autor:

Zotu

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

SARMALE CU NUCA

Autor: Zotu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Zotu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 august 2008

Ingrediente
1 kg de ceapa tocata marunt, 500 g orez, 4 morcovi dati prin razatoarea mica, 3 legaturi de patrunjel tocat marunt, 2-3 ardei tocati marunt, 3 linguri de pasta de tomate, 1 lingura delikat, piper dupa gust, 200 g nuci macinate sau taiate dupa preferinta, frunze de vita, de varza sau hrean, 250 g ulei

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Ceapa, morcovul, patrunjelul se caleste in ulei, se adauga orezul si restul de ingrediente. La sfarsit de poate adauga o mana de faina de porunb sau de grau. Compozitia se amesteca si se fac sarmalutele. Sarmalutele se pun intr-o oala cu apa fierbinte atat cat sa acopere si se baga la cuptorul incins.
Se poate adauga in compozitie crutoane de paine neagra prajita in ulei, da senzatia de carne taiata.
Daca ti-a placut reteta noastra "SARMALE CU NUCA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Coaste de porc lipicioase şi picante cu cartofi wedges

Coaste de porc lipicioase şi picante cu cartofi wedges

1. Cuptorul se închinge la 160 C/gaz 3 şi pe tavă se aşează coastele peste care se toarnă cola

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Papricas cu cartofi

Papricas cu cartofi

Taiem ceapa marunt ,ardeiul fasii mai mari si morcovul rondele.Intr-o tigaie mai inalta in care incingem

8 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Haita Nicoleta , 13 august 2013

    interesanta combinatia...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 august 2010

    Cred ca sunt o bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

    Ce interesant, tot invata omul. De retinut, nuca in compozitie si frunze de hrean-pt mine elemente inedite, ceva deosebit.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Suntfoarte bune. Fac si eu inpost.Adaug si cateva stafide.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2009

      Eu am mancat sarmale cu nuca Andreea si pot sa te asigur ca sunt delicioase.

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

      N-am auzit pana acum de sarmale cu nuca.Ce bine ar fi fost daca ar fi putut fi gustate virtual ;)).Interesanta reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de ceapa tocata marunt
  • 500 g orez
  • 4 morcovi dati prin razatoarea mica
  • 3 legaturi de patrunjel tocat marunt
  • 2-3 ardei tocati marunt
  • 3 linguri de pasta de tomate
  • 1 lingura delikat
  • piper dupa gust
  • 200 g nuci macinate sau taiate dupa preferinta
  • frunze de vita
  • de varza sau hrean
  • 250 g ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Zotu
Fursecuri

Fursecuri

Din toate ingredientele se face o coca potrivit de moale. Se intinde o foaie de 1 cm grosime si se

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Cozonac

Cozonac

Separa ouale, albus de galbenus. Galbenusul se amesteca cu o cescuta de lapte cald, se adauga zaharul,

14 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca sunt o bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei si rosii umplute, la cuptor Dovlecei si rosii umplute, la cuptor

Dovlecei spalati si stersi se taie la capete, apoi se taie in doua bucati egale.Se curata de miez, ajutandu-ne de o lingurita fara a

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Dovlecei pane Dovlecei pane

Dovleceii spalati se taie in doua, pe latime, apoi fiecare jumatate feliata pe lungime, se pudreaza cu sare si se lasa sa se scurga

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Ciorba de pui a la grec