Se calesc toate ingredientele cu o cescuta de ulei, vreo 2, 3 minute, ca sa se dezvolte putin aromele. Se impacheteaza in foi de varza, se aseaza in straturi intr-o cratita, se intercaleaza legume si carnati de casa , se toarna putin bulion, se pun firicele de marar ,se umple cratita cu apa.Se acopera cu o farfurie,se pune la foc mare pana da in primul clocot, apoi se muta pe cel mic.
Dupa o ora, mutati cratita in cuptor, sus, si mai lasati la foc mic 30-40 minute.Aveti grija sa fie un capac pe ea pentru ca bulionul si mararul de deasupra se pot arde.Eventual, pentru crusta aceea minunata , luati capacul cu 10 minute inainte de a opri focul.Trebuie sa ma credeti, au iesit exceptionale!Orezul s-a legat atat de bine cu cimbrul si legumele, incat boabele erau aproape lipicioase(asta pentru ca le calisem putin inainte).Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii