autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

SARMALE GRECEŞTI

Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2008

Ingrediente
1 varză dulce, 300 gr. carne tocată, 2 cepe, 1 lingură de orez, 6-7 foi de busuioc, 150 gr. unt, 3 ouă, 1 lămâie, 1 lingură de oţet, 1 linguriţă de sare, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Se prăjeşte într-o tigaie carnea cu 100 gr. unt. Se dă deoparte şi se adaugă orezul, busuiocul tăiat mărunt, un ou întreg şi două albuşuri, sare, piper şi ceapa tocată mărunt.
Separat se curăţă şi se spală varza. Se desfac foile şi se pun la frăgezit în apă fiartă, amestecată cu oţet şi sare. Se fac sarmale de mărime potrivită şi se aşează într-o cratiţă, acoperindu-le cu restul de varză tăiată mărunt. Se adaugă restul de unt, apă cât cuprinde şi se lasă să fiarbă la foc potrivit aproximativ 2 ore. Când sarmalele sunt fierte, se bat cele două gălbenuşuri cu zeama de lămâie şi câteva linguri de sos fierbinte şi se toarnă peste sarmale.
Daca ti-a placut reteta noastra "SARMALE GRECEŞTI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cacciatora

Pui cacciatora

Incalziti jumatate de ulei intr-o tigaie. Adaugati ceapa, usturoiul si telina si amestecati la foc

2 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu carne
Capse(specific arab)

Capse(specific arab)

Se pune la prajit ceapa;dupa ce e aurie,se adauga puiul,condimentele pudra,morcovi,ardei dulce si

5 voturi    6 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 mai 2009

    E ceva deosebit, dar parca le vreau cu smantana si mamaliga

Dificultate

Redusa

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 varză dulce
  • 300 gr. carne tocată
  • 2 cepe
  • 1 lingură de orez
  • 6-7 foi de busuioc
  • 150 gr. unt
  • 3 ouă
  • 1 lămâie
  • 1 lingură de oţet
  • 1 linguriţă de sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

E ceva deosebit, dar parca le vreau cu smantana si mamaliga

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Fit Hamburger de Halloween Fit Hamburger de Halloween

Carnea se caleste impreuna cu supa pentru 15 min. Dupa ce se raceste putin, se amesteca cu restul ingredientelor pentru hamburger (mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Ciulamaua bunicii Ciulamaua bunicii

Curatam ciupercile de pielita, le spalam si le feliem. Ciocanelele de pui se pun la fiert cu 1,5 l de apa si o lingurita de sare, se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
MANCAREA CIOBANULUI