Sarmale in foi de varza

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Sarmale in foi de varza

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg varza acra; 1/2 kg carne de porc
  • ½ carne de vita
  • 2 linguri grasime
  • 100 g orez
  • 100 gr morcov
  • 2 oua
  • 100 g ceapa
  • piper
  • condiment pentru sarmale
  • o lingura bullion
  • o foaie de dafin
  • cimbru
  • marar
  • 1 ceasca de bors.

Mod de preparare

Varza acra se desface in foi pentru a fi umplute si se spala in 2-3 ape reci. Carnea se trece prin masina de tocat. Intr-o oala pe foc se pun 2 linguri grasime impreuna cu ceapa taiata marunt timp de 2 minute.Se adauga morcovul curatat si dat pe razatoarea mica.Dupa ce s-au dinstuit putin se adauga orezul spalat si scurs de apa si o lingura de bulion.Daca este necesar se adauga cate putina apa Dupa ce s-a umflat putin orezul se da oala deoparte. Dupa ce s-a racit se adauga peste carne impreuna cu un varf de cutit cu piper, condimentul pentru sarmale, 2 oua si mararul taiat. Se amesteca umplutura bine si se fac sarmale potrivite.

Pe fundul cratitei in care vor fierbe sarmalele se pune varza taiata fideluta(varza ramasa nefolosita sau cea cu nervurile mari)crengute de cimbru si cateva boabe de piper si foaia de dafin. Se aseaza sarmalele una langa alta iar deasupra lor se puna un strat de varza taiata fideluta si se adauga apa si ceasca de bors cat sa le acopere. Se fierb pe foc mijlociu pana incep sa fiarba dupa care se reduce.

Se servesc calde sau reci cu mamaliguta si smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise