autor:

Silvia

» » Mancaruri cu carne

Sarmale delicioase

Autor: Silvia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Silvia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 aprilie 2009

Ingrediente
1kg carne tocata(mix carne de porc si carne de vita), 1 morcov mare, 3 ardei (rosu,galben,verde), 3 cepe, o legatura patrunjel, o legatura marar, 3-4 rosii, 200g costita afumata, 100g orez, frunze vita de vie sau varza, smantana

Dificultate: Medie Timp: 3h

0 voturi

Mod de preparare

Se vor taia marunt ardeii,rosiile,ceapa,costita,patrunjelul si marurul iar morcovul se da prin razatoare.Intr-o tigaie mare,adanca se pun cateva linguri de ulei apoi adaugati :carnea impreuna cu legumele si costita taiate marunt,putina sare.Patrunjelul si marurul se adauga la sfarsit cand compozitia s-a calit.Fierbeti intr-o oala timp de aproximativ 5 min orezul,doar atat cat sa se umfle putin,apoi il adaugati in tigaie peste carne si legume.Aceasta compozitie trebuie sa fie calita aproximativ 20 min la foc potrivit atat cat legumele si carnea scad cam un sfert din cantitatea initiala.La sfarsit adaugati patrunjel si marar si o lasati sa se raceasca.Cand s-a racit umplutura pt sarmale adaugati un ou si 50g faina pentru a o lega mai bine.
Frunzele trebuie date printr-un clocot 1-2 min si apoi lasate sa se raceasca si taiate coditele daca exista.Pe un tocator de lemn se ia cate o frunza si se pune in mijloc aprox o lingura din umplutura apoi se iau marginile frunzei si se intorc spre mijloc si incepeti sa rotiti frunza in asa fel incat umplutura sa nu iasa pe afara pina obtiniti forma unei sarmale.Procedati la fel cu restul de umplutura.
Puneti pe fundul unei oale un strat grosut de frunze apoi asezati sarmalele in oala una langa alta incepand de la marginea oalei sub forma de cercuri.In acest fel sarmalele nu se vor desface.Turnati peste sarmale aproximativ 500-700g de apa fiarta si cateva linguri de bulion.Deasupra sarmalelor puneti o farfurie cu fata in jos pentru a le tine presate in timpul fierberii.Se lasa la foc mic aproximativ 1h si 30 chiar 2h depinde de frunze uneori,acestea nu trebuie sa fie tari.Scoateti cate una si gustati atunci cand credeti ca ar fi gata.
La sfarsit sarmalele se servesc cu smantana .
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale delicioase" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
SARMALE  DELICIOASE  CU HRIBI SI CARNE

SARMALE DELICIOASE CU HRIBI SI CARNE

Se lasa varza murata in apa rece o noapte intreaga, sa se desareze. Dimineata se scoate,se lasa la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Taci si-nghite

Taci si-nghite

Se prepara mamliga astfel incat sa fie usor de intins in tigaie. Se prajesc separat carnatul feliat

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

    Ce bune sunt!!!!

Dificultate

Medie

Timp

3h

0 voturi

Ingrediente

  • 1kg carne tocata(mix carne de porc si carne de vita)
  • 1 morcov mare
  • 3 ardei (rosu,galben,verde)
  • 3 cepe
  • o legatura patrunjel
  • o legatura marar
  • 3-4 rosii
  • 200g costita afumata
  • 100g orez
  • frunze vita de vie sau varza
  • smantana

Raporteaza reteta

COSTEO

COSTEO (Chef de cuisine)

Ce bune sunt!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval

Compozitia de carne: Intr-un bol amestecam carnea tocata cu oul si pesmetul. Punem sare, piper si boia dulce, dupa gust. Patrunjelul

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Aperitive cu carne
Ciupercute umplute pe pat de orez