autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Sarmale in cuib

Autor: ladydi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ladydi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 ianuarie 2017

Ingrediente
700 g carne tocata de porc, 500 g carne tocata de vitel, 200 g orez, 2 cepe , 2 verze mici si una mare , foi de vita de vie, 300 g kaizer afumat de casa, 5 linguri lecio , 3 linguri bulion , 3 linguri ketchup de casa, sare , piper , cimbru

Dificultate: Medie Timp: 3h

0 voturi

Mod de preparare


Tocam ceapa marunt, spalam orezul si le punem intr-un castron peste carnea tocata. Amestecam si adaugam sare, piper si cimbru si omogenizam. Punem lecio si 1 lingura de bulion si amestecam din nou. Eu am avut foi de vita congelate si nu a fost nevoie sa le oparesc. Pregatim foile de varza mici si mari, iar resturile de varza le tocam. Cu jumatate din cantitatea de carne umplem foile de vita, iar cu cealalta jumatate, umplem foile mici de varza. Intr-o foaie mare de varza, impachetam o sarmaluta in foaie de vita, una in foaie de varza si o bucatica de kaizer. Tapetam fundul unei oale cu foi de varza, adaugam o lingura de lecio, bucatele de kaizer si cimbru si asezam un rand de cuiburi de sarmale. Peste cuiburi, punem un strat de varza tocata, o lingura de ketchup si bucatele de kaizer si iar un rand de cuiburi. Repetam pana terminam cuiburile. Deasupra, punem un rand de varza tocata, ketchup si presaram cimbru. Acoperim cu apa si punem sarmalele la fiert la foc mediu spre mic.


Servim cu mamaliguta, ardei iute si smantana sau iaurt. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in cuib" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Sarmale cu curcan si varza murata in cuib

Sarmale cu curcan si varza murata in cuib

Varza o punem la desarat in apa calduta. Oala de lut (in caz ca folositi una de lut) o puneti cu

1 vot    2 comentarii
4h 30 min
Mancaruri cu carne
Piccata de curcan cu piure de mazare si orez

Piccata de curcan cu piure de mazare si orez

Amestecam bine de tot, intr-un bol mai mare,faina cu sarea si cu piperul. Carnea de curcan o dezosam

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

0 voturi

Ingrediente

  • 700 g carne tocata de porc
  • 500 g carne tocata de vitel
  • 200 g orez
  • 2 cepe 
  • 2 verze mici si una mare 
  • foi de vita de vie
  • 300 g kaizer afumat de casa
  • 5 linguri lecio 
  • 3 linguri bulion 
  • 3 linguri ketchup de casa
  • sare 
  • piper 
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de ladydi
Micul dejun al campionilor

Micul dejun al campionilor

Amestecam intr-un bol toate cerealele, adaugam fructele uscate, laptele caldut, chia si rondele de

0 voturi    0 comentarii
10 min
Mancaruri pentru copii
Omleta cu loboda a la Diana pentru mic dejun

Omleta cu loboda a la Diana pentru mic dejun

Spalam loboda si o taiem marunt, o punem intr-o tigaie la prajit, fara ulei, doar cu putina sare

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri pentru copii
Salata de napi cu oua de prepelita a la Diana - Mic dejun satios

Salata de napi cu oua de prepelita a la Diana - Mic dejun satios

Fierbem ouale de prepelita si le lasam sa se racoreasca. Intre timp, curatam napii si ii taiem cubulete.

0 voturi    0 comentarii
20 min
Salate
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Aperitive reci cu sunca si cascaval Aperitive reci cu sunca si cascaval

Spalam castravetele si il taiem felii rotunde potrivit de groase. Pe un tocator punem o felie sunca de praga, doua felii cascaval,

8 voturi    6 comentarii
15 min
Aperitive
Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova

Intestinul gros de la porc se curata foarte bine, se spala si se freaca cu sare si malai, apoi iar se spala. Se pregateste un amestec

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Rulada aromata de porc