autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Sarmale cu varza acra si dulce

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 iulie 2010

Ingrediente
1 varza dulce (700-800 g), 1 varza acra (1-1,2 kg), 1 kg carne de porc (tocata), 300 g jambon afumat, 80 g orez, 2 cepe, 2 morcovi, 4-5 rosii, 1 legatura marar + patrunjel, 4 linguri ketchup, 350 ml bulion, 3-4 linguri ulei, 2-3 foi de dafin, 1 lingurita boabe de piper, sare, piper, cimbru

Dificultate: Medie Timp: 2h

20 voturi

Mod de preparare

Acestea sunt sarmalele preferate ale sotului meu. Si mie imi plac tare mult. Sunt si usor de facut.
Se curata morcovii si cepele, apoi se toaca marunt. Eu le-am dat prin blender. (Pastrati o jumatate de morcov.) Puneti la calit in 3 linguri de ulei ceapa si morcovul tocat, adaugati dupa cateva minute ketchup si orezul spalat si scurs. Lasati sa se caleasca pana scade putin zeama si se umfla putin orezul. Adaugati verdeata tocata, apoi rasturnati totul intr-un castron, peste carnea tocata.
Adaugati sare, piper macinat, cimbru, omogenizati compozitia si incepeti sa infasurati sarmalute nu prea mari in foi de varza acra. Varza dulce se toaca marunt. Asezati pe fundul unei oale un pat de varza dulce tocata si sarmalutele radial, lasand in mijloc un loc gol, unde asezati bucata de jambon afumat. Intre sarmalute puneti feliute de morcov, foile de dafin si verdeata. Completati cu inca 2-3 straturi de sarmalute, apoi acoperiti totul cu restul de varza dulce tocata si felii de rosii.
Imprastiati deasupra boabele de piper, cateva crengute de marar si patrunjel, adaugati bulionul si apa pana cand acopera sarmalele. Puneti oala la fiert, la foc mic (puneti dedesubt o tabla mai groasa, ca pentru copt vinete, ca sa nu se prinda, daca nu aveti o oala speciala cu fund gros), cam o ora.
Scoateti sarmalutele fierbinti pe platou, putina zeama in care au fiert, decorati cu verdeata, rosii si morcovi din oala. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu varza acra si dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftele de curcan cu piure de cartofi

Chiftele de curcan cu piure de cartofi

Pentru chiftele: Amestecam toate ingredientele foarte bine, formam chiftelutele si le prajim in

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu smantana

Ciulama de pui cu smantana

Mai intai spalam carnea de pui si o punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce o spumam adaugam morcov,

35 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Roman Octavian Romeo , 19 iulie 2014

    Nu folositi si albus de ou pentru amestec? Pentru ca leaga compozitia si nu se sfarama! Pofta buna!

  • Fara foto

    Maria Verdes , 06 iunie 2013

    Nu folositi si albus de ou pentru amestec? Pentru ca leaga compozitia si nu se sfarama! Pofta buna!

  • Fara foto

    Mariana Balanuca , 06 iunie 2013

    Sarmalele sunt minunate.Le-am facut si eu.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

      Sint delicioase.Am mincat o data,de mult..............uitasem de sarmale cu varza acra si dulce.sint f.,f.bune. Morcovul ii da culoare si savoare. Dar eu,aici,nu am afumatura;voi face fara. Felicitari Doina,pt. bunatatea asta. Eu,fac de obicei,sarmale din varza dulce.Nu-mi place,mincarea f. acra.Mincarea asta,e f.gustoasa.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 27 iulie 2010

      Hmmmm ce bine arata Doina, sarmalele tale !Mi-ai facut o poftaaaa..... Si eu pun cimbru dar....nu pun dafin. Sti tu cum se spune: cate bordeie, atatea obiceiuri...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 27 iulie 2010

      Super yummy :)

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

      Foarte gustoase cu mamaliguta calda si ardei iute! Eu mai adaug printre ele si crengute de cimbru, confera un gust deosebit.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

20 voturi

Ingrediente

  • 1 varza dulce (700-800 g)
  • 1 varza acra (1-1,2 kg)
  • 1 kg carne de porc (tocata)
  • 300 g jambon afumat
  • 80 g orez
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 4-5 rosii
  • 1 legatura marar + patrunjel
  • 4 linguri ketchup
  • 350 ml bulion
  • 3-4 linguri ulei
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 lingurita boabe de piper
  • sare
  • piper
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

133 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

husni (Chef de cuisine)

Sint delicioase.Am mincat o data,de mult..............uitasem de sarmale cu varza acra si dulce.sint f.,f.bune. Morcovul ii da culoare si savoare. Dar eu,aici,nu am afumatura;voi face fara. Felicitari Doina,pt. bunatatea asta. Eu,fac de obicei,sarmale din varza dulce.Nu-mi place,mincarea f. acra.Mincarea asta,e f.gustoasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

1 vot    1 comentariu
30 min
Fripturi
Escalop de porc cu ciuperci
Cookie Settings