Sarmale cu varza proaspata(la pachet)

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa
Sarmale cu varza proaspata(la pachet)

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata, o cescuta pt. cafea cu orez, sare, piper(dupa gust), 2 lingurita boia, 2 lingurite vegeta, 1 ceapa, 1 cartof(sarmalele nu vor fi gretoase), 1 ou, frunze de varza proaspata, bulion, marar proaspat, cimbru pulbere(l-am preparat din cimbru proaspat pus la uscat), boabe de piper, felii de kaiser.
  • 2 verze proaspete pt invelitul sarmalelor.

Mod de preparare

Intrun vas, punem carnea tocata, adaugam oul, orezul bine spalat si scurs de apa, ceapa si cartoful razuite pe razatoarea cu gauri mari, sare, piper, boia, vegeta si omogenizam bine. Apoi, taiem in adancime cotorul verzelor, le oparim in apa clocotita cu sare sa putem desprinde frunzele, pregatim frunzele taind partea mai groasa a nervurii de la varza. Impachetam sarmale(mie mi-au iesit din aceasta cantitate 25 de sarmale mari)pe care le-am pregatit sa le trimit pachet si care urmeaza sa fie fierte de consumator. Am pregatit separat varza taiata fideluta si felii de kaizer care vor fi asezate in straturi in oala in care se vor fierbe(se incepe cu varza fideluta, apoi asezam un rand de sarmale, iar varza, iar sarmale, iar deasupra kaizerul)sa dea un iz de afumatura sarmalelor, care vor fi fierte cu bulion, marar verde, cimbru uscat, boabe de piper. La preparare se iroseste cam 40-50 minute si la fiert cca 1 ora. Se servesc cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise