autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Sarmale cu carne de porc si afumatura

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 ianuarie 2015

Ingrediente
750 gr carne de porc cu putina grasime, 450 gr orez, 6 cepe mari, 4 morcovi, 200 gr rosii decojite, 3 linguri pasta de tomate, 1/2 legatura patrunjel verde, 1/2 legatura marar verde, 1/2 cana ulei, 1 scarita afumata, 7-8 felii costita afumata, 2 capatani de varza murata, 4 linguri suc de rosii de casa, 1 ou, sare, piper, 2 lingurite boia de ardei dulce, 1 lingurita cimbru uscat

Dificultate: Ridicata Timp: 6h

1 vot

Mod de preparare

Daca folositi oala de lut, umpleti-o cu apa si lasati sa stea asa 2-3 ore.
Varza o spalam si o lasam putin in apa rece.
Carnea de porc o spalam, o taiem bucati si o trecem prin masina de tocat.
Curatam ceapa, o tocam, morovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Intr-o tigaie mai mare, incingem uleiul, punem ceapa la innabuit 5 minute, adaugam morcovul.
Le lasam pe foc vreo 5 minute, apoi punem rosiile decojite care le dam prin blender si pasta de tomate.
Invartim si mai lasam pe foc 2-3 minute.
Orezul il spalam in oua-trei ape.
Intr-un bol punem carnea tocata, orezul, amestecul de ceapa cu morcov.
Dam gust cu sare, piper, boiaua de ardei dulce, apoi adaugam oul, mararul si patrunjelul verde, tocate marunt.
Desfacem frunzele de varza, le indepartam cotoarele si le taiem bucati potrivite.
Impachetam sarmalutele. Eu procedez cam asa cu impachetatul: iau frunza de varza, pe laterala dreapta pun umplutura. Vin cu varza de jos peste, apoi cu laterala din dreapta si rulez. Partea de sus o imping cu degetul spre interior. Este o procedura usoara.
Scarita o taiem bucatele.
Scurgem apa din oala de lut, pe fund punem putina varza tocata, presaram cimbru uscat, punem bucati de scarita si costita.
Asezam sarmale, iar costita si scarita, restul de sarmale, deasupra iarasi afumatura si putina varza tocata.
Turnam sucul de rosii de casa, apoi apa, cat sa acopere sarmalele.
Le bagam in cuptor, il aprindem si reglam o temperatura potrivita.
Capacul il punem usor inclinat pe oala si lasam sa fiarba sarmalele cam 3 ore si jumatate. Oricum, dupa vreo 3 ore scoatem o sarmaluta si gustam sa vedem cat sunt de fierte.
Inchidem cuptorul cand sunt gata si le mai lasam sa stea acolo pana ce se raceste cuptorul.
Sa aveti pofta dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu carne de porc si afumatura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Prajitura alba cu crema de lamaie

Prajitura alba cu crema de lamaie

Foile: Intr-un bol se pune faina, sarea, zaharul, ouale (oul intreg si galbenusul), smantana, praful

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete de Craciun
Chiftelute de curcan cu maioneza

Chiftelute de curcan cu maioneza

Chiftelutele: Spalam carnea si o trecem prin masina de tocat. Curatam ceapa, morcovul si le tocam

3 voturi    2 comentarii
40 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

6h

1 vot

Ingrediente

  • 750 gr carne de porc cu putina grasime
  • 450 gr orez
  • 6 cepe mari
  • 4 morcovi
  • 200 gr rosii decojite
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1/2 legatura marar verde
  • 1/2 cana ulei
  • 1 scarita afumata
  • 7-8 felii costita afumata
  • 2 capatani de varza murata
  • 4 linguri suc de rosii de casa
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 2 lingurite boia de ardei dulce
  • 1 lingurita cimbru uscat

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Fursecuri cu unt si gem de capsuni Fursecuri cu unt si gem de capsuni

Păstrăm untul o oră la temperatura camerei. Într-un vas, mixăm untul cu 50 gr zahăr vanilat, un praf de sare. Eu folosesc

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine

Albusurile se bat spuma tare, cu un praf de sare. Se adauga pe rand, zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
Rulada din piept de curcan in foietaj