Sarmale cu carne de porc si afumatura

Timp pregatire
360 minute
Complexitate
ridicata
Sarmale cu carne de porc si afumatura

Ingrediente

  • 750 gr carne de porc cu putina grasime
  • 450 gr orez
  • 6 cepe mari
  • 4 morcovi
  • 200 gr rosii decojite
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1/2 legatura marar verde
  • 1/2 cana ulei
  • 1 scarita afumata
  • 7-8 felii costita afumata
  • 2 capatani de varza murata
  • 4 linguri suc de rosii de casa
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 2 lingurite boia de ardei dulce
  • 1 lingurita cimbru uscat

Mod de preparare

Daca folositi oala de lut, umpleti-o cu apa si lasati sa stea asa 2-3 ore.

Varza o spalam si o lasam putin in apa rece.

Carnea de porc o spalam, o taiem bucati si o trecem prin masina de tocat.

Curatam ceapa, o tocam, morovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.

Intr-o tigaie mai mare, incingem uleiul, punem ceapa la innabuit 5 minute, adaugam morcovul.

Le lasam pe foc vreo 5 minute, apoi punem rosiile decojite care le dam prin blender si pasta de tomate.

Invartim si mai lasam pe foc 2-3 minute.

Orezul il spalam in oua-trei ape.

Intr-un bol punem carnea tocata, orezul, amestecul de ceapa cu morcov.

Dam gust cu sare, piper, boiaua de ardei dulce, apoi adaugam oul, mararul si patrunjelul verde, tocate marunt.

Desfacem frunzele de varza, le indepartam cotoarele si le taiem bucati potrivite.

Impachetam sarmalutele. Eu procedez cam asa cu impachetatul: iau frunza de varza, pe laterala dreapta pun umplutura. Vin cu varza de jos peste, apoi cu laterala din dreapta si rulez. Partea de sus o imping cu degetul spre interior. Este o procedura usoara.

Scarita o taiem bucatele.

Scurgem apa din oala de lut, pe fund punem putina varza tocata, presaram cimbru uscat, punem bucati de scarita si costita.

Asezam sarmale, iar costita si scarita, restul de sarmale, deasupra iarasi afumatura si putina varza tocata.

Turnam sucul de rosii de casa, apoi apa, cat sa acopere sarmalele.

Le bagam in cuptor, il aprindem si reglam o temperatura potrivita.

Capacul il punem usor inclinat pe oala si lasam sa fiarba sarmalele cam 3 ore si jumatate. Oricum, dupa vreo 3 ore scoatem o sarmaluta si gustam sa vedem cat sunt de fierte.

Inchidem cuptorul cand sunt gata si le mai lasam sa stea acolo pana ce se raceste cuptorul.

Sa aveti pofta dragilor!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure