autor:

Anamaria Tanase

» » Mancaruri cu carne

Sarmale din carne de porc si varza acra

Autor: Anamaria Tanase (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anamaria Tanase (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 septembrie 2009

Ingrediente
800 de grame de carne de porc fara os, 4-5 kg de varza acra, 4 cepe, 100 de grame de pasta de rosii, 1,5 litri de apa, 2 grame de boia ardei dulce sau iute, 250 de grame untura de porc sau ulei, 100 de grame de orez, 5 grame de piper negru boabe, 20 de grame de sare iodata, 20 de grame de zahar, 2-3 frunze foi de dafin

Dificultate: Redusa Timp: 3h

23 voturi

Mod de preparare

Carnea de porc se trece prin masina de tocat impreuna cu ceapa taiata marunt. Se amesteca cu orez, boia de ardei, jumatate din cantitatea de piper pisat, cimbru si sare. Separat, se aleg foile care sunt cele mai mari si fara rupturi si se taie in bucati potrivite. Din compozitia de carne de porc se fac sarmalele. Se ia foaia de varza, se pune in mijloc putina compozitie si se impacheteaza sub forma unui rulou. Pe fundul unei cratite se pune varza care a ramas taiata fin iar de jur imprejur, pe margine, se aseaza sarmalele. In mijloc se pune costita afumata taiata in bucati potrivite si restul de varza tocata. Peste sarmale se pune pasta de rosii, restul de piper, zaharul, frunzele de dafin si se toarna apa. Se lasa sa fiarba la foc mic cca. 3 ore, se amesteca din cand in cand si se mai adauga apa cand scade. Se introduce cratita in cuptor pana se rumenesc sarmalele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale din carne de porc si varza acra" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale din carne de porc cu varza acra

Sarmale din carne de porc cu varza acra

Varza se taie in doua si se pregatesc foile, se scot cotoarele si se vor pune foile rezultate in

1 vot    0 comentarii
3h
Retete de Craciun
Paine crocanta la cuptor cu sunca si branza Cheddar

Paine crocanta la cuptor cu sunca si branza Cheddar

Unge cu unt un vas termorezistent.Aseaza feliile de paine in vas iar printre acestea presara sunca

58 voturi    23 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2013

    Gustoase!!!

  • titza

    titza (Chef de cuisine) , 12 august 2010

    Reteta e buna dar nu inteleg de ce e nevoie de 4-5 kg de varza acra la 800 g de carne. Cu afumatura sunt si mai bune. Decat sa pun zahar la sarmale, mai bine clatesc bine cu apa rece foile de varza, sa mai iasa din acreala.

  • Fara foto

    Mariana Eliza , 15 noiembrie 2009

    Pentru Samoila Tudoderel : In Ardeal sarmalele se fac mari (ardelenii fiind generosi) si sunt delicioase. Si tot in Ardeal(influenta germana),la pasta de rosii se adauga putin zahar pentru accentuarea aromei. Chiar daca ai si ceva scoala, in bucatarie e mai importanta experienta si mai ales gustul si placerea de a gati. Pe acest site majoritatea suntem amatoare, chiar daca si noi am absolvit niste facultati, care gatim cu placere pentru familiile noastre. Sunt sigura ca sarmalele facute de Anamaria sunt delicioase si voi incerca si eu reteta ei.

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

      Seamana dar nu rasare,noi nu le....producem asa de mari,prea mari!Noi le facem mici,delicate.In rest,sunt ok. Dar zaharul de ce il puneti(nu-mi raspundeti)varza fiind acra?Stiu ca se mai pune la unele feluri,nu vad sensul la sarmale!Atentie:am lucrat la restaurant si am facut si diferite scoli,deci nu sunt calificat la locul de munca.....Au mai crezut si altii/altele gesit!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

      Foarte frumoase, si eu fac, dar putin altfel, ne plac mult.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

      O bunatate...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

23 voturi

Ingrediente

  • 800 de grame de carne de porc fara os
  • 4-5 kg de varza acra
  • 4 cepe
  • 100 de grame de pasta de rosii
  • 1,5 litri de apa
  • 2 grame de boia ardei dulce sau iute
  • 250 de grame untura de porc sau ulei
  • 100 de grame de orez
  • 5 grame de piper negru boabe
  • 20 de grame de sare iodata
  • 20 de grame de zahar
  • 2-3 frunze foi de dafin

Raporteaza reteta

COSTEO (Chef de cuisine)

Gustoase!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Mancarica de cartofi cu carne de pui si carnaciori