Carnea de porc se trece prin masina de tocat impreuna cu ceapa taiata marunt. Se amesteca cu orez, boia de ardei, jumatate din cantitatea de piper pisat, cimbru si sare. Separat, se aleg foile care sunt cele mai mari si fara rupturi si se taie in bucati potrivite. Din compozitia de carne de porc se fac sarmalele. Se ia foaia de varza, se pune in mijloc putina compozitie si se impacheteaza sub forma unui rulou. Pe fundul unei cratite se pune varza care a ramas taiata fin iar de jur imprejur, pe margine, se aseaza sarmalele. In mijloc se pune costita afumata taiata in bucati potrivite si restul de varza tocata. Peste sarmale se pune pasta de rosii, restul de piper, zaharul, frunzele de dafin si se toarna apa. Se lasa sa fiarba la foc mic cca. 3 ore, se amesteca din cand in cand si se mai adauga apa cand scade. Se introduce cratita in cuptor pana se rumenesc sarmalele.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii