autor:

Shari

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Sarmale in dovleac

Autor: Shari (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Shari (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 noiembrie 2009

Ingrediente
- 500 gr carne de vita, - orez, - ceapa, - patrunjel, - bacon afumat, - pasta de tomate, - putin orez, - varza murata.

Dificultate: Redusa Timp: 4h 10 min

38 voturi

Mod de preparare

Dupa ce am amestecat carnea cu condimentele si orezul, am taiat frunzele de varza in 3, 4 bucati, le-am scos nervurile de la baza si am inceput impachetatul. Intr-un final, le-am facut culcusul intr-un dovleac frumos, de nici nu-ti venea sa-l tai.

Le-am pus deasupra o paturica de bacon afumat, apa si pasta de tomate si le-am aruncat in cuptor, unde au odihnit vreo 4 ore! Puteam sa scurtez timpul daca le-as fi fiert mai inainte o ora pe aragaz.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale in dovleac

Sarmale in dovleac

Se taie dovleacul la partea de sus , se curata de seminte dupa care se cojeste interiorul (miezul)

5 voturi    4 comentarii
4h
Mancaruri cu carne
Sarmale cu seminte de dovleac si opintici

Sarmale cu seminte de dovleac si opintici

Varza daca este prea acra si sarata se pune pentru cateva ore in apa rece, la desarat. Apoi se ia

4 voturi    0 comentarii
3h
Retete de post

  • 5 comentarii

  • Maciuca Victoria , 09 octombrie 2014

    nu draga mea in foi de vita de stevie de sfecla dar asa nu ,dar cred ca incerc ,fac ca e ziua mea duminica

  • Rodica Ioana

    Rodica Ioana (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2012

    Foarte interesanta ideea cu dovleacul, dar cum se servesc? Dovleacul se arunca? Se mananca? E mai bun daca e mai putin copt? Se poate manevra dupa copt, sau se poate sparge usor???? Mi-e frica sa risc reteta chiar de Craciun....

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

    Delicioase sarmalutele tale......

    • Shari

      Shari (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

      Cristina, nu stiu unde sa-ti raspund, o fac aici...multumesc mult pentru complimente!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

      Minunate sarmalutele tale! Nu am mai auzit pana acum de asa o reteta. Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

4h 10 min

38 voturi

Ingrediente

  • - 500 gr carne de vita
  • - orez
  • - ceapa
  • - patrunjel
  • - bacon afumat
  • - pasta de tomate
  • - putin orez
  • - varza murata.

Raporteaza reteta

Retete
de Shari
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Am amestecat totul bine si am lasat sa se odihneasca vreo

41 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Salata de boeuf

Salata de boeuf

Cantitatile le hotaraste fiecare, unuia ii place cu mai multe acrituri, altuia mai dulce etc. Desi

43 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Salate de legume
Ardei umpluti cu carne

Ardei umpluti cu carne

Calim ceapa, adaugam rosiile, apoi carnea, apoi condimentele, lasam aproximativ 10 minute pe foc

34 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne

Rodica Ioana (Chef de cuisine)

Foarte interesanta ideea cu dovleacul, dar cum se servesc? Dovleacul se arunca? Se mananca? E mai bun daca e mai putin copt? Se poate manevra dupa copt, sau se poate sparge usor???? Mi-e frica sa risc reteta chiar de Craciun....

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Musaca de cartofi si dovlecei