autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

SARMALE GRECEŞTI

Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2008

Ingrediente
1 varză dulce, 300 gr. carne tocată, 2 cepe, 1 lingură de orez, 6-7 foi de busuioc, 150 gr. unt, 3 ouă, 1 lămâie, 1 lingură de oţet, 1 linguriţă de sare, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Se prăjeşte într-o tigaie carnea cu 100 gr. unt. Se dă deoparte şi se adaugă orezul, busuiocul tăiat mărunt, un ou întreg şi două albuşuri, sare, piper şi ceapa tocată mărunt.
Separat se curăţă şi se spală varza. Se desfac foile şi se pun la frăgezit în apă fiartă, amestecată cu oţet şi sare. Se fac sarmale de mărime potrivită şi se aşează într-o cratiţă, acoperindu-le cu restul de varză tăiată mărunt. Se adaugă restul de unt, apă cât cuprinde şi se lasă să fiarbă la foc potrivit aproximativ 2 ore. Când sarmalele sunt fierte, se bat cele două gălbenuşuri cu zeama de lămâie şi câteva linguri de sos fierbinte şi se toarnă peste sarmale.
Daca ti-a placut reteta noastra "SARMALE GRECEŞTI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cartofi la cuptor cu legume

Cartofi la cuptor cu legume

Se curata cartofii, se spala bine, se taie bucati mari si se pun intr-o oala cu apa, pe foc; acestia

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
CHIFTELUTE DE PASARE

CHIFTELUTE DE PASARE

Carnea de pui se trece prin masina de tocat. Eu nu am razalit cartoful ci l-am trecut la fel ca

7 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 mai 2009

    E ceva deosebit, dar parca le vreau cu smantana si mamaliga

Dificultate

Redusa

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 varză dulce
  • 300 gr. carne tocată
  • 2 cepe
  • 1 lingură de orez
  • 6-7 foi de busuioc
  • 150 gr. unt
  • 3 ouă
  • 1 lămâie
  • 1 lingură de oţet
  • 1 linguriţă de sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

E ceva deosebit, dar parca le vreau cu smantana si mamaliga

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor

Ciocanelele se spala si se aseaza spre marginea tavii,nuschiuletul se subtiaza pe lung cu lama unui cutit,se sareaza si se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Maqlube(specific arab)