autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

SARMALE GRECEŞTI

Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2008

Ingrediente
1 varză dulce, 300 gr. carne tocată, 2 cepe, 1 lingură de orez, 6-7 foi de busuioc, 150 gr. unt, 3 ouă, 1 lămâie, 1 lingură de oţet, 1 linguriţă de sare, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Se prăjeşte într-o tigaie carnea cu 100 gr. unt. Se dă deoparte şi se adaugă orezul, busuiocul tăiat mărunt, un ou întreg şi două albuşuri, sare, piper şi ceapa tocată mărunt.
Separat se curăţă şi se spală varza. Se desfac foile şi se pun la frăgezit în apă fiartă, amestecată cu oţet şi sare. Se fac sarmale de mărime potrivită şi se aşează într-o cratiţă, acoperindu-le cu restul de varză tăiată mărunt. Se adaugă restul de unt, apă cât cuprinde şi se lasă să fiarbă la foc potrivit aproximativ 2 ore. Când sarmalele sunt fierte, se bat cele două gălbenuşuri cu zeama de lămâie şi câteva linguri de sos fierbinte şi se toarnă peste sarmale.
Daca ti-a placut reteta noastra "SARMALE GRECEŞTI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Gulas de vita

Gulas de vita

De cand am gustat preparatul acesta in Budapesta m-am indragostit complet. Am incercat anul trecut

18 voturi    8 comentarii
5h
Mancaruri cu carne
Pui cu miere

Pui cu miere

Se spala puiul si se pune intr-un vas adanc.Intr-o oala separat se pune mierea pe foc pentru a se

0 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 mai 2009

    E ceva deosebit, dar parca le vreau cu smantana si mamaliga

Dificultate

Redusa

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 varză dulce
  • 300 gr. carne tocată
  • 2 cepe
  • 1 lingură de orez
  • 6-7 foi de busuioc
  • 150 gr. unt
  • 3 ouă
  • 1 lămâie
  • 1 lingură de oţet
  • 1 linguriţă de sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

E ceva deosebit, dar parca le vreau cu smantana si mamaliga

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Fettuccini