autor:

Camelia Grosu

» » Mancaruri cu carne

Sarmale de doua feluri

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 februarie 2010

Ingrediente
-2,500kg carne de porc, -3 oua, -orez, -3 morcovi, -4 cepe mari, -sare, -piper, -cimbru, -3 bete de marar uscat, -foi de varza acra, -foi de vita, -suc de rosii

Dificultate: Redusa Timp: 7h

6 voturi

Mod de preparare

Carnea se amesteca cu morcovii dati prin razatoarea mica, ceapa data prin razatoarea mica, ouale, sarea, piperul, orezul (cum vrea fiecare cu mai mult sau mai putin orez). Se amesteca bine compozitia si se pune apa in ea de cateva ori ca sa absoarba orezul apa amestecand continuu, apoi se inveleste alternativ cu foi de varza acra si foi de vita. Pe fundul vasului se pun trei bete de marar uscate, iar deasupra un strat de varza tocata si deasupra sarmalele amestecate. Dupa ce s-au impaturit toate sarmalele se pune sucul de rosii amestecat cu apa, cimbrul, iar deasupra se pun foi de varza ca sa nu se arda primul strat de sarmale. Se introduce la cuptor si se fierbe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de doua feluri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Vinete umplute

Vinete umplute

Taiem vinetele pe lung in doua si scoatem miezul pe care il tocam marunt. Jumatatile de vinete le

19 voturi    18 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu morcovi

Piept de pui cu morcovi

Curatam pieptul de pui, il portionam si il punem la oparit cateva minute in apa cu putina sare. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

    Arata grozav...Nu am folosit niciodata oua la sarmale,dar am citit multe astfel de retete si curiozitatea ma impinge sa incerc si eu...

Dificultate

Redusa

Timp

7h

6 voturi

Ingrediente

  • -2,500kg carne de porc
  • -3 oua
  • -orez
  • -3 morcovi
  • -4 cepe mari
  • -sare
  • -piper
  • -cimbru
  • -3 bete de marar uscat
  • -foi de varza acra
  • -foi de vita
  • -suc de rosii

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

13 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

15 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Sosuri
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Arata grozav...Nu am folosit niciodata oua la sarmale,dar am citit multe astfel de retete si curiozitatea ma impinge sa incerc si eu...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

1 vot    1 comentariu
30 min
Fripturi
Varza noua cu carne