autor:

burdulea maria elena

» » Mancaruri cu carne

Sarmale cu varza proaspata(la pachet)

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iunie 2010

Ingrediente
1 kg carne tocata, o cescuta pt. cafea cu orez, sare, piper(dupa gust), 2 lingurita boia, 2 lingurite vegeta, 1 ceapa, 1 cartof(sarmalele nu vor fi gretoase), 1 ou, frunze de varza proaspata, bulion, marar proaspat, cimbru pulbere(l-am preparat din cimbru proaspat pus la uscat), boabe de piper, felii de kaiser., 2 verze proaspete pt invelitul sarmalelor.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 50 min

13 voturi

Mod de preparare

Intrun vas, punem carnea tocata, adaugam oul, orezul bine spalat si scurs de apa, ceapa si cartoful razuite pe razatoarea cu gauri mari, sare, piper, boia, vegeta si omogenizam bine. Apoi, taiem in adancime cotorul verzelor, le oparim in apa clocotita cu sare sa putem desprinde frunzele, pregatim frunzele taind partea mai groasa a nervurii de la varza. Impachetam sarmale(mie mi-au iesit din aceasta cantitate 25 de sarmale mari)pe care le-am pregatit sa le trimit pachet si care urmeaza sa fie fierte de consumator. Am pregatit separat varza taiata fideluta si felii de kaizer care vor fi asezate in straturi in oala in care se vor fierbe(se incepe cu varza fideluta, apoi asezam un rand de sarmale, iar varza, iar sarmale, iar deasupra kaizerul)sa dea un iz de afumatura sarmalelor, care vor fi fierte cu bulion, marar verde, cimbru uscat, boabe de piper. La preparare se iroseste cam 40-50 minute si la fiert cca 1 ora. Se servesc cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu varza proaspata(la pachet)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita de porc cu cartofi si mazare

Tocanita de porc cu cartofi si mazare

Spalam pulpa de porc, o tamponam cu un servet de bucatarie apoi o taiem bucati potrivite. Cartofii

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui, surpriza

Pulpe de pui, surpriza

Dupa ce am curatat si spalat pulpele, le uscam in prosop. Dezosim pulpa doar la partea superioara.

125 voturi    23 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    ruxandra75 (Maestru bucatar) , 30 decembrie 2011

    O bunatate!!! I-am gatit prietenului meu, care este italian...si s-a indragostit de sarmale!! Azi trebuie sa fac di nou!!! Felicitari!!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    ***** minunate sarmalele astea ale tale...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Cami, cred ca sunt tare bune asa cum faci tu. Mihaela, multumesc de cuvinte frumoase.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Ramona multumesc pt comentariu.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Da, Sidy, eu pun ou si cartof. Camelia multumesc. Maria incearca cu ou, se tin mult mai bine.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Multumesc de aprecieri, consumatorul a fost fiica mea, sper sa le fi finisat ca lumea, hihihihi.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Nici eu nu pun ou,nici cartof;dar voi incerca. Minunate !Ai votul meu. Ai folosit liniarul? Eu pun,peste sarmale,dupa ce le rastorn,deci dupa ce sint fierte,niste ceapa prajita si putina boia(numai pt sarmale in varza dulce).

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Nici eu nu pun ou la sarmale,dar o sa incerc...arata tare bine...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Eu nu pun ou. Arata frumos, sarmalele tale. Comsumatorul cred ca a fost multumit.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Foarte frumos arata si foarte frumos invelite.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      O bunatate !

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Delicioase!!!felicitãri!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Lenutico nu demult am facut si eu dar acum ca am vazut sarmalele tale deja mi-ai facut pofta iar..... Si tu pui ou in ele ? Minunat arata !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Foarte aromate si apetisante! Foarte norocos consumator!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 50 min

13 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata
  • o cescuta pt. cafea cu orez
  • sare
  • piper(dupa gust)
  • 2 lingurita boia
  • 2 lingurite vegeta
  • 1 ceapa
  • 1 cartof(sarmalele nu vor fi gretoase)
  • 1 ou
  • frunze de varza proaspata
  • bulion
  • marar proaspat
  • cimbru pulbere(l-am preparat din cimbru proaspat pus la uscat)
  • boabe de piper
  • felii de kaiser.
  • 2 verze proaspete pt invelitul sarmalelor.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

ruxandra75 (Maestru bucatar)

O bunatate!!! I-am gatit prietenului meu, care este italian...si s-a indragostit de sarmale!! Azi trebuie sa fac di nou!!! Felicitari!!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Piept de pui la hot-pan cu piure de cartofi si salata de varza