autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Sarmale cu carnati si afumatura

Autor: franceza (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: franceza (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 decembrie 2009

Ingrediente
-1 kg carne tocata mixta-vita si porc, -foi si miez tocat de la 2 verze murate, -30 cm de scarita afumata,50 cm carnat de porc afumat,150-200 g kaiser afumat,mai carnos, -vin alb,1 cutie rosii taiate in bulion,ulei de masline, -1 cana de 200 ml plina cu orez prefiert, -4 cepe mari,1 morcov, -vegeta,piper negru,cimbru uscat,patrunjel verde,foi de dafin,praf de marar, -1 pahar kefir Napolact,ardei iuti murati

Dificultate: Medie Timp: 4h

1 vot

Mod de preparare


Veti spune ca sarmalele mele sunt la fel ca ale altor gospodine..poate..dar eu nu stiu de fapt sa fac sarmale;le prestez doar anual,ies niste monstri sarmalosi,dar infinit mai gustoase decat ce mananc in vizite la prietene.Varza o aleg,spal frunzele,toc la robot miezul.Orezul il spal sub jet continuu de apa pana nu mai are pic de amidon si il pun la calit cu cepele si morcovul maruntite tot la robot;amestec apoi carnea tocata cu orezul si cepele,pun condimentele enumerate dupa gust si amestec jumatate de cutie de rosii in bulion robotite si ele in prealabil;incep sa modelez monstrii sarmalosi si ii asez pe fundul oalei de lut tapetata cu o parte din miezul tocat,alternand cu bucati de carnati,scarita si kaiser,pana se umple vasul pe 3 sferturi;acopar cu restul de miez tocat si las oala la rece peste noapte;a 2-a zi fac un sos din restul de rosii ciopartite din bulion,vin alb,vegeta,apa,cimbru,piper negru boabe si torn peste sarmale ,introduc oala in cuptor 20 min cu usa intredeschisa la 150 grade,apoi inchid usa cuptorului si le tin cca 3 ore cu o tava sub oala pentru a evita o catastrofa casnica;le servesc cu kefir si cu ardei iute.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu carnati si afumatura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pipote si inimioare de curcan rasol

Pipote si inimioare de curcan rasol

Pipotele si inimioarele se spala ,se curata de eventuale pielite si se pun la fiert . Dupa ce se

8 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pilaf cu pipote si inimi de curcan

Pilaf cu pipote si inimi de curcan

Pipotele si inimile de curcan se curata,se spala si se pun la fiert in apa rece cu putina sare.Dupa

6 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2013

    Ce bune sunt, acusi e Craciunul si tot romanul face sarmalute.

  • anca

    anca (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2010

    Monstri sanatosi ca la Moldova!!!Cucu Carmen ,sper ca sunteti toti sanatosi...Cat mai multe retete,eu tocmai am pus varza romaneasca la butoi toata vara m am chinuit sa o ud in gradina ca sa creasca bine....si nu regret O zi buna si plina de soare!

Dificultate

Medie

Timp

4h

1 vot

Ingrediente

  • -1 kg carne tocata mixta-vita si porc
  • -foi si miez tocat de la 2 verze murate
  • -30 cm de scarita afumata,50 cm carnat de porc afumat,150-200 g kaiser afumat,mai carnos
  • -vin alb,1 cutie rosii taiate in bulion,ulei de masline
  • -1 cana de 200 ml plina cu orez prefiert
  • -4 cepe mari,1 morcov
  • -vegeta,piper negru,cimbru uscat,patrunjel verde,foi de dafin,praf de marar
  • -1 pahar kefir Napolact,ardei iuti murati

Raporteaza reteta

Retete
de franceza
Crap cu legume la cuptor

Crap cu legume la cuptor

Morcovul, ardeii, ceapa si vanata se taie rondele si se aseaza pe fundul unei tavi de ceramica. Pestele

5 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
Prajitura cu stafide de post

Prajitura cu stafide de post

Se amesteca intr-un castron apa, faina, uleiul, zaharul. Se dizolva praful de copt intr-o lingurita

0 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Pateu de post cu linte

Pateu de post cu linte

Se spala lintea in mai multe ape,apoi se fierbe 3 sferturi de ora impreuna cu o lingurita de vegeta,2

5 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Retete de post

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce bune sunt, acusi e Craciunul si tot romanul face sarmalute.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Taci si inghite