autor:

Truedelights

» » Mancaruri cu carne

Sarmale in foi de varza

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 aprilie 2010

Ingrediente
0.5 kg carne tocata de porc, 0.5 kg carne tocata de vita, 3 cepe potrivite, tocate, 1/2 cana cu orez, 2 linguri bulion, un ou, boia dulce, cimbru, sare, piper, boia iute- dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele si se infasoara sarmalute in foile de varza acra. Se aseaza pe fundul unei oale un strat cu varza tocata si cateva bucati cu ceva afumatura, apoi se pun sarmalele. Intre randuri se pune cate o lingura cu bulion si se presara cimbru. Deasupra se mai pune inca un strat cu varza tocata, cateva boabe de piper si se acopera cu apa fiarta. Se fierb pe foc o ora si inca o ora la cuptor , sa se rumeneasca frumos.

Daca stai la casa ...le poti fierbe afara pe pirostrii.
:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale cu carne de porc in foi de varza murata

Sarmale cu carne de porc in foi de varza murata

Foile de varza se spala,se taie cotoarele si daca varza este prea acra sau prea sarata se mai tin

59 voturi    18 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale. Curatam cele 2 cepe, iar apoi le tocam

2 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 iulie 2012

    Cred ca este prea multa carne raportata la cantitatea de orez , eu folosesc de regula 0,100 gr orez la 1 kg de carne.

  • Fara foto

    niculina (Bucatar) , 06 februarie 2012

    doamne fereste dar de ce atata carne???? gatesti cat pentru o nunta??

  • titza

    titza (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2010

    Ou la sarmale? Nu e nevoie!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Mmmm...ce gustoase!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Foarte bune!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

      Cred ca au iesit niste sarmale super bune. Deja imi lasa gura apa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • 0.5 kg carne tocata de porc
  • 0.5 kg carne tocata de vita
  • 3 cepe potrivite
  • tocate
  • 1/2 cana cu orez
  • 2 linguri bulion
  • un ou
  • boia dulce
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • boia iute- dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Ratza pe varza

Ratza pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

10 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

14 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este prea multa carne raportata la cantitatea de orez , eu folosesc de regula 0,100 gr orez la 1 kg de carne.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Cordon bleu de pui