autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

sarmale in foi de varza

Autor: gabriela bocan (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gabriela bocan (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iunie 2008

Ingrediente
500 g carne, 1 bucata varza marisoara, 1 ceasca orez, 3 cepe, 2 linguri bulion de rosii, 2 linguri untura, sare si piper dupa gust

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se ia carne amestecata de porc si de vaca, se da carnea prin masina de tocat, prin sita mijlocie;

Se amesteca carnea cu orezul ales si spalat, ceapa tocata marunt si usor rumenita in untura, sare si piper.

Se aleg frunze intregi de varza acra (daca sarmalele sint de varza dulce, sau de vita, frunzele se oparesc in apa clocotita, se scot si se racesc), se intind pe masa, se scot cu grija partile groase ale frunzelor si se taie daca sint prea mari. Se pune tocatura, se infasoara sarmalele si se asaza in cratita in care s-a pus un strat de varza taiata subtire.

Se acopera sarmalele cu varza taiata si se toarna deasupra bulion de rosii, 1 pahar de apa, 2 linguri untura si se lasa sa fiarba inabusit, acoperite cu capac, la foc mic timp de 1 - 2 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "sarmale in foi de varza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale in foi de varza dulce

Sarmale in foi de varza dulce

Verzelor li se taie cotorul,de jur-imprejur,apoi se pun,una cite una,intr-o cratita,cu apa fierbinte;(eu

13 voturi    12 comentarii
4h
Mancaruri cu carne
Sarmale in foi de varza

Sarmale in foi de varza

Se spala bine orezul. Se toaca marunt ceapa si se caleste in putin ulei. Se adauga 1 pahar cu apa

1 vot    0 comentarii
4h 30 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

    Sunt tare bune ...

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

    Puteti pune cimbru si foaie de dafin care le vor da un gust grozav, iar piperul sa fie boabe.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 07 iulie 2008

    Pe fundul cratitei se poate pune si cimbru si marar. Sarmalele se pot servi cu smintina.

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne
  • 1 bucata varza marisoara
  • 1 ceasca orez
  • 3 cepe
  • 2 linguri bulion de rosii
  • 2 linguri untura
  • sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de gabriela bocan
SUPA DE LEGUME CU PERISOARE DE CURCAN

SUPA DE LEGUME CU PERISOARE DE CURCAN

Se amesteca carnea tocata de curcan,parmezanul,oul,pesmetul,jumatate din patrunjel,sare,putin piper

2 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de carne
clatite

clatite

Se amestecă cu mixerul, într-un castron, făina şi ouăle. Treptat se adaugă laptele şi sifonul,

3 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse
spaghete cu ciuperci

spaghete cu ciuperci

Spaghetele se prepara in mod obisnuit. Dupa ce s-au scurs, se pun la foc mic si se adauga untul.

2 voturi    1 comentariu
25 min
Paste si pizza

valentina ionita (Chef de cuisine)

Sunt tare bune ...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Curry caraibian