Reteta postata pe: 13 septembrie 2009
Ingrediente
800 de grame de carne de porc fara os, 4-5 kg de varza acra, 4 cepe, 100 de grame de pasta de rosii, 1,5 litri de apa, 2 grame de boia ardei dulce sau iute, 250 de grame untura de porc sau ulei, 100 de grame de orez, 5 grame de piper negru boabe, 20 de grame de sare iodata, 20 de grame de zahar, 2-3 frunze foi de dafin
Dificultate: Redusa | Timp: 3h
Mod de preparare
Carnea de porc se trece prin masina de tocat impreuna cu ceapa taiata marunt. Se amesteca cu orez, boia de ardei, jumatate din cantitatea de piper pisat, cimbru si sare. Separat, se aleg foile care sunt cele mai mari si fara rupturi si se taie in bucati potrivite. Din compozitia de carne de porc se fac sarmalele. Se ia foaia de varza, se pune in mijloc putina compozitie si se impacheteaza sub forma unui rulou. Pe fundul unei cratite se pune varza care a ramas taiata fin iar de jur imprejur, pe margine, se aseaza sarmalele. In mijloc se pune costita afumata taiata in bucati potrivite si restul de varza tocata. Peste sarmale se pune pasta de rosii, restul de piper, zaharul, frunzele de dafin si se toarna apa. Se lasa sa fiarba la foc mic cca. 3 ore, se amesteca din cand in cand si se mai adauga apa cand scade. Se introduce cratita in cuptor pana se rumenesc sarmalele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale din carne de porc si varza acra" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Varza se taie in doua si se pregatesc foile, se scot cotoarele si se vor pune foile rezultate in
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
samoila tudorel (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009
Seamana dar nu rasare,noi nu le....producem asa de mari,prea mari!Noi le facem mici,delicate.In rest,sunt ok. Dar zaharul de ce il puneti(nu-mi raspundeti)varza fiind acra?Stiu ca se mai pune la unele feluri,nu vad sensul la sarmale!Atentie:am lucrat la restaurant si am facut si diferite scoli,deci nu sunt calificat la locul de munca.....Au mai crezut si altii/altele gesit!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009
Foarte frumoase, si eu fac, dar putin altfel, ne plac mult.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009
O bunatate...
valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009
O bunatate...