autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sarmale cu fasole alba si linte

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
1 varza acra, , 150 g orez, , 150 g linte, , 150 g fasole alba uscata(cu bob mic),, 2oo ml ulei,, 3 cepe, , 2 morcovi, , 1 ardei gras sau un gogosar, , 250 ml soc de rosii, , cimbru, , marar, , 1 lingurita boia, , sare, , piper, , foi de dafin,, o lingurita condiment de tip Biovegetal.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Seara pui la inmuiat in apa rece, in vase diferite, lintea si fasolea uscata, iar a doua zi le pui la fiert in alta apa si le dai 2-3 clocote.
Alegi frunzele de varza pt infasurat sarmalele, iar ce ramane o toci fideluta si o pui pe fundul oalei. Toci ardeiul, ceapa, dai morcovul pe razatoare. Le calesti pe toate in ulei,adaugi boiaua,orezul, lintea si fasolea scurse de zeama, jumatate din sucul de rosii, condimentul, cimbrul, mararul, piper, si sare daca mai este nevoie.
Se amesteca toata compozitia si se infasoara sarmalele. Se pun in oala, se toarna sucul de rosii ramas, mai presari cimbru, piper si sare dupa gust, pui apa cat sa le acoperi si le fierbi la foc mic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu fasole alba si linte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi aurii

Cartofi aurii

Se curata cartofi se spala, apoi se taie in cuburi mai mari, iar intr-o oala se pun cartofi cu secretul

21 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi crestati, la cuptor

Cartofi crestati, la cuptor

Curatam cartofii de coaja si ii spalam. Ii crestam cu ajutorul unui cutit, dara fara a taia pana

15 voturi    15 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 varza acra
  • 150 g orez
  • 150 g linte
  • 150 g fasole alba uscata(cu bob mic),
  • 2oo ml ulei,
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras sau un gogosar
  • 250 ml soc de rosii
  • cimbru
  • marar
  • 1 lingurita boia
  • sare
  • piper
  • foi de dafin,
  • o lingurita condiment de tip Biovegetal.

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
CONOPIDA CU CIUPERCI LA CUPTOR