Acestea sunt sarmalele preferate ale sotului meu. Si mie imi plac tare mult. Sunt si usor de facut.
Se curata morcovii si cepele, apoi se toaca marunt. Eu le-am dat prin blender. (Pastrati o jumatate de morcov.) Puneti la calit in 3 linguri de ulei ceapa si morcovul tocat, adaugati dupa cateva minute ketchup si orezul spalat si scurs. Lasati sa se caleasca pana scade putin zeama si se umfla putin orezul. Adaugati verdeata tocata, apoi rasturnati totul intr-un castron, peste carnea tocata.
Adaugati sare, piper macinat, cimbru, omogenizati compozitia si incepeti sa infasurati sarmalute nu prea mari in foi de varza acra. Varza dulce se toaca marunt. Asezati pe fundul unei oale un pat de varza dulce tocata si sarmalutele radial, lasand in mijloc un loc gol, unde asezati bucata de jambon afumat. Intre sarmalute puneti feliute de morcov, foile de dafin si verdeata. Completati cu inca 2-3 straturi de sarmalute, apoi acoperiti totul cu restul de varza dulce tocata si felii de rosii.
Imprastiati deasupra boabele de piper, cateva crengute de marar si patrunjel, adaugati bulionul si apa pana cand acopera sarmalele. Puneti oala la fiert, la foc mic (puneti dedesubt o tabla mai groasa, ca pentru copt vinete, ca sa nu se prinda, daca nu aveti o oala speciala cu fund gros), cam o ora.
Scoateti sarmalutele fierbinti pe platou, putina zeama in care au fiert, decorati cu verdeata, rosii si morcovi din oala. Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii