autor:

Alina

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

Sarmale de post, ca la mama acasa

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 februarie 2014

Ingrediente
650 g ceapa alba (curatata de coaja), 400 g morcov (curatat), 1 kg varza proaspata, 400 g orez, 100 g gris, 100-150 ml ulei, 1 si 1/2 lg pasta de tomate, 2 lgt patrunjel uscat, 1 lgt marar uscat, 1 foaie de dafin, sare, piper, pentru invelit 2-3 verze murate marisoare, , , Sos:, , 2 lg pasta de tomate, 150 ml apa fierbinte

Dificultate: Redusa Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

. Tocam separat ceapa, morcovul si varza, manual sau cu robotul. :)
2. Punem uleiul la incins intr-o cratita, adaugam ceapa, iar cand devine translucida punem morcovul si foaia de dafin. Lasam la foc potrivit pana cand acesta se inmoaie. Adaugam pasta de tomate, amestecam si mai lasam 5 minute apoi oprim focul.
3. Varza tocata o frecam cu sare si o lasam asa cateva minute, apoi o stoarcem si o punem intr-un vas alaturi de legumele calite. Peste acestea punem orezul, grisul, patrunjelul, mararul, sare si piper si amestecam compozitia bine.
4. Intindem frunza de varza pe palma, punem o lingura de compozitie in marginea dinspre interiorul palmei a frunzei, impaturim capetele astfel incat sa acoperim compozitia. Rulam apoi spre varful palmei formand un cilindru. La final apasam cu grija capetele.
5. Intr-un vas punem putin ulei, apoi punem o farfurie si asezam sarmalele bine astfel incat sa nu existe spatiu prea mare intre ele. Completam cu apa calduta cat sa le cuprinda, punem apoi frunze de varza si capacul deasupra si fierbem la foc potrivit 2 h. Verificati frunza de varza daca este fiarta.
6. In ultimele 30 min de gatire turnam sosul peste ele.

Nota!
Daca le vreti sanatoase renuntati la ulei. ;)

S-aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post, ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Prajitura de post cu visine si capsune

Prajitura de post cu visine si capsune

Am pus la o parte cateva visine si capsune, restul ingredientelor le-am amestecat intr-un castron. Am

10 voturi    1 comentariu
1h
Retete de post
Ciuperci umplute de post

Ciuperci umplute de post

Spalam ciupercile usor sa nu le rupem, indepartam cozile si le punem pe un servet sa se scurga. Cozile

22 voturi    7 comentarii
1h 20 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Fitzele Costa , 03 martie 2014

    sunt foarte bune si fara prajeala fitzele costa

  • Fara foto

    Muraru Ana , 02 martie 2014

    Daca le vreti sanatoase, renuntati la PRAJEALA... puneti uleiul crud.... sunt superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.......

Dificultate

Redusa

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • 650 g ceapa alba (curatata de coaja)
  • 400 g morcov (curatat)
  • 1 kg varza proaspata
  • 400 g orez
  • 100 g gris
  • 100-150 ml ulei
  • 1 si 1/2 lg pasta de tomate
  • 2 lgt patrunjel uscat
  • 1 lgt marar uscat
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • pentru invelit 2-3 verze murate marisoare
  • Sos:
  • 2 lg pasta de tomate
  • 150 ml apa fierbinte

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

2 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Melcisori deliciosi cu legume Melcisori deliciosi cu legume

Se dizolva drojdia in apa calduta,apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic.Compozitia rezultata se torna peste

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Tocana de galbiori Tocana de galbiori

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei. Cand ceapa este translucida, se adauga gogosarul taiat fideluta si se

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de porumb cu rosii