Daca folositi oala de lut, umpleti-o cu apa si lasati sa stea asa 2-3 ore.
Varza o spalam si o lasam putin in apa rece.
Carnea de porc o spalam, o taiem bucati si o trecem prin masina de tocat.
Curatam ceapa, o tocam, morovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Intr-o tigaie mai mare, incingem uleiul, punem ceapa la innabuit 5 minute, adaugam morcovul.
Le lasam pe foc vreo 5 minute, apoi punem rosiile decojite care le dam prin blender si pasta de tomate.
Invartim si mai lasam pe foc 2-3 minute.
Orezul il spalam in oua-trei ape.
Intr-un bol punem carnea tocata, orezul, amestecul de ceapa cu morcov.
Dam gust cu sare, piper, boiaua de ardei dulce, apoi adaugam oul, mararul si patrunjelul verde, tocate marunt.
Desfacem frunzele de varza, le indepartam cotoarele si le taiem bucati potrivite.
Impachetam sarmalutele. Eu procedez cam asa cu impachetatul: iau frunza de varza, pe laterala dreapta pun umplutura. Vin cu varza de jos peste, apoi cu laterala din dreapta si rulez. Partea de sus o imping cu degetul spre interior. Este o procedura usoara.
Scarita o taiem bucatele.
Scurgem apa din oala de lut, pe fund punem putina varza tocata, presaram cimbru uscat, punem bucati de scarita si costita.
Asezam sarmale, iar costita si scarita, restul de sarmale, deasupra iarasi afumatura si putina varza tocata.
Turnam sucul de rosii de casa, apoi apa, cat sa acopere sarmalele.
Le bagam in cuptor, il aprindem si reglam o temperatura potrivita.
Capacul il punem usor inclinat pe oala si lasam sa fiarba sarmalele cam 3 ore si jumatate. Oricum, dupa vreo 3 ore scoatem o sarmaluta si gustam sa vedem cat sunt de fierte.
Inchidem cuptorul cand sunt gata si le mai lasam sa stea acolo pana ce se raceste cuptorul.
Sa aveti pofta dragilor!
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii