autor:

Zotu

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

SARMALE CU NUCA

Autor: Zotu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Zotu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 august 2008

Ingrediente
1 kg de ceapa tocata marunt, 500 g orez, 4 morcovi dati prin razatoarea mica, 3 legaturi de patrunjel tocat marunt, 2-3 ardei tocati marunt, 3 linguri de pasta de tomate, 1 lingura delikat, piper dupa gust, 200 g nuci macinate sau taiate dupa preferinta, frunze de vita, de varza sau hrean, 250 g ulei

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Ceapa, morcovul, patrunjelul se caleste in ulei, se adauga orezul si restul de ingrediente. La sfarsit de poate adauga o mana de faina de porunb sau de grau. Compozitia se amesteca si se fac sarmalutele. Sarmalutele se pun intr-o oala cu apa fierbinte atat cat sa acopere si se baga la cuptorul incins.
Se poate adauga in compozitie crutoane de paine neagra prajita in ulei, da senzatia de carne taiata.
Ceapa, morcovul, patrunjelul se caleste in ulei, se adauga orezul si restul de ingrediente. La sfarsit de poate adauga o mana de faina de porunb sau d
Daca ti-a placut reteta noastra "SARMALE CU NUCA" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete gratinate

Vinete gratinate

Spalati vanata, o stergeti si feliati rondele de circa 1 cm. Sarati si lasati 10 minute sa iasa eventuala

1 vot    1 comentariu
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
MACARICA DE CARTOFI CU MAZARE

MACARICA DE CARTOFI CU MAZARE

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi, iar morcovii se curata si se taie rondele si se pun

6 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Haita Nicoleta , 13 august 2013

    interesanta combinatia...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 august 2010

    Cred ca sunt o bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

    Ce interesant, tot invata omul. De retinut, nuca in compozitie si frunze de hrean-pt mine elemente inedite, ceva deosebit.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Suntfoarte bune. Fac si eu inpost.Adaug si cateva stafide.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2009

      Eu am mancat sarmale cu nuca Andreea si pot sa te asigur ca sunt delicioase.

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

      N-am auzit pana acum de sarmale cu nuca.Ce bine ar fi fost daca ar fi putut fi gustate virtual ;)).Interesanta reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de ceapa tocata marunt
  • 500 g orez
  • 4 morcovi dati prin razatoarea mica
  • 3 legaturi de patrunjel tocat marunt
  • 2-3 ardei tocati marunt
  • 3 linguri de pasta de tomate
  • 1 lingura delikat
  • piper dupa gust
  • 200 g nuci macinate sau taiate dupa preferinta
  • frunze de vita
  • de varza sau hrean
  • 250 g ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Zotu
Fursecuri

Fursecuri

Din toate ingredientele se face o coca potrivit de moale. Se intinde o foaie de 1 cm grosime si se

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Cozonac

Cozonac

Separa ouale, albus de galbenus. Galbenusul se amesteca cu o cescuta de lapte cald, se adauga zaharul,

14 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri
BORS CU URZICI

BORS CU URZICI

Ceapa tocata marunt se caleste impreuna cu cartofii taiati pai. Se adauga pasta de tomate, cam o

6 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca sunt o bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de stevie, macris si zeama de sunca Ciorba de stevie, macris si zeama de sunca

Punem sunca la fiert, in apa cu ingredientele mai sus mentionate si o fierbem bine de tot, pina intra furculita in ea. Curatam morcovul,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Chiftele din fasole Chiftele din fasole

Fasolea se lasa din ajun, intr-un vas cu apa, pentru a fierbe usor. Fasolea se fierbe impreuna cu un pastarnac, morcov, o ceapa si o

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive