Se taie marunt ceapa, se curata morcovul si cartoful si se dau pe razatoarea mica. Ceapa se prajeste cateva minute intr/o tigaie cu putin ulei si 2 linguri de apa, cand esta aporape prajita se adauga morcovul. Intre timp se pregatesc foile de varza (murata sau cruda dar oparita in prealabil, la fel si frunzele de sfecla daca se folosesc), se pune cana de orez la inmuiat in apa. Ghebele (ciupercile) daca sunt proaspete trebuiesc curatate, spalate, fierte si date prin masina de tocat (se pot folosi si ciuperci conservate). Se amesteca toate ingredientele: ceapa si morcovul in prealabil prajit, orezul, cartoful, ciupercile si lingurita de gris, 2 linguri ulei, se potriveste dupa gust cu sare si piper sau condimente ptr sarmalute. Se prepara sarmalutele si se fierb la foc mic in oala de lut in care se pun inca 2 linguri de ulei. Cand sunt apropape fierte se adauga sucul sau socul de rosii. Ies foarte gustoase daca se fierb la cuptor.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii