autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sarmale cu fasole alba si linte

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
1 varza acra, , 150 g orez, , 150 g linte, , 150 g fasole alba uscata(cu bob mic),, 2oo ml ulei,, 3 cepe, , 2 morcovi, , 1 ardei gras sau un gogosar, , 250 ml soc de rosii, , cimbru, , marar, , 1 lingurita boia, , sare, , piper, , foi de dafin,, o lingurita condiment de tip Biovegetal.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Seara pui la inmuiat in apa rece, in vase diferite, lintea si fasolea uscata, iar a doua zi le pui la fiert in alta apa si le dai 2-3 clocote.
Alegi frunzele de varza pt infasurat sarmalele, iar ce ramane o toci fideluta si o pui pe fundul oalei. Toci ardeiul, ceapa, dai morcovul pe razatoare. Le calesti pe toate in ulei,adaugi boiaua,orezul, lintea si fasolea scurse de zeama, jumatate din sucul de rosii, condimentul, cimbrul, mararul, piper, si sare daca mai este nevoie.
Se amesteca toata compozitia si se infasoara sarmalele. Se pun in oala, se toarna sucul de rosii ramas, mai presari cimbru, piper si sare dupa gust, pui apa cat sa le acoperi si le fierbi la foc mic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu fasole alba si linte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de marar cu ceapa verde si afumatura

Tocanita de marar cu ceapa verde si afumatura

Pun si prajim afumatura 3min,scoatem carne si punem ceapa si mararul la calit 3-5min.Peste marar

5 voturi    11 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciuperci champignon al dente

Ciuperci champignon al dente

Se spala bine cu un buretel aspru ciupercile sub jet de apa sau intr-un castronel cu apa, dupa care

13 voturi    5 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 varza acra
  • 150 g orez
  • 150 g linte
  • 150 g fasole alba uscata(cu bob mic),
  • 2oo ml ulei,
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras sau un gogosar
  • 250 ml soc de rosii
  • cimbru
  • marar
  • 1 lingurita boia
  • sare
  • piper
  • foi de dafin,
  • o lingurita condiment de tip Biovegetal.

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza a la Cluj (cu varza dulce) Varza a la Cluj (cu varza dulce)

Acest preparat il gasiti foarte des in zona Ardealului, gatit fie cu varza dulce, fie cu varza murata (cel mai des). Eu prefer sa o

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Ardei umpluti cu carne de porc Ardei umpluti cu carne de porc

Orezul se curata daca e cazul si se spala in mai multe ape, se scurge si se adauga la tigaie cu 50 ml de ulei unde se caleste putin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciulama de ciuperci