autor:

Anca E. Voicu

» » Mancaruri cu carne

Sarmale cu carne in varza murata

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 mai 2015

Ingrediente
500 g carne tocata, 1 pahar cu orez, 1 pahar cu apa, 2 cepe mici, 1 varza alba murata, 1 lingurita de bulion, condimente: sare, piper, cimbru, boia de ardei dulce.

Dificultate: Ridicata Timp: 4h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se spala bine orezul. Se toaca marunt ceapa si se caleste in putin ulei. Se adauga 1 pahar cu apa si orezul si se ia focul. Nu se lasa la fiert, vor avea destul timp in cuptor.



Se amesteca cele 500 g carne tocata cu orezul, ceapa, condimentele si bulionul. Adaugam o ceasca de apa, daca este nevoie. Pe fiecare frunza de varza punem un pic de carne si rulam sarmaluta.



Pe fundul unei cratite adanci se pune un strat de sunca taiata feliute. Puteti unge cratita cu untura sau ulei, daca nu aveti sunca. Apoi se pune un strat de varza tocata. Se asaza sarmalutele de jur-imprejur, iar la ultimul rand lasam un loc in mijloc in care vom pune o lingura de bulion. Acoperim cu apa, astfel incat sa ne mai ramana un spatiu liber de 3 degete deasupra sarmalelor.



Sarmalele vor fierbe pe aragaz, la foc mic, cam 2 ore, apoi le mai dam la cuptor la foc potrivit, tot 2 ore.



Se servesc cu mamaliga calda.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu carne in varza murata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale din varza murata cu carne de vita

Sarmale din varza murata cu carne de vita

La varza murata( productie proprie dupa reteta regretatului Radu Anton Roman) i se taie cotorul si

4 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Sarmale din varza murata si carne amestec

Sarmale din varza murata si carne amestec

Mai intai spalam varza si o lasam in apa rece, 2-3 ore. Carnea tocata o punem intr-un castron.

4 voturi    0 comentarii
5h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Viktor , 15 martie 2018

    Foarte, foarte bune.

  • Fara foto

    Nik , 25 februarie 2018

    Sunt preferatele mele, sunt delicioase, felicitari pentru acest minunat preparat.

  • Fara foto

    Nutica , 06 noiembrie 2017

    Foarte bune si gustoase, cu un ardei iute si neaparat un pahar cu vin, ca altfel nu aluneca bine pe gat, bravooo si felicitari.

Dificultate

Ridicata

Timp

4h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne tocata
  • 1 pahar cu orez
  • 1 pahar cu apa
  • 2 cepe mici
  • 1 varza alba murata
  • 1 lingurita de bulion
  • condimente: sare
  • piper
  • cimbru
  • boia de ardei dulce.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

3 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Viktor

Foarte, foarte bune.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Rulou de vitel umplut cu surimi si creveti, pe cartofi noi si jus de vin rosu si raci