autor:

alexandra elena

» » Mancaruri cu carne

Sarmale in foi de varza

Autor: alexandra elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 ianuarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alexandra elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 ianuarie 2009

Ingrediente
1,5 kg varza acra 1/2 kg carne de porc, ½ carne de vita, 2 linguri grasime, 100 g orez,100 gr morcov, 2 oua, 100 g ceapa, piper, pentru sarmale, o lingura bullion, o foaie de dafin, cimbru, marar, 1 ceasca de bors.

Dificultate: Medie Timp: 2h

40 voturi

Mod de preparare

Varza acra se desface in foi pentru a fi umplute si se spala in 2-3 ape reci. Carnea se trece prin masina de tocat. Intr-o oala pe foc se pun 2 linguri grasime impreuna cu ceapa taiata marunt timp de 2 minute.Se adauga morcovul curatat si dat pe razatoarea mica.Dupa ce s-au dinstuit putin se adauga orezul spalat si scurs de apa si o lingura de bulion.Daca este necesar se adauga cate putina apa Dupa ce s-a umflat putin orezul se da oala deoparte. Dupa ce s-a racit se adauga peste carne impreuna cu un varf de cutit cu piper, condimentul pentru sarmale, 2 oua si mararul taiat. Se amesteca umplutura bine si se fac sarmale potrivite.
Pe fundul cratitei in care vor fierbe sarmalele se pune varza taiata fideluta(varza ramasa nefolosita sau cea cu nervurile mari)crengute de cimbru si cateva boabe de piper si foaia de dafin. Se aseaza sarmalele una langa alta iar deasupra lor se puna un strat de varza taiata fideluta si se adauga apa si ceasca de bors cat sa le acopere. Se fierb pe foc mijlociu pana incep sa fiarba dupa care se reduce.
Se servesc calde sau reci cu mamaliguta si smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale cu carne de porc si vitel in foi de varza dulce

Sarmale cu carne de porc si vitel in foi de varza dulce

Varza dulce se spala,se opareste pana se inmoaie in apa cu putina sare si bors(nu trebuie sa se inmoaie

5 voturi    6 comentarii
2h 20 min
Mancaruri cu carne
Sarmale in foi de varza acra cu carne

Sarmale in foi de varza acra cu carne

Varza se taie de cotoare dupa ce se desfac foile. Varza foarte acră sau prea sărată se spală

16 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

    Foarte gustoase! Vin si eu cu cateva sarmalute, servite cu paine de casa.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Foarte bune! Arata bine!

  • Fara foto

    melissa , 11 martie 2010

    o sa le incerc si va spun cum vor iesii mersi pt reteta

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Eu folosesc totul crud...,nu calesc nimic si nu adaug morcov...Dar trebuie incercata si reteta ta,nu are de ce sa nu fie bun,nu?

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

      mama adauga cimbru,morcov,marar,nu caleste carnea......si arata super,si miros.....waw!mama este cea mai gospodina femeie pe care o cunosc!a!nu caleste nici ceapa,ca rromii.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 02 iunie 2009

      Nici eu nu pun marar si morcov in compozitia de carne pentru sarmalele in foi de varza acra si nu este necesar ca ceapa si orezul sa fie calite.Pentru a fi ,,light''ceapa se pune necalita, iar orezul spalat, se lasa un pic in apa sa se umfle, in rest cred ca e Ok.

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

      Cred ca sunt delicioase aceste sarmale, insa eu nu pun marar si nici bors.Intr-adevar cimbru si foaie de dafin pun, pentru ca le da un gust grozav.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 22 martie 2009

      Cred ca sunt super, cam tot asa le fac si eu dar fara morcov si contrar altor pareri cred ca merge o CESCUTA de bors, mai ales ca speli varza (eu o las jumatate de ora sa stea in apa) - cu varza dulce nu mai au nici un farmec sarmalele.

    • alexandra elena

      alexandra elena (Chef de cuisine) , 06 martie 2009

      Va asigur ca au iesit foarte gustoase... sunt sarmalute "light".

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2009

      Nu am facut niciodata cu foaie de dafin si bors ..... Daca si varza e acra si mai punem si bors peste ele, nu vor fi prea acre, Alexandra draga ??? Mie imi plac mai mult, facute din varza proaspata si cu felii de bacon intre ele...deasupra pun bulion facut in casa...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

40 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg varza acra 1/2 kg carne de porc
  • ½ carne de vita
  • 2 linguri grasime
  • 100 g orez,100 gr morcov
  • 2 oua
  • 100 g ceapa
  • piper, pentru sarmale
  • o lingura bullion
  • o foaie de dafin
  • cimbru
  • marar
  • 1 ceasca de bors.

Raporteaza reteta

Retete
de alexandra elena
Pasca chinezeasca

Pasca chinezeasca

Aluatul:se freaca zaharul cu cacao sa nu aiba cocolosi; se pune galbenusul si margarina si se omogenizeaza;

49 voturi    15 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Turte "Scutecele Domnului"

Turte "Scutecele Domnului"

Foile se coc pe o tava direct pe foc, pe o parte si pe alta. Se fac teancuri dupa care se prepara

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Racituri

Racituri

Rasolul de porc si pulpele se curata, se spala si se fierb la foc potrivit intr-un vas cu apa descoperit.

35 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte gustoase! Vin si eu cu cateva sarmalute, servite cu paine de casa.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tocanita de iepure-n cuptor