autor:

burdulea maria elena

» » Mancaruri cu carne

SARMALE BUNE

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 august 2009

Ingrediente
800 grame carne tocata, o cescuta de cafea cu orez, sare, piper(dupa gust), 1 lingurita boia, 1-2 lingurite vegeta, 1 ceapa, 2 cartofi(sarmalele nu vor fi gretoase), 1 ou, frunze de varza murata(20 frunze varza murata de la congelat), varza proaspata, rosii, marar, cimbru pulbere(l-am preparat din cimbru proaspat pus la uscat), bucati de costita afumata.

Dificultate: Redusa Timp: 4h 50 min

22 voturi

Mod de preparare

Intrun vas, punem carnea tocata, adaugam oul, orezul bine spalat si scurs de apa, ceapa taiata marunt, cartofii razuiti pe razatoarea cu gauri mari, sare, piper, boia, vegeta si omogenizam bine, Impachetam sarmale(mie mi-au iesit din aceasta cantitate 20 de sarmale mari)pe care le asezam intro oala mai mare, pe fundul careia am pus varza proaspata taiata marunt, Dupa un rand de sarmale, presaram iarasi un rand de varza taiaita marunt si asezam din nou sarmale pana le terminam. Deasupra punem afumatura, pe care o acoperim cu varza marunta, peste care taiem rosii felii si asezam si niste marar frunze si un praf de cimbru. Punem sarmalele la fiert domol 3 sau 4 ore, dupa care se servesc cu smantana, langa bere rece sau vin. La preparare se iroseste cam 40-50 minute si la fiert 3-4 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "SARMALE BUNE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Varza acra cu costita

Varza acra cu costita

Se pune uleiul la incins intr-o oala cu fundul gros. Se adauga costita taiata bucati si se rumeneste.

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Un alt fel de musaca

Un alt fel de musaca

Tocam carnea, punem patrunjelul tocat, o saram, piparam dupa gust si o amestecam. Compozitia o formam

5 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine):

    Ma bucur ca mai face cineva sarmalele mari!!! Eu nu pun ou si nici cartofi in sarmale, in schimb pre-fierb afumatura inainte si apoi pun apa in care a fiert peste sarmale, ca sa scurtez timpul de fierbere pentru sarmale, si sa nu se distruga bobul de orez! Felicitari!

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2012

    Da Constanta, sarmalele toate sunt bune. Mie imi plac mult, nu ma satur niciodata de sarmale.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2012

    Niste sarmale pe cinste ! Nu stiam de cartofi dar le-am facut "proba "si sunt foarte bune !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

    Valentina, eu zic ca da. Eugen, poti si fara desigur, insa cu cartof nu sunt asa grele.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

      Rele de bune, dar fara cartofi.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Trebuie incercat,cred ca sunt tare gustoase..

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 09 octombrie 2009

      Va dau un sfat pe care l-am primit si eu de la o doamna acum f. in varsta, care bucatarea f. bine: cartoful face sarmalele mai usoare pt stomac.

    • Alisea

      Alisea (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2009

      Eu folosesc ou in loc de cartofi rasi sau se pot pune si vreo 2 felii de paine inmuiate in apa, ca la piftele.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

      O bunatate...

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

      Eu adaug cartof ras la compozitia de chiftelute dar la sarmale nu stiam............Lenutico, tare bune...........noroc ca am mancat aseara cateva la nunta ca altfel nu scapai de mine astazi.......

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

      Lenuticooooooo.....mi-ai facut o pofta !!! Simt mirosul pina aici !!!O bunatate !!! Nici eu nu pun ou in ele....

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2009

      Yummy-yummy, ce bune sunt!!

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 26 august 2009

      Multumesc de aprecieri, merita sa incerati.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 august 2009

      Superrrrrr buneeeee,de cand nu am mai facut,ahhhhhh ce pofta am.Uite ca nu stiam de cartoful razuit,probabil le fragezeste cartoful.Felicitari.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 august 2009

      Superrrrrr buneeeee,de cand nu am mai facut,ahhhhhh ce pofta am.Felicitari.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 26 august 2009

      Foarte apetisante.(Nici eu nu stiam de cartofi, dar merita retinut.)

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 august 2009

      Buneeeeee!!

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Elena, interesanta ideea cu cartoful ras ! Nu am stiut ! Eu in carnea tocata adaug si sunculita sau costita afumata. Pentru ca nu prea imi place sa simt orezul, il fierb pe jumatate. Astfel carnea devine cremoasa, si nu este nevoie sa mai pui ou. De asta imi place mie site-ul asta ! Facem schimb de experienta !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Arata foarte bine si in mod sigur sunt o bunatate...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 august 2009

      Bun tare,mi-ai facut o poftaaaaaaaaaaa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

4h 50 min

22 voturi

Ingrediente

  • 800 grame carne tocata
  • o cescuta de cafea cu orez
  • sare
  • piper(dupa gust)
  • 1 lingurita boia
  • 1-2 lingurite vegeta
  • 1 ceapa
  • 2 cartofi(sarmalele nu vor fi gretoase)
  • 1 ou
  • frunze de varza murata(20 frunze varza murata de la congelat)
  • varza proaspata
  • rosii
  • marar
  • cimbru pulbere(l-am preparat din cimbru proaspat pus la uscat)
  • bucati de costita afumata.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Da Constanta, sarmalele toate sunt bune. Mie imi plac mult, nu ma satur niciodata de sarmale.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Piept de pui cu sos veloute si ciuperci