autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sarmale cu fasole alba si linte

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
1 varza acra, , 150 g orez, , 150 g linte, , 150 g fasole alba uscata(cu bob mic),, 2oo ml ulei,, 3 cepe, , 2 morcovi, , 1 ardei gras sau un gogosar, , 250 ml soc de rosii, , cimbru, , marar, , 1 lingurita boia, , sare, , piper, , foi de dafin,, o lingurita condiment de tip Biovegetal.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Seara pui la inmuiat in apa rece, in vase diferite, lintea si fasolea uscata, iar a doua zi le pui la fiert in alta apa si le dai 2-3 clocote.
Alegi frunzele de varza pt infasurat sarmalele, iar ce ramane o toci fideluta si o pui pe fundul oalei. Toci ardeiul, ceapa, dai morcovul pe razatoare. Le calesti pe toate in ulei,adaugi boiaua,orezul, lintea si fasolea scurse de zeama, jumatate din sucul de rosii, condimentul, cimbrul, mararul, piper, si sare daca mai este nevoie.
Se amesteca toata compozitia si se infasoara sarmalele. Se pun in oala, se toarna sucul de rosii ramas, mai presari cimbru, piper si sare dupa gust, pui apa cat sa le acoperi si le fierbi la foc mic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu fasole alba si linte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Escalop de vitel  cu piure de cartofi

Escalop de vitel cu piure de cartofi

Carnea se spala,se portioneaza ,se bate si se sareaza. Bucatile de carne se trc prin faina si se

14 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
FRIPTURA DE PASTAI GALBENE

FRIPTURA DE PASTAI GALBENE

Se curata pastaile si se spala. Se pune uleiul, apoi pastaile, delicatul, supa si se acopera oala

2 voturi    3 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 varza acra
  • 150 g orez
  • 150 g linte
  • 150 g fasole alba uscata(cu bob mic),
  • 2oo ml ulei,
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras sau un gogosar
  • 250 ml soc de rosii
  • cimbru
  • marar
  • 1 lingurita boia
  • sare
  • piper
  • foi de dafin,
  • o lingurita condiment de tip Biovegetal.

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Orez cremos cu parmezan Orez cremos cu parmezan

Pune uleiul la incins intr-un vas cu fund dublu (eu folosesc vas de tuci) Ceapa curatata si spalata o tai juliene. Cand uleiul e incins

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Iahnie de fasole cu praz Iahnie de fasole cu praz

Se pregateste fasolea cu o zi inainte: se alege de impuritati si se pune intr-un vas in apa suficienta astfel incat apa sa fie mai sus

1 vot    2 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu amestec Mexican