Se prăjeşte într-o tigaie carnea cu 100 gr. unt. Se dă deoparte şi se adaugă orezul, busuiocul tăiat mărunt, un ou întreg şi două albuşuri, sare, piper şi ceapa tocată mărunt.
Separat se curăţă şi se spală varza. Se desfac foile şi se pun la frăgezit în apă fiartă, amestecată cu oţet şi sare. Se fac sarmale de mărime potrivită şi se aşează într-o cratiţă, acoperindu-le cu restul de varză tăiată mărunt. Se adaugă restul de unt, apă cât cuprinde şi se lasă să fiarbă la foc potrivit aproximativ 2 ore. Când sarmalele sunt fierte, se bat cele două gălbenuşuri cu zeama de lămâie şi câteva linguri de sos fierbinte şi se toarnă peste sarmale.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii