autor:

Georgiana Cosac

» » Mancaruri cu carne

Sarmale in foi de varza acra cu carne

Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 martie 2009

Ingrediente
1 1/2 kg varza acra,1/2 kg carne de porc, 200 g ceafa de porc afumata, 50-100 g orez, 100 g ceapa, piper, ienibahar, suc de rosii, o foaie de dafin, cimbru, marar.

Dificultate: Medie Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Carnea de porc si ceafa de porc se trec prin masina de tocat, impreuna cu ceapa calita, 2 minute, cu doua linguri de ulei. La tocatura se adauga orezul spalat si scurs de apa si un varf de cutit cu piper sau un varf de lingurita cu ienibahar. Sare nu se pune, deoarece carnea afumata si varza lasa destula. Pentru fiertul sarmalelor se pregateste o oala de 4-5 litrii. Jumatate din cantitatea de varza tccata se aseaza in oala si peste ea sarmalele, in randuri suprapuse; deasupra se pune restul de varza tocata. Pentru un plus de aroma, printre sarmale se pot pune bucati de costita de porc proaspata sau afumata. In oala se mai pun 2 foi de dafin si cam 20 boabe de piper, o ramura de cimbru, marar tocat si 100 ml suc de rosii. Se toarna apa clocotita cat sa le cuprinda, se acopera si se lasa sa fiarba la foc mijlociu pana cand dau in clocot, apoi focul se reduce. Se fierb cam 2 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza acra cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale in foi de varza acra cu carne

Sarmale in foi de varza acra cu carne

Varza se taie de cotoare dupa ce se desfac foile. Varza foarte acră sau prea sărată se spală

16 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui rasol cu legume si sos de marar

Pui rasol cu legume si sos de marar

Se spala si se transeaza puiul in bucati, se curata legumele si se spala. In 3 litri de apa rece

12 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

    Ce bune, nelipsite de la sarbatorile noastre, foarte satioase! Reteta mea e aproape la fel, eu nu pun suc de rosii decat la cele cu varza proapata.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    O bunatate...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 august 2009

    Arata minunat sarmalutele tale... Si eu pregatesc asemanator sarmalutelele...,adaug marar tocat,piper macinat,ienibahar macinat,cimbru macinat in compozitie,iar la fiert adaug boabe de piper,boabe de coriandru,foi de dafin ,bucatele de rosii (eu pun rosii la congelator)si cate o crenguta de cimbru si una de busuioc...In schimb eu folosesc toate ingredientele crude,nu calesc nimic...

    • Fara foto

      Monika K (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2009

      Enibahar nu am pus niciodata in sarmale, dar pun boabe intregi de piper si foi de dafin in stratul de varza tocata. La sarmalele in foi murate (acre) nu pun marar, doar la cele in varza dulce sau la cele in foi de vita de vie.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2009

      Nici eu nu folosesc dafin si ienibahar, dar sunt tentata sa fac o incercare.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2009

      Nu am incercat niciodata sa pun foi de dafin si enibahar in sarmale !!! Oare cum or fi ? Eu le servesc cu smantana deasupra...

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

      Arata foarte bine aceste sarmalute.Am sa incerc si eu aceasta reteta cu ienibahar si marar, pana acum nu am folosit.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • 1 1/2 kg varza acra,1/2 kg carne de porc
  • 200 g ceafa de porc afumata
  • 50-100 g orez
  • 100 g ceapa
  • piper
  • ienibahar
  • suc de rosii
  • o foaie de dafin
  • cimbru
  • marar.

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana Cosac
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Apa si zaharul se fierb pe foc mic pana cand zaharul se topeste complet. Laptele si cacaoa cernute

128 voturi    7 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat zaharul, macul,

218 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Zaharul si apa se fierb. Dupa ce s-a topit zaharul se pune cacaoa. Se ia de pe foc si se pune margarina

13 voturi    6 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce bune, nelipsite de la sarbatorile noastre, foarte satioase! Reteta mea e aproape la fel, eu nu pun suc de rosii decat la cele cu varza proapata.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Papricas de pui cu gnocchi