Carnea de porc si ceafa de porc se trec prin masina de tocat, impreuna cu ceapa calita, 2 minute, cu doua linguri de ulei. La tocatura se adauga orezul spalat si scurs de apa si un varf de cutit cu piper sau un varf de lingurita cu ienibahar. Sare nu se pune, deoarece carnea afumata si varza lasa destula. Pentru fiertul sarmalelor se pregateste o oala de 4-5 litrii. Jumatate din cantitatea de varza tccata se aseaza in oala si peste ea sarmalele, in randuri suprapuse; deasupra se pune restul de varza tocata. Pentru un plus de aroma, printre sarmale se pot pune bucati de costita de porc proaspata sau afumata. In oala se mai pun 2 foi de dafin si cam 20 boabe de piper, o ramura de cimbru, marar tocat si 100 ml suc de rosii. Se toarna apa clocotita cat sa le cuprinda, se acopera si se lasa sa fiarba la foc mijlociu pana cand dau in clocot, apoi focul se reduce. Se fierb cam 2 ore.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii