autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Sarmale combinate Doina

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 noiembrie 2009

Ingrediente
350 g carne tocata de porc, 350 g carne tocata de vita, 350 g carne tocata de pasare, 500 g carnati de casa afumati, 150 g ciuperci champignon, 2 verze murate potrivite, 3 cepe, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras verde, 1 morcov, 1-2 rosii, 150 g orez, 350 ml bulion, 100 ml ketchup de rosii si ardei rosii, 3 linguri ulei, 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, 2 lingurite zahar, sare, piper, paprika, cimbru, foi de dafin

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

8 voturi

Mod de preparare

Se vor prepara patru compozitii de umplutura astfel:
caliti in ulei cepele tocate si morcovul ras pe razatoarea mare, impreuna cu ketchup, zahar, verdeata tocata, adaugati orezul si condimentati cu sare, piper, paprika, cimbru. Impartiti in patru parti.
Tocati cu satarul 300 g carnat si ciupercile si puneti-le intr-un castron, iar in alte 3 castronele celelalte feluri de carne. Adaugati in fiecare castronel cate un sfert din compozitia calita de mai sus.
Condimentati diferit fiecare umplutura: in cea de pasare puneti curry, in cea de vita piper, in cea de porc cimbru iar in cea de carnat cu ciuperci paprika, sare dupa gust in toate.
Infasurati sarmalutele din fiecare fel de umplutura si asezati-le radial intr-un vas de tuci, in straturi, fara sa le amestecati intre ele.
Taiati ardeii fasii si rosiile felii. Pe fiecare strat de sarmale asezati radial fasii de ardei si acoperiti cu rosii, puneti in mijloc varza tocata, foi de dafin si felii de carnat, care a ramas.
Puneti bulion si apa pana acoperiti sarmalele si dati vasul la cuptor cel putin 1 ora la foc mic, avand grija sa completati din cand in cand cu cate putina apa, daca scade prea mult zeama.
Se servesc calde, cate una din fiecare strat, eventual cu smantana, si decorate cu fasiile de ardei rosi si verde si verdeata.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale combinate Doina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu lamaie la tigaie

Pulpe de pui cu lamaie la tigaie

Intr-o tigaie incinsa punem untul la topit, iar dupa aceea sotam pulpele de pui pe toate partile. Intre

0 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Musaca de vinete cu carne de pasare

Musaca de vinete cu carne de pasare

1.Se curata vinetele de coaja apoi se taie in rondele goase de cca.1 cmcare se prajesc pe ambele

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 15 %
189.99 lei
161.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

    Cred ca sunt mai mgustoase decat cele cu vita-porc.

  • Spectator

    Spectator (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    Am gustat sarmale umplute cu trei feluri de carne, si era foarte gustos. E o buná idea cá folosest trei feluri, carnatul afumat dea un gust formidabil. Cel mai bun cárnati pentru sarmale aceastea:"csabai vastag kolbász" sau carnati táránesc din Orosháza. Carnetul sá fie copt, dar nu tare uscat.Eu nu-mi plac ketchapul, asa folosim rosii bulion de casá. Cam putin multe treaba e cu astfel de sarmale, dar meritá, fiindcá la sfírsit iese ceva grozavá máncare.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

    Tentante!!!!! As vrea sa am timp sa pregatesc ceva atat de complex. Cata munca si imaginatie.Felicitari. Mihaela

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2009

      Multumesc.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009

      Felicitari! No coment.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009

      Multumesc, multumesc mult.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2009

      Arata de milioane .Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

8 voturi

Ingrediente

  • 350 g carne tocata de porc
  • 350 g carne tocata de vita
  • 350 g carne tocata de pasare
  • 500 g carnati de casa afumati
  • 150 g ciuperci champignon
  • 2 verze murate potrivite
  • 3 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 morcov
  • 1-2 rosii
  • 150 g orez
  • 350 ml bulion
  • 100 ml ketchup de rosii si ardei rosii
  • 3 linguri ulei
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 lingurite zahar
  • sare
  • piper
  • paprika
  • cimbru
  • foi de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Cred ca sunt mai mgustoase decat cele cu vita-porc.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval

Compozitia de carne: Intr-un bol amestecam carnea tocata cu oul si pesmetul. Punem sare, piper si boia dulce, dupa gust. Patrunjelul

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Aperitive cu carne
Pilaf de pui