autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Sarmale din Ormansag

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Pentru 20 de sarmale: 500 g carne de porc, 2 kg varza acra, 100 g de porc afumat, fiert, 20 frunze varza murata, 200 g ficat de porc, 2 cepe rosii, 150 g slanina afumata, 2 catei de usturoi, 150 g orez, 400 ml smantana, 120 g untura, sare, piper macinat, 50 g faina, boia dulce, maghiron, 2 oua.

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Se taie slanina cubulete, ceapa marunt, iar ficatul si garful cuburi, usturoiul se zdrobeste. Slanina se prajeste in untura, carnea si ficatul se dau prin masina de tocat. Se indeparteaza nervurile frunzelor de varza, orezul se caleste putin si se inabusa pe jumatate.
Cubuletele de slanina se prajesc, in untura rezultata se caleste ceapa si ficatul, se adauga carnea de porc tocata, orezul, garful, se condimenteaza cu boia, sare, piper, maghiran si usturoi, se leaga compozitia cu ou. Umpltura se pune in foile de varza si se ruleaza. Doua treimi din varza taiata marunt se pune pe fundul vasului, peste care se aseaza sarmalele care se acopera cu varza taiata ramasa, se adauga apa si se lasa totul la fiert. Se ingroasa cu smantana amestecata cu faina, se da din nou in clocot.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale din Ormansag" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Osso bucco milanez

Osso bucco milanez

Spalam bucatile de carne , le stergem bine cu un prosop absorbant,le condimentam cu sare si piper

5 voturi    4 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu carne
Soufflé de mamaliga cu bacon

Soufflé de mamaliga cu bacon

Faceti 400g de mamaliga, si o lasati sa se raceasca insa nu chiar de tot, apoi adaugati branza, smantana,

2 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru 20 de sarmale: 500 g carne de porc
  • 2 kg varza acra
  • 100 g de porc afumat
  • fiert
  • 20 frunze varza murata
  • 200 g ficat de porc
  • 2 cepe rosii
  • 150 g slanina afumata
  • 2 catei de usturoi
  • 150 g orez
  • 400 ml smantana
  • 120 g untura
  • sare
  • piper macinat
  • 50 g faina
  • boia dulce
  • maghiron
  • 2 oua.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Pui cu smantana la cuptor