SARMALE CU NUCA

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de ceapa tocata marunt
  • 500 g orez
  • 4 morcovi dati prin razatoarea mica
  • 3 legaturi de patrunjel tocat marunt
  • 2-3 ardei tocati marunt
  • 3 linguri de pasta de tomate
  • 1 lingura delikat
  • piper dupa gust
  • 200 g nuci macinate sau taiate dupa preferinta
  • frunze de vita
  • de varza sau hrean
  • 250 g ulei

Mod de preparare

Ceapa, morcovul, patrunjelul se caleste in ulei, se adauga orezul si restul de ingrediente. La sfarsit de poate adauga o mana de faina de porunb sau de grau. Compozitia se amesteca si se fac sarmalutele. Sarmalutele se pun intr-o oala cu apa fierbinte atat cat sa acopere si se baga la cuptorul incins.

Se poate adauga in compozitie crutoane de paine neagra prajita in ulei, da senzatia de carne taiata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa

Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa

Prepara reteta clasica de prajitura Albinita, cu foi fragede cu miere, crema gustoasa de gris si gem acrisor. Simpla,...

Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa
Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon

Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon

Se curata de coaja feliile de dovleac placintar, cartoful la fel, se spala si gutuia si se dau prin razatoarea mica.

Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon
Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel

Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel

Pulpele de pui, spalate si zvantate, se subtiaza uniform.

Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise