autor:

Anca E. Voicu

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Sarmale in foi de varza

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 martie 2015

Ingrediente
500 g carne tocata, 1 pahar cu orez, 1 pahar cu apa, 2 cepe mici, 1 varza alba, 1 lingurita de bulion, Condimente: sare, piper, cimbru, boia de ardei dulce., 1 lingurita de sare de lamaie (la 4 litri de apa)

Dificultate: Ridicata Timp: 4h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala bine orezul. Se toaca marunt ceapa si se caleste in putin ulei. Se adauga 1 pahar cu apa si orezul, iar dupa 2 minute se ia de pe foc. Nu se lasa la fiert acum, caci vor avea destul timp mai tarziu.



Daca nu aveti varza murata, se procedeaza astfel: se scoate cu grija cotorul de la varza. Se pune apa la fiert intr-o oala de 4 litri cu sare si sare de lamaie. Se scufunda varza si se lasa cam 5 minute sau pana devine sticloasa. Veti sti ca este fiarta cand se desprind usor frunzele. Le lasam la racit. Daca nu va incape varza in craticioara (ca in cazul meu), scufundati frunzele pentru a le opari. Sunt gata cand devin sticloase.



Se amesteca cele 500 g de carne tocata cu orezul, ceapa, condimentele si bulionul. Adaugam o ceasca de apa, daca este nevoie. Pe fiecare frunza de varza punem un pic de carne si rulam sarmaluta.



Pe fundul unei cratiti adanci se pune un strat de varza tocata. Se asaza sarmalutele de jur-imprejur, iar la ultimul rand lasam un loc in mijloc in care vom pune o lingura de bulion. Acoperim cu apa, astfel incat sa ne mai ramana un spatiu liber de 3 degete deasupra sarmalelor.



Cantitate obtinuta: aprox 50 de sarmalute (dar depinde de marimea frunzelor de varza).



Sarmalele vor fierbe pe aragaz, la foc mic, cam 2 ore, apoi le mai dam la cuptor la foc potrivit, tot 2 ore.



Se servesc cu mamaliga calda.





Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Sarmale cu carne de porc in foi de varza murata

Sarmale cu carne de porc in foi de varza murata

Foile de varza se spala,se taie cotoarele si daca varza este prea acra sau prea sarata se mai tin

62 voturi    18 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Sarmale in foi de varza murata

Sarmale in foi de varza murata

• ceapa se toaca marunt si morcovii se dau prin razatoare. se calesc. spre sfarsit se adauga

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Anicuta , 05 ianuarie 2018

    Wauuu, ce bune sunt !!!Bineinteles, trebuie udate cu un pahar cu vin rosu, ca altfel te ineci si nu poti minca asa o bunatate.

Dificultate

Ridicata

Timp

4h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 g carne tocata
  • 1 pahar cu orez
  • 1 pahar cu apa
  • 2 cepe mici
  • 1 varza alba
  • 1 lingurita de bulion
  • Condimente: sare
  • piper
  • cimbru
  • boia de ardei dulce.
  • 1 lingurita de sare de lamaie (la 4 litri de apa)

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

8 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    2 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Anicuta

Wauuu, ce bune sunt !!!Bineinteles, trebuie udate cu un pahar cu vin rosu, ca altfel te ineci si nu poti minca asa o bunatate.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Placinte cu dulceata de caise si migdale prajite Placinte cu dulceata de caise si migdale prajite

Laptele se incalzeste usor si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana acestea se topesc. Se adauga si drojdia, apoi amestecam.

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aluaturi si Foietaje
Sarmale cu varza dulce in vas de lut Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici, apoi se calesc impreuna cu jumatate din cantitatea de ulei

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Prajitura de Craciun