autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Sarmale cu nuca

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Ingrediente
Varza murata, Orez, Nuca, Ceapa, Codimente dupa gust (piper, boia dulce, boia iute,, oregano), Sare, Ulei, Bulion, Zahar, Mirodenii dupa gust (chimbu, busuioc, nucsoara, foi, de dafin

Dificultate: Redusa Timp: 3h

0 voturi

Mod de preparare

Varza se pregateste ca pentru sarmale obisnuite.
Nuca se da la cuptor pana se rumeneste, apoi se pune
intr-un servet curat si se sfarama cu o sticla sau cu
facaletul.
Ceapa se toaca marunt si se rumeneste in ulei odata cu
orezul bine spalat ...
Cand ceapa isi schimba culoarea, se pun mirodeniile si
sarea.
Se ia vasul de pe foc si se lasa la racit.
Se pune nuca in compoziţia de ceapa, mirodenii si
orez.
Se ia din compoziţie cu o lingura, cantitati cat sa
incapa pe foaia de varza, rulandu-se cu grija.
Este o operatiune mai delicata, deoarece compozitia
aceasta nu este legata, ca in cazul compozitiei de
sarmale cu carne.
Se toarna ulei pe fundul vasului in care vor fierbe
sarmalele.

Se aranjeaza un strat de varza murata tocata.

Apoi, se aranjeaza sarmalele.

Deasupra sarmalelor se asterne un strat de varza
tocata, si peste tot se va pune 1-2 frunze de varza.
Se pune apa pana se acopera tot, si se aseaza vasul pe aragaz, la foc potrivit.

Din cand, in cand se va spuma si se va misca vasul cu
miscari energice.
Cand sarmalele incep sa scada, se incinge cuptorul si
se pune vasul in cuptor la foc potrivit.

Din cand in cand, se scoate vasul din cuptor, se
scurge din vas cate putin din zeama, zeama va fi
returnata peste varza de deasupra.
Cand sarmalele sunt aproape gata, se scoate cam un
polonic din zeama.
In zeama scoasa, se defac 2-3 linguri de bulion, se va
potrivi de sare si se va turna deasupra sarmalelor,
avand grija ca in prealabil, foile de varza ce au fost
puse deasupra sa fie inlaturate.
Se aseaza iarasi vasul in cuptor, unde va sta pana
cand vor scade sarmalele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
PIEPT DE PUI CU SOS TERIYAKI

PIEPT DE PUI CU SOS TERIYAKI

Pieptul de pui se transeaza in 4 portii egale, se aromeaza cu sare si piper alb si se prajeste in

7 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu sote de ghebe

Piept de pui cu sote de ghebe

Pieptul de pui: Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servet de bucatarie si il batem putin cu

2 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

3h

0 voturi

Ingrediente

  • Varza murata
  • Orez
  • Nuca
  • Ceapa
  • Codimente dupa gust (piper
  • boia dulce
  • boia iute,
  • oregano)
  • Sare
  • Ulei
  • Bulion
  • Zahar
  • Mirodenii dupa gust (chimbu
  • busuioc
  • nucsoara
  • foi
  • de dafin

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ficatei cu smatana si mamaliguta