bagam la cuptor,pentru cel putin 3 ore.Daca este nevoie le mai fierbem in cuptor si a doua zi.Eu personal le fierb pe ochi deasupra cel putin 3 ore dupa care le bag la cuptor,cand este nevoie adaugam apa fiarta,peste ele.Cu cat fierb mai mult,cu atat sunt mai delicioase. Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale de post in foi de varza

Sarmale de post in foi de varza

Se taie marunt cele 2 cepe si se calesc putin in ulei incins cu sare si piper dupa gust, apoi se

1 vot    0 comentarii
3h
Retete de post
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale. Curatam cele 2 cepe, iar apoi le tocam

2 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Retete de Craciun
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    Imi plac sarmalele tare mult...

  • Fara foto

    Angy , 17 ianuarie 2010

    chiar ca e de NOTA 10!de obicei pun bacon in oala cu sarmale dar nu in compozitie.Foarte buna reteta aceasta!

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

    delicioase

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      Sincer sa fiu nici eu nu am mai pus oua la carnea de sarmale pana acum,am vrut sa incerc sa vad cum sunt,dar mai bine nu o faceam,imi plac mai mult cum le faceam inainte fara ou.Multumesc pentru comentarii.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      ARATA FOARTE BINE SARMALUTELE TALE. NOTA 10

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      cred ca-s tare bune,si au un aspect.....bune,ft bune!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      In mod sigur sunt delicioase...Eu nu am folosit niciodata ou la sarmale,dar trebuie incercat,nu?

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      Asa este Flori,doar de doua ori pe an mananc sarmale,de Craciun si de Paste,asa ca pot sa le fac mai sofisticat,cu toate ca ficatul......

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      F. bune! Kaizerul da si gust si aroma deosebite.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

11 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 1 1/2 kg carne tocata de porc cu vita.
  • 2 bucati de varza murata.
  • 1 ceasca orez.
  • 500 gr kaizer afumat.
  • 2 galbenusuri.
  • 3 sau 4 linguri de ardei capia rosu dulce.
  • 1 cutir rosii tocate in bulion Pomodore.
  • sare, proaspat macinat,cimbru uscat,tarhon uscat,boia de ardei dulce.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

valentina ionita (Chef de cuisine)

Imi plac sarmalele tare mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Cotlete umplute cu ciuperci si sos de spanac