autor:

murigneau

» » Mancaruri cu carne

Sarmale cu ciolan

Autor: murigneau (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: murigneau (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 noiembrie 2009

Ingrediente
Ingrediente, 1 varza (1,5-2 kg), 1000 gr carne tocata de porc, 1,5-2 kg ciolan afumat dezosat, marar, cimbru, 150 ml bulion, rosii proaspete sau congelate, sare, piper, 350 gr orez, 2 lingurite sare, 2 lingurite vegeta, 1 lingurita piper, 2 cepe medii, 2 linguri ulei, 1 lingurita boia

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Varza proaspata se opareste intreaga in apa in care se pune putin otet, pana frunzele se inmoaie ca sa poata fi rulate. Se desfac apoi frunzele de pe capatana si se curata in zona cotorului.

Umplutura se face cu carne tocata. Se caleste ceapa data pe razatoarea mica in 2 linguri de ulei pana se inmoaie, se ia de pe foc si se amesteca cu 1 lingurita boia.

Intr-un vas mare se amesteca toate ingredientele pentru umplutura, inclusiv ceapa calita de mai sus, patrunjelul tocat marunt si 100 ml bulion.

Pe fundul unei oalei se face un „pat” din marar si cimbru (vezi foto) si cotoarele de varza. Se umplu sarmalele folosind cate o frunza de varza si o lingura de umplutura. Se aseza sarmalutele in oala, unele peste altele alternand cu ciolanul dezosat si varza taiata.

Intr-o oala se incalzeste o compozitie formata din 500 ml apa amestecata bulionul si o lingura sare (vegeta) care se toarna apoi peste sarmalute pana acestea suntacoperite.

Se fierb pe foc domol cu capac circa 90 minute. Se verifica o sarmaluta pentru a fi siguri ca sunt fierte inainte de a stinge focul.

Se servesc calde cu smantana!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu ciolan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale cu ciolan de porc invelite in bacon

Sarmale cu ciolan de porc invelite in bacon

1. Se pregatesc foile de varza pt sarmale, se toaca restul de varza ramasa fideluta. 2. Toata carnea

4 voturi    2 comentarii
5h
Mancaruri cu carne
Stufat de porc cu pilaf aromat

Stufat de porc cu pilaf aromat

Se taie felii pulpa de porc. Ceapa se curata , se taie julien si se caleste in doua linguri de ulei

7 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Arata grozav!Felicitari pentru prezentare!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009

    Ce bine arata ...,si din nou mi-ai facut pofta!!! Ma omori cu vegeta asta,o folosesti peste tot...Incearca te rog sa numai folosesti produsele acestea ca nu sunt sanatoase...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente
  • 1 varza (1,5-2 kg)
  • 1000 gr carne tocata de porc
  • 1,5-2 kg ciolan afumat dezosat
  • marar
  • cimbru
  • 150 ml bulion
  • rosii proaspete sau congelate
  • sare
  • piper
  • 350 gr orez
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite vegeta
  • 1 lingurita piper
  • 2 cepe medii
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita boia

Raporteaza reteta

Retete
de murigneau
Ciolan afumat cu varza dulce si hrean

Ciolan afumat cu varza dulce si hrean

Se taie ceapa rondele, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Se adauga apoi vegeta, sare,

9 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Rulada din fleica de porc

Rulada din fleica de porc

Bucata de fleică se bate bine cu ciocanul de carne. Pentru a fragezi fleica si ai da aroma dorita

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Varza cu costita afumata a la Sic

Varza cu costita afumata a la Sic

Se taie ceapa rondele, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Varza se taie marunt se

24 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

mirey (Chef de cuisine)

Arata grozav!Felicitari pentru prezentare!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Stufat de vita Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Fricase (spanac su carne de vitel)