autor:

Cris

» » , , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Retete vegetariene

Sarmale de post cu ciuperci si stafide

Autor: Cris (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cris (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 aprilie 2013

Ingrediente
Reteta este potrivita pentru 30-40 sarmale, , 50 foi varza murata, 150 gr orez, 3 cepe medii, 1-2 ardei, 1 dovlecel, 500 gr ciuperci, 75 gr stafide, 75 gr amidon de tapioca, 10 gr tarate de psyllium, 5o gr amestec de legume deshidratate fara sare, (Aceste trei ingrediente se gasesc la magazine gen "Plafar". Eu am folosit produse Sanovita), 300 ml suc de rosii, 3 linguri bulion de rosii, foi de dafin, 1 lingurita nucsoara, 2-3 lingurite sare, 2-3 lingurite cimbru, 1/2 legatura patrunjel, 3 linguri ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Se spala orezul si se lasa la inmuiat 20 de minute in apa. Intre timp se curata ciupercile si ceapa.

Se taie marunt ceapa si se caleste cu 2 linguri de ulei de masline, doar cat sa se inmoaie putin. Se adauga 150 ml apa si ciupercile taiate cubulete in prealabil. Dupa ce amestecul da in clocot, se adauga cimbrul, nucsoara, orezul, ardeiul si dovlecelul taiate tot cubulete. Se fierb cel mult 10 minute, doar cat sa inceapa sa se umfle orezul putin.

Intre timp se pun la inmuiat, pentru aproximativ 15 minute taratele de psyllium in 250 ml apa si amidonul de tapioca in 300 ml apa. Aceste ingrediente sunt foarte sanatoase si vor ajuta mult la legarea compozitiei. Dupa ce se inmoaie se scurge apa in exces. Atentie la taratele de psyllium care absorb foarte multa apa. Trebuie sa le mai amestecati din cand in cand pentru omogenizare. Se spala si se inmoaie si stafidele.

Se ia compozitia de pe foc si se adauga sarea, taratele, amidonul, stafidele, patrunjelul si bulionul. Se amesteca si se lasa la racit pana cand pregatim foile de varza. Pe fundul cratitei se pun o lingura de ulei de masline si cateva foi de varza. Cratita se alege astfel incat sa fie potrivita si pentru cuptor.

Se formeaza sarmalele si se aseaza in cratita. Printre sarmale se intercaleaza si foi de dafin. Deasupra sarmalelor se mai pun cateva foi de varza sau bucatele de varza tocata (ceea ce v-a ramas). Se adauga sucul de rosii si inca 200 ml apa.

Se fierb acoperite la foc moderat timp de o ora si apoi se baga la cuptor inca aproximativ o ora. Sunt gata atunci cand varza de deasupra este usor rumenita.

Stafidele dau un gust aparte acestor sarmale. In loc de stafide se mai pot folosi bucatele de ananas sau de portocala.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post cu ciuperci si stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Parmigiana cu dovlecei

Parmigiana cu dovlecei

Curatam dovleceii, ii taiem felii subtiri si ii presaram cu sare.Feliem si Miezul de Lapte.Intr-o

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Supa crema de legume cu nuci si migdale

Supa crema de legume cu nuci si migdale

Pregatim legumele : -brocolii il desfacem in buchetele si il punem in apa rece . -morcovul, cartoful,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Maria_Viorica

    Maria_Viorica (Bucatar sef) , 09 decembrie 2013

    preferatele yamyy :)

  • Fara foto

    Florentina Flory , 31 octombrie 2013

    se poate si fara ....tarite si amidon

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2013

    Bune sarmalutele!!!

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Reteta este potrivita pentru 30-40 sarmale
  • 50 foi varza murata
  • 150 gr orez
  • 3 cepe medii
  • 1-2 ardei
  • 1 dovlecel
  • 500 gr ciuperci
  • 75 gr stafide
  • 75 gr amidon de tapioca
  • 10 gr tarate de psyllium
  • 5o gr amestec de legume deshidratate fara sare
  • (Aceste trei ingrediente se gasesc la magazine gen "Plafar". Eu am folosit produse Sanovita)
  • 300 ml suc de rosii
  • 3 linguri bulion de rosii
  • foi de dafin
  • 1 lingurita nucsoara
  • 2-3 lingurite sare
  • 2-3 lingurite cimbru
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 3 linguri ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de Cris
Tort racoritor cu crema de smantana, iaurt si capsuni

Tort racoritor cu crema de smantana, iaurt si capsuni

Pregatiti o forma rotunda cu inel detasabil, pentru tort, tapetand-o cu hartie de copt si incalziti

26 voturi    6 comentarii
2h
Torturi
Tort delicios cu ciocolata, fara faina, marca Jamie Oliver

Tort delicios cu ciocolata, fara faina, marca Jamie Oliver

Acest tort m-a uimit pur si simplu! Nu am crezut ca va creste atat de frumos deoarece nu contine

108 voturi    19 comentarii
1h
Torturi
Clatite si Pancakes de Ziua Indragostitilor

Clatite si Pancakes de Ziua Indragostitilor

Pentru ca nu puteam lasa asa o zi importanta sa treaca fara sa o punem cumva in evidenta, si pentru

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Maria_Viorica (Bucatar sef)

preferatele yamyy :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Kushari (reteta de post) Kushari (reteta de post)

Kushari este o reteta vegetariana egipteana, delicioasa, compusa din linte verde, paste si orez, care dupa ce au fost gatite toate,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mix de fasole batuta Mix de fasole batuta

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Sărmăluţe cu cereale, ciuperci şi nuci