autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Sarmale cu nuca

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Ingrediente
Varza murata, Orez, Nuca, Ceapa, Codimente dupa gust (piper, boia dulce, boia iute,, oregano), Sare, Ulei, Bulion, Zahar, Mirodenii dupa gust (chimbu, busuioc, nucsoara, foi, de dafin

Dificultate: Redusa Timp: 3h

0 voturi

Mod de preparare

Varza se pregateste ca pentru sarmale obisnuite.
Nuca se da la cuptor pana se rumeneste, apoi se pune
intr-un servet curat si se sfarama cu o sticla sau cu
facaletul.
Ceapa se toaca marunt si se rumeneste in ulei odata cu
orezul bine spalat ...
Cand ceapa isi schimba culoarea, se pun mirodeniile si
sarea.
Se ia vasul de pe foc si se lasa la racit.
Se pune nuca in compoziţia de ceapa, mirodenii si
orez.
Se ia din compoziţie cu o lingura, cantitati cat sa
incapa pe foaia de varza, rulandu-se cu grija.
Este o operatiune mai delicata, deoarece compozitia
aceasta nu este legata, ca in cazul compozitiei de
sarmale cu carne.
Se toarna ulei pe fundul vasului in care vor fierbe
sarmalele.

Se aranjeaza un strat de varza murata tocata.

Apoi, se aranjeaza sarmalele.

Deasupra sarmalelor se asterne un strat de varza
tocata, si peste tot se va pune 1-2 frunze de varza.
Se pune apa pana se acopera tot, si se aseaza vasul pe aragaz, la foc potrivit.

Din cand, in cand se va spuma si se va misca vasul cu
miscari energice.
Cand sarmalele incep sa scada, se incinge cuptorul si
se pune vasul in cuptor la foc potrivit.

Din cand in cand, se scoate vasul din cuptor, se
scurge din vas cate putin din zeama, zeama va fi
returnata peste varza de deasupra.
Cand sarmalele sunt aproape gata, se scoate cam un
polonic din zeama.
In zeama scoasa, se defac 2-3 linguri de bulion, se va
potrivi de sare si se va turna deasupra sarmalelor,
avand grija ca in prealabil, foile de varza ce au fost
puse deasupra sa fie inlaturate.
Se aseaza iarasi vasul in cuptor, unde va sta pana
cand vor scade sarmalele.
Varza se pregateste ca pentru sarmale obisnuite. Nuca se da la cuptor pana se rumeneste, apoi se pune intr-un servet curat si se sfarama c
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne
Pulpe de pui pe pat de cartofi si legume

Pulpe de pui pe pat de cartofi si legume

Intr-o tava dreptunghiulara punem cartofii curatati de coaja si taiati in patru, apoi pulpele taiate

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Sarmale  Speciale

Sarmale Speciale

Varza se pune la desarat de seara. Se taie cele doua cepe foarte fin si se pun la calit, cande devine

22 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

3h

0 voturi

Ingrediente

  • Varza murata
  • Orez
  • Nuca
  • Ceapa
  • Codimente dupa gust (piper
  • boia dulce
  • boia iute,
  • oregano)
  • Sare
  • Ulei
  • Bulion
  • Zahar
  • Mirodenii dupa gust (chimbu
  • busuioc
  • nucsoara
  • foi
  • de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de suteanu gabriela
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Ingrediente: 150 g unt, 250 g lapte praf, 100 g cacao, 500 g zahar, 150 ml apa. Preparare: Se amesteca

23 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Spume si creme dulci
Bors de peste

Bors de peste

Se pune apa la fiert si cind clocoteste se adauga ceapa taiata marunt si zarzavatul taiat subtire.

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Bors de crap

Bors de crap

Se taie marunt ceapa si zarzavatul de supa si se pun la fiert. Cind zarzavatul este aproape fiert,

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Tochitura moldoveneasca Tochitura moldoveneasca

Carnea si slaninuta le-am taiat bucatele si le-am pus la prajit intr-un ceaun de tuci. Am calit-o putin pe ambele parti pana s-a inalbit

2 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu carne
Mancare cu pipote de pui Mancare cu pipote de pui

Se pune intr-un vas cu fundul dublu sau un tuci, uleiul sa se incinga, apoi pipotele curatate si spalate; dupa ce s-a evaporat apa,

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne