autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Sarmale cu carnati si afumatura

Autor: franceza (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: franceza (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 decembrie 2009

Ingrediente
-1 kg carne tocata mixta-vita si porc, -foi si miez tocat de la 2 verze murate, -30 cm de scarita afumata,50 cm carnat de porc afumat,150-200 g kaiser afumat,mai carnos, -vin alb,1 cutie rosii taiate in bulion,ulei de masline, -1 cana de 200 ml plina cu orez prefiert, -4 cepe mari,1 morcov, -vegeta,piper negru,cimbru uscat,patrunjel verde,foi de dafin,praf de marar, -1 pahar kefir Napolact,ardei iuti murati

Dificultate: Medie Timp: 4h

1 vot

Mod de preparare


Veti spune ca sarmalele mele sunt la fel ca ale altor gospodine..poate..dar eu nu stiu de fapt sa fac sarmale;le prestez doar anual,ies niste monstri sarmalosi,dar infinit mai gustoase decat ce mananc in vizite la prietene.Varza o aleg,spal frunzele,toc la robot miezul.Orezul il spal sub jet continuu de apa pana nu mai are pic de amidon si il pun la calit cu cepele si morcovul maruntite tot la robot;amestec apoi carnea tocata cu orezul si cepele,pun condimentele enumerate dupa gust si amestec jumatate de cutie de rosii in bulion robotite si ele in prealabil;incep sa modelez monstrii sarmalosi si ii asez pe fundul oalei de lut tapetata cu o parte din miezul tocat,alternand cu bucati de carnati,scarita si kaiser,pana se umple vasul pe 3 sferturi;acopar cu restul de miez tocat si las oala la rece peste noapte;a 2-a zi fac un sos din restul de rosii ciopartite din bulion,vin alb,vegeta,apa,cimbru,piper negru boabe si torn peste sarmale ,introduc oala in cuptor 20 min cu usa intredeschisa la 150 grade,apoi inchid usa cuptorului si le tin cca 3 ore cu o tava sub oala pentru a evita o catastrofa casnica;le servesc cu kefir si cu ardei iute.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu carnati si afumatura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

1. Lasati fasolea sa se inmoiae peste noapte in apa calduta. O sa isi dubleze volumul. Astfel fasolea

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu carne
Curcan la tava,cu ciuperci umplute

Curcan la tava,cu ciuperci umplute

Spalam si curatam medalioanele de curcan,le punem intr-o tava yena,asezonam cu boia de ardei dulce

9 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2013

    Ce bune sunt, acusi e Craciunul si tot romanul face sarmalute.

  • anca

    anca (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2010

    Monstri sanatosi ca la Moldova!!!Cucu Carmen ,sper ca sunteti toti sanatosi...Cat mai multe retete,eu tocmai am pus varza romaneasca la butoi toata vara m am chinuit sa o ud in gradina ca sa creasca bine....si nu regret O zi buna si plina de soare!

Dificultate

Medie

Timp

4h

1 vot

Ingrediente

  • -1 kg carne tocata mixta-vita si porc
  • -foi si miez tocat de la 2 verze murate
  • -30 cm de scarita afumata,50 cm carnat de porc afumat,150-200 g kaiser afumat,mai carnos
  • -vin alb,1 cutie rosii taiate in bulion,ulei de masline
  • -1 cana de 200 ml plina cu orez prefiert
  • -4 cepe mari,1 morcov
  • -vegeta,piper negru,cimbru uscat,patrunjel verde,foi de dafin,praf de marar
  • -1 pahar kefir Napolact,ardei iuti murati

Raporteaza reteta

Retete
de franceza
Crap cu legume la cuptor

Crap cu legume la cuptor

Morcovul, ardeii, ceapa si vanata se taie rondele si se aseaza pe fundul unei tavi de ceramica. Pestele

5 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
Prajitura cu stafide de post

Prajitura cu stafide de post

Se amesteca intr-un castron apa, faina, uleiul, zaharul. Se dizolva praful de copt intr-o lingurita

0 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Pateu de post cu linte

Pateu de post cu linte

Se spala lintea in mai multe ape,apoi se fierbe 3 sferturi de ora impreuna cu o lingurita de vegeta,2

5 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Retete de post

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce bune sunt, acusi e Craciunul si tot romanul face sarmalute.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Rata la cuptor