autor:

Shari

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Sarmale cu orez si cimbru

Autor: Shari (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Shari (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 februarie 2010

Ingrediente
-o cana mare plina cu orez, -3 linguri cu bulion sau pasta de tomate, -foi de dafin, -un morcov dat pe razatoare, -o ceapa tocata, -cimbru (o mana plina!), -varza acra, -piper, -sare, -carnati de casa (de oaie, in intestine naturale) -optional

Dificultate: Redusa Timp: 2h

95 voturi

Mod de preparare

Se calesc toate ingredientele cu o cescuta de ulei, vreo 2, 3 minute, ca sa se dezvolte putin aromele. Se impacheteaza in foi de varza, se aseaza in straturi intr-o cratita, se intercaleaza legume si carnati de casa , se toarna putin bulion, se pun firicele de marar ,se umple cratita cu apa.Se acopera cu o farfurie,se pune la foc mare pana da in primul clocot, apoi se muta pe cel mic.
Dupa o ora, mutati cratita in cuptor, sus, si mai lasati la foc mic 30-40 minute.Aveti grija sa fie un capac pe ea pentru ca bulionul si mararul de deasupra se pot arde.Eventual, pentru crusta aceea minunata , luati capacul cu 10 minute inainte de a opri focul.Trebuie sa ma credeti, au iesit exceptionale!Orezul s-a legat atat de bine cu cimbrul si legumele, incat boabele erau aproape lipicioase(asta pentru ca le calisem putin inainte).Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu orez si cimbru" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Copanele marinate la cuptor

Copanele marinate la cuptor

Copanelele le parlim pe flacara de puf, le spalam apoi le tamponam cu un servet de bucatarie. Intr-un

2 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 22 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Iulia Visinescu , 22 octombrie 2014

    ffff gustoase'''''''

  • Fara foto

    Adry Bragau , 04 octombrie 2014

    si carnea tocata ???

  • Fara foto

    Tamara Panaete , 16 iulie 2014

    sunt fara carne doar orez si legume, printre ele la fiert se pun bucatile de carnati afumati de oaie

    • Fara foto

      Natalia Balan , 07 mai 2014

      unde este carnea tocata????.

    • Fara foto

      Aurelia Boncut , 10 aprilie 2014

      ,in loc de cirnat se poate pune ciuperci ,sint minunate de bune

    • Fara foto

      Iuliana Andrei , 26 martie 2014

      sunt ff bune..si dak le facem fara carnati..sunt si de post...

    • Fara foto

      Lili Rusu , 25 martie 2014

      Am facut si eu,sunt f f bune,le recomand la doamne sa incerce..!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 iulie 2012

      Fac si eu sarmalute de post, sunt tare bune!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      O bunatate !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      O bunatate,cu o prezentare de exceptie.Paleta de culori,face mancarea si mai buna,felicitari si ai votul meu.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      Nu ma pot dezlipi de imagini, m-am tot uitat la sarmale, ce frumoase sunt. Felicitari Shari! Am mai afirmat ca esti f. priceputa gospodina, dar constat ca si un bun fotograf.

    • Fara foto

      Shari , 22 februarie 2010

      Merci, Murigneau!

    • murigneau

      murigneau (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010

      Eternele si fascinantele.... sarmale! Mai lasat cu gura cascata! Bravo!

    • Fara foto

      Shari , 12 februarie 2010

      Cely, fa-le intr-o zi, sunt atat de buneeee!... Cerboaicaiubita...asa au fost! Carmencita, multumesc mult!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      Superba prezentarea.O reteta foarte interesanta si care merita testata.Frumos prezentata,o multitudine de culori,un aranjament ca la carte.Felicitari,ai votul meu si nota 10 cu multe stelute.Am salvat reteta.Succes la cat mai multe astfel de retete.

    • Cerboaicaiubita

      Cerboaicaiubita (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      super buneeee....

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      Ce pofta mi s-a facut !!!

    • Fara foto

      Shari , 11 februarie 2010

      Merci, Ramona!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

      arata asa de bine ,yammy

    • Fara foto

      Shari , 10 februarie 2010

      Multumesc, fetelor....au iesi delicioase, intr-adevar. Secretul sta in CIMBRU!Le da un gust acrisor, o aroma deosebita...Incercati! Sunt atat de usor de facut!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 februarie 2010

      Imi plac tare mult...

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      foarte frumoase pozele tale ,cred ca si reteta

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

95 voturi

Ingrediente

  • -o cana mare plina cu orez
  • -3 linguri cu bulion sau pasta de tomate
  • -foi de dafin
  • -un morcov dat pe razatoare
  • -o ceapa tocata
  • -cimbru (o mana plina!)
  • -varza acra
  • -piper
  • -sare
  • -carnati de casa (de oaie
  • in intestine naturale) -optional

Raporteaza reteta

Retete
de Shari
Sarmale in dovleac

Sarmale in dovleac

Dupa ce am amestecat carnea cu condimentele si orezul, am taiat frunzele de varza in 3, 4 bucati,

38 voturi    5 comentarii
4h 10 min
Mancaruri cu carne
Papanasi

Papanasi

Am amestecat totul bine si am lasat sa se odihneasca vreo 10 minute. Am format gogosele mai mari

41 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Salata de boeuf

Salata de boeuf

Cantitatile le hotaraste fiecare, unuia ii place cu mai multe acrituri, altuia mai dulce etc. Desi

43 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Salate de legume

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Fac si eu sarmalute de post, sunt tare bune!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Gaina intreaga pe varza noua