autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Sarmale in foi de varza

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Ingrediente
1 kg de carne de porc, doi cartofi, doua cepe mari, o ceasca de orez, o lingura de bulion, o lingura de untura,, doua verze mijlocii, sare, piper macinat, o felie de sorici.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Se curata carnea de pielita, se taie felii si se da prin masina de tocat impreuna cu cepele si cartofii curatati si spalati in mai multe ape. Se adauga orezul ales si spalat, se sareaza si se pipereaza, apoi se omogenizeaza cu o lingura de bulion sau citeva rosii taiate felii si curatate de pielite.

Varza acra se lasa in apa o ora, se desface foaie cu foaie, se inlatura partea alba si se foloseste doar partea moale.
Se umplu sarmalele, se pun intr-un vas adanc pe fundul caruia s-au asezat dinainte un strat de varza tocata si felii subtiri de sorici.

Deasupra sarmalelor se pune un alt start de varza tocata, se acopera cu apa calda si se tin pe foc mic. Dupa ce dau in clocot, sarmalele se pun sa scada la cuptor. Se adauga o lingura de untura la fiert, pentru ca grasimea de porc inmoaie varza si face sarmalele mai gustoase.

Daca se foloseste varza dulce, aceasta se desface foaie cu foaie, se opareste 10 minute in apa care clocoteste si se scoate pe o farfurie. Cand foile de varza s-au racit, se inlatura partea alba si se foloseste numai foaia subtire. Sarmalele acestea se fierb cu bors acru si se coloreaza cu rosii taiate felii sau cu o lingura mare de bulion.
Sarmalele se servesc calde, cu smantana si mamaliguta fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale în foi de varza acra si afumatura

Sarmale în foi de varza acra si afumatura

Cu afumatura si gatite la foc mic in cuptor ,sunt cele mai bune sarmale. Va astept la masa...fac

7 voturi    0 comentarii
4h 50 min
Mancaruri cu carne
Sarmale de post in foi de varza

Sarmale de post in foi de varza

Se taie marunt cele 2 cepe si se calesc putin in ulei incins cu sare si piper dupa gust, apoi se

2 voturi    3 comentarii
3h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de carne de porc
  • doi cartofi
  • doua cepe mari
  • o ceasca de orez
  • o lingura de bulion
  • o lingura de untura,
  • doua verze mijlocii
  • sare
  • piper macinat
  • o felie de sorici.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Vinete cu piept de curcan