autor:

Anca E. Voicu

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Sarmale in foi de varza

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 martie 2015

Ingrediente
500 g carne tocata, 1 pahar cu orez, 1 pahar cu apa, 2 cepe mici, 1 varza alba, 1 lingurita de bulion, Condimente: sare, piper, cimbru, boia de ardei dulce., 1 lingurita de sare de lamaie (la 4 litri de apa)

Dificultate: Ridicata Timp: 4h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se spala bine orezul. Se toaca marunt ceapa si se caleste in putin ulei. Se adauga 1 pahar cu apa si orezul, iar dupa 2 minute se ia de pe foc. Nu se lasa la fiert acum, caci vor avea destul timp mai tarziu.



Daca nu aveti varza murata, se procedeaza astfel: se scoate cu grija cotorul de la varza. Se pune apa la fiert intr-o oala de 4 litri cu sare si sare de lamaie. Se scufunda varza si se lasa cam 5 minute sau pana devine sticloasa. Veti sti ca este fiarta cand se desprind usor frunzele. Le lasam la racit. Daca nu va incape varza in craticioara (ca in cazul meu), scufundati frunzele pentru a le opari. Sunt gata cand devin sticloase.



Se amesteca cele 500 g de carne tocata cu orezul, ceapa, condimentele si bulionul. Adaugam o ceasca de apa, daca este nevoie. Pe fiecare frunza de varza punem un pic de carne si rulam sarmaluta.



Pe fundul unei cratiti adanci se pune un strat de varza tocata. Se asaza sarmalutele de jur-imprejur, iar la ultimul rand lasam un loc in mijloc in care vom pune o lingura de bulion. Acoperim cu apa, astfel incat sa ne mai ramana un spatiu liber de 3 degete deasupra sarmalelor.



Cantitate obtinuta: aprox 50 de sarmalute (dar depinde de marimea frunzelor de varza).



Sarmalele vor fierbe pe aragaz, la foc mic, cam 2 ore, apoi le mai dam la cuptor la foc potrivit, tot 2 ore.



Se servesc cu mamaliga calda.





Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Sarmale in foi de varza

Sarmale in foi de varza

Se amesteca toate ingredientele si se infasoara sarmalute in foile de varza acra. Se aseaza pe fundul

7 voturi    6 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Sarmale traditionale in foi de varza si foi de vita de vie

Sarmale traditionale in foi de varza si foi de vita de vie

Carnea pentru sarmale e buna sa aibe putina grasime, sa nu fie doar carne macra, altfel vor iesii

0 voturi    0 comentarii
4h 10 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lyly , 15 martie 2018

    Sunt deosebit de bune si gustoase.

  • Fara foto

    Monica , 11 februarie 2018

    Foarte bune, gustoase, delicioase, bravo.

  • Fara foto

    Anicuta , 05 ianuarie 2018

    Wauuu, ce bune sunt !!!Bineinteles, trebuie udate cu un pahar cu vin rosu, ca altfel te ineci si nu poti minca asa o bunatate.

Dificultate

Ridicata

Timp

4h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne tocata
  • 1 pahar cu orez
  • 1 pahar cu apa
  • 2 cepe mici
  • 1 varza alba
  • 1 lingurita de bulion
  • Condimente: sare
  • piper
  • cimbru
  • boia de ardei dulce.
  • 1 lingurita de sare de lamaie (la 4 litri de apa)

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

4 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Lyly

Sunt deosebit de bune si gustoase.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Cotlet de porc in aluat ,cu varza si cartofi Cotlet de porc in aluat ,cu varza si cartofi

Cotletul curatat bine de pielite il condimentam , apoi il ungem cu mustar pe toate partile si il invelim in felii de prosciutto crudo

0 voturi    0 comentarii
2h
Fripturi
Tiramisu cu mouse de ciocolata Tiramisu cu mouse de ciocolata

Ciocolata alba si ciocolata amara se topesc separat. Ouale se bat spuma cu zaharul. Frisca se bate bine,se tine in frigider. Compozitia

37 voturi    9 comentarii
2h
Prajituri
Rulada cu foi de napolitana si crema de cocos si caramel