Carnea de porc si ceafa de porc se trec prin masina de tocat, impreuna cu ceapa calita, 2 minute, cu doua linguri de ulei. La tocatura se adauga orezul spalat si scurs de apa si un varf de cutit cu piper sau un varf de lingurita cu ienibahar. Sare nu se pune, deoarece carnea afumata si varza lasa destula. Pentru fiertul sarmalelor se pregateste o oala de 4-5 litrii. Jumatate din cantitatea de varza tccata se aseaza in oala si peste ea sarmalele, in randuri suprapuse; deasupra se pune restul de varza tocata. Pentru un plus de aroma, printre sarmale se pot pune bucati de costita de porc proaspata sau afumata. In oala se mai pun 2 foi de dafin si cam 20 boabe de piper, o ramura de cimbru, marar tocat si 100 ml suc de rosii. Se toarna apa clocotita cat sa le cuprinda, se acopera si se lasa sa fiarba la foc mijlociu pana cand dau in clocot, apoi focul se reduce. Se fierb cam 2 ore.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii