autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

SARMALE GRECEŞTI

Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2008

Ingrediente
1 varză dulce, 300 gr. carne tocată, 2 cepe, 1 lingură de orez, 6-7 foi de busuioc, 150 gr. unt, 3 ouă, 1 lămâie, 1 lingură de oţet, 1 linguriţă de sare, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Se prăjeşte într-o tigaie carnea cu 100 gr. unt. Se dă deoparte şi se adaugă orezul, busuiocul tăiat mărunt, un ou întreg şi două albuşuri, sare, piper şi ceapa tocată mărunt.
Separat se curăţă şi se spală varza. Se desfac foile şi se pun la frăgezit în apă fiartă, amestecată cu oţet şi sare. Se fac sarmale de mărime potrivită şi se aşează într-o cratiţă, acoperindu-le cu restul de varză tăiată mărunt. Se adaugă restul de unt, apă cât cuprinde şi se lasă să fiarbă la foc potrivit aproximativ 2 ore. Când sarmalele sunt fierte, se bat cele două gălbenuşuri cu zeama de lămâie şi câteva linguri de sos fierbinte şi se toarnă peste sarmale.
Daca ti-a placut reteta noastra "SARMALE GRECEŞTI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Conopida umpluta

Conopida umpluta

Conopida se opareste cu buchetele in jos 15 minute in apa cu sare. Ceapa se caleste in unt, se adauga

4 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu cartofi la cuptor

Piept de pui cu cartofi la cuptor

Prajiti carnea in doua linguri de ulei, impreuna cu ceapa taiata marunt si usturoiul pisat. Dupa

24 voturi    11 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 mai 2009

    E ceva deosebit, dar parca le vreau cu smantana si mamaliga

Dificultate

Redusa

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 varză dulce
  • 300 gr. carne tocată
  • 2 cepe
  • 1 lingură de orez
  • 6-7 foi de busuioc
  • 150 gr. unt
  • 3 ouă
  • 1 lămâie
  • 1 lingură de oţet
  • 1 linguriţă de sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

E ceva deosebit, dar parca le vreau cu smantana si mamaliga

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Tochitura moldoveneasca