Sarmale in foi de varza

Timp pregatire
270 minute
Complexitate
ridicata
Sarmale in foi de varza

Ingrediente

  • 500 g carne tocata;
  • 1 pahar cu orez;
  • 1 pahar cu apa;
  • 2 cepe mici;
  • 1 varza alba;
  • 1 lingurita de bulion;
  • Condimente: sare, piper, cimbru, boia de ardei dulce.
  • 1 lingurita de sare de lamaie (la 4 litri de apa)

Mod de preparare

Se spala bine orezul. Se toaca marunt ceapa si se caleste in putin ulei. Se adauga 1 pahar cu apa si orezul, iar dupa 2 minute se ia de pe foc. Nu se lasa la fiert acum, caci vor avea destul timp mai tarziu.

Daca nu aveti varza murata, se procedeaza astfel: se scoate cu grija cotorul de la varza. Se pune apa la fiert intr-o oala de 4 litri cu sare si sare de lamaie. Se scufunda varza si se lasa cam 5 minute sau pana devine sticloasa. Veti sti ca este fiarta cand se desprind usor frunzele. Le lasam la racit. Daca nu va incape varza in craticioara (ca in cazul meu), scufundati frunzele pentru a le opari. Sunt gata cand devin sticloase.

Se amesteca cele 500 g de carne tocata cu orezul, ceapa, condimentele si bulionul. Adaugam o ceasca de apa, daca este nevoie. Pe fiecare frunza de varza punem un pic de carne si rulam sarmaluta.

Pe fundul unei cratiti adanci se pune un strat de varza tocata. Se asaza sarmalutele de jur-imprejur, iar la ultimul rand lasam un loc in mijloc in care vom pune o lingura de bulion. Acoperim cu apa, astfel incat sa ne mai ramana un spatiu liber de 3 degete deasupra sarmalelor.

Cantitate obtinuta: aprox 50 de sarmalute (dar depinde de marimea frunzelor de varza).

Sarmalele vor fierbe pe aragaz, la foc mic, cam 2 ore, apoi le mai dam la cuptor la foc potrivit, tot 2 ore.

Se servesc cu mamaliga calda.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise