autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

sarmale de post cu ciuperci

Autor: mihaela ghicajanu (Bucatar)   
    Reteta postata pe: 29 august 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela ghicajanu (Bucatar)   
Reteta postata pe: 29 august 2005

Ingrediente
2 cepe, 2 morcovi, 1 cartof, 1 ceasca de orez, 1/2kg ciuperci (ghebe),, 1 lingurita gris, sare, piper, ulei, 100 ml suc de rosii sau sos de rosii, varza pentru impachetat sarmalutele, (se pot folosi si frunze de sfecla asortate cu varza).

Dificultate: Medie Timp: 1h

56 voturi

Mod de preparare

Se taie marunt ceapa, se curata morcovul si cartoful si se dau pe razatoarea mica. Ceapa se prajeste cateva minute intr/o tigaie cu putin ulei si 2 linguri de apa, cand esta aporape prajita se adauga morcovul. Intre timp se pregatesc foile de varza (murata sau cruda dar oparita in prealabil, la fel si frunzele de sfecla daca se folosesc), se pune cana de orez la inmuiat in apa. Ghebele (ciupercile) daca sunt proaspete trebuiesc curatate, spalate, fierte si date prin masina de tocat (se pot folosi si ciuperci conservate). Se amesteca toate ingredientele: ceapa si morcovul in prealabil prajit, orezul, cartoful, ciupercile si lingurita de gris, 2 linguri ulei, se potriveste dupa gust cu sare si piper sau condimente ptr sarmalute. Se prepara sarmalutele si se fierb la foc mic in oala de lut in care se pun inca 2 linguri de ulei. Cand sunt apropape fierte se adauga sucul sau socul de rosii. Ies foarte gustoase daca se fierb la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "sarmale de post cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sarmale cu ciuperci si bulgur-de post, la slow cooker Crock-Pot

Sarmale cu ciuperci si bulgur-de post, la slow cooker Crock-Pot

Ghebele se scot seara din congelator si se lasa la dezghetat in frigider. Se clatesc cu apa si se

4 voturi    0 comentarii
3h
Slow Cooking
Sarmale de post cu ciuperci si stafide

Sarmale de post cu ciuperci si stafide

Se spala orezul si se lasa la inmuiat 20 de minute in apa. Intre timp se curata ciupercile si ceapa. Se

10 voturi    4 comentarii
3h 30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Tot cu ghebe le fac si eu,dar nu pun cartof.

Dificultate

Medie

Timp

1h

56 voturi

Ingrediente

  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 cartof
  • 1 ceasca de orez
  • 1/2kg ciuperci (ghebe),
  • 1 lingurita gris
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 100 ml suc de rosii sau sos de rosii
  • varza pentru impachetat sarmalutele
  • (se pot folosi si frunze de sfecla asortate cu varza).

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza noua cu ceapa verde la cuptor Varza noua cu ceapa verde la cuptor

Varza o tocam marunt si apoi o frecam cu sare grunjoasa. Curatam ceapa o spalam si o taiem marunt. Asezam tava pe foc punem uleiul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Vinete la cuptor Vinete la cuptor

Se taie felii, vinetele, patlagelele rosii, patlagelele verzi si gogosarii. Se stropeste vasul cu ulei de masline si se asaza in vas,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Evantai de vinete cu rosii la cuptor