autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Sarmale batrinesti

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 aprilie 2005

Ingrediente
1 kg de carne de porc fara os, o ceasca de orez sau pasat, sare, trei cepe, 3 linguri de untura de porc, o varza murata, 300 g de slanina, 100 g sorici, piper macinat, 2 linguri de bulion.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

154 voturi

Mod de preparare

Se alege si se curata pasatul si se lasa in apa calda sa se inmoaie. Se toaca doua cepe si se calesc in trei linguri de untura de porc. Cind ceapa devine sticloasa, se pune pasatul peste ea si se lasa sa scada.

Intr-un vas adinc se amesteca carnea de porc proaspata sau afumata, taiata in cuburi mici cu un cutit ascutit. Peste amestec se pune o lingura de bulion, sare si piper macinat.

Varza se pune in apa rece o ora, apoi se desface in foi si se pune carnea bine framintata cu mina.
Se toaca 300 de g de slanina de porc si se ung cu ea peretii unei oale de pamint sau de tuci. Pe fundul oalei se pune soriciul taiat in fisii subtiri si deasupra lui varza acra tocata si apoi sarmalele. printre rindurile de sarmale se pun bucati de slanina si sorici dupa gust. Peste sarmale se pune din nou varza tocata se acopera cu apa calda si se fierbe la foc mic doua ore.

Se scade pe vatra focului sau in cuptor cu o lingura de bulion de rosii pusa peste sarmale odata cu apa calda.

Se servesc cu smintina, imediat dupa ce au fost scoase din cuptor, si, bineinteles, cu mamaliga calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale batrinesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Dovlecei si ardei umpluti cu sos de rosii

Dovlecei si ardei umpluti cu sos de rosii

Spalam ardeii, le scotem capacele ( dar le pastram) si ii scuturam da toate semintele. Dovleceii

1 vot    0 comentarii
4h
Mancaruri cu carne
Tocanita de pui cu ciuperci

Tocanita de pui cu ciuperci

Pieptul de pui il taiem fasiute lungi. Ceapa, ardeiul si ciupercile le taiem julienne. Nu le tocati

5 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

    Eu nu pun sorici, desi am incercat si astfel de sarmale si sunt foarte bune, pun doar costita afumata.

  • Fara foto

    nana , 14 octombrie 2008

    Pentru incepatori , ar trebui precizat ca mai intai desfacem varza in foi si o lasam in apa rece ca sa se desareze putin si apoi ne apucam de pregatit carnea

Dificultate

Redusa

Timp

1h

154 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de carne de porc fara os
  • o ceasca de orez sau pasat
  • sare
  • trei cepe
  • 3 linguri de untura de porc
  • o varza murata
  • 300 g de slanina
  • 100 g sorici
  • piper macinat
  • 2 linguri de bulion.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)

Eu nu pun sorici, desi am incercat si astfel de sarmale si sunt foarte bune, pun doar costita afumata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Musaca de vinete cu carne de pasare