autor:

Shari

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Sarmale in dovleac

Autor: Shari (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Shari (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 noiembrie 2009

Ingrediente
- 500 gr carne de vita, - orez, - ceapa, - patrunjel, - bacon afumat, - pasta de tomate, - putin orez, - varza murata.

Dificultate: Redusa Timp: 4h 10 min

38 voturi

Mod de preparare

Dupa ce am amestecat carnea cu condimentele si orezul, am taiat frunzele de varza in 3, 4 bucati, le-am scos nervurile de la baza si am inceput impachetatul. Intr-un final, le-am facut culcusul intr-un dovleac frumos, de nici nu-ti venea sa-l tai.



Le-am pus deasupra o paturica de bacon afumat, apa si pasta de tomate si le-am aruncat in cuptor, unde au odihnit vreo 4 ore! Puteam sa scurtez timpul daca le-as fi fiert mai inainte o ora pe aragaz.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale in dovleac

Sarmale in dovleac

Se caleste ceapa, pana prinde o culoare usor aurie si se adauga orezul. Apoi se adauga bulionul

0 voturi    1 comentariu
4h
Mancaruri cu carne
Sarmale cu seminte de dovleac si opintici

Sarmale cu seminte de dovleac si opintici

Varza daca este prea acra si sarata se pune pentru cateva ore in apa rece, la desarat. Apoi se ia

1 vot    0 comentarii
3h
Retete de post
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maciuca Victoria , 09 octombrie 2014

    nu draga mea in foi de vita de stevie de sfecla dar asa nu ,dar cred ca incerc ,fac ca e ziua mea duminica

  • Rodica Ioana

    Rodica Ioana (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2012

    Foarte interesanta ideea cu dovleacul, dar cum se servesc? Dovleacul se arunca? Se mananca? E mai bun daca e mai putin copt? Se poate manevra dupa copt, sau se poate sparge usor???? Mi-e frica sa risc reteta chiar de Craciun....

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

    Delicioase sarmalutele tale......

    • Shari

      Shari (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

      Cristina, nu stiu unde sa-ti raspund, o fac aici...multumesc mult pentru complimente!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

      Minunate sarmalutele tale! Nu am mai auzit pana acum de asa o reteta. Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

4h 10 min

38 voturi

Ingrediente

  • - 500 gr carne de vita
  • - orez
  • - ceapa
  • - patrunjel
  • - bacon afumat
  • - pasta de tomate
  • - putin orez
  • - varza murata.

Raporteaza reteta

Retete
de Shari
Papanasi

Papanasi

Am amestecat totul bine si am lasat sa se odihneasca vreo 10 minute. Am format gogosele mai mari

41 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Salata de boeuf

Salata de boeuf

Cantitatile le hotaraste fiecare, unuia ii place cu mai multe acrituri, altuia mai dulce etc. Desi

43 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Salate de legume
Ardei umpluti cu carne

Ardei umpluti cu carne

Calim ceapa, adaugam rosiile, apoi carnea, apoi condimentele, lasam aproximativ 10 minute pe foc

33 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne

Rodica Ioana (Chef de cuisine)

Foarte interesanta ideea cu dovleacul, dar cum se servesc? Dovleacul se arunca? Se mananca? E mai bun daca e mai putin copt? Se poate manevra dupa copt, sau se poate sparge usor???? Mi-e frica sa risc reteta chiar de Craciun....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Stufat de vita Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de porc cu carnaciori si legume la cuptor
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania