autor:

alex78

» » Mancaruri cu carne

Sarmale in foi de varza acra cu carne

Autor: alex78 (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alex78 (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 februarie 2010

Ingrediente
1 kg varza acra, 500 g carne amestec de vita cu porc tocata, 1 ceapa potrivita, 1 cescuta de orez, 1 lingura pasta de tomate, cateva bucatele de slanina, , sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

16 voturi

Mod de preparare

Varza se taie de cotoare dupa ce se desfac foile. Varza foarte acră sau prea sărată se spală în 2-3 ape călduţe, sau se tine 10-15 min. in apa calduta.
Intr-o craticioara se pune putin ulei si se caleste ceapa, se adauga orezul si pasta de tomate si se tine aproximativ 5-7 minute. Dupa aceea se amesteca bine cu carnea tocata. Se adauga sare si piper dupa gust.
Carnea se pune pe foile de varza si se infasoara formandu-se sarmale.
In cratita in care urmeaza sa se puna sarmalele se pun cateva bucatele de slanina apoi se pune varza tocata fin si apoi se aseaza si sarmalele in cratita. Pentru ca varza sa se fiarba foarte bine, sarmalele se fierb 90 minute(primele 40 minute dupa ce au dat in clocot se fierb la foc mediu, iar urmatoarele 50 minute la foc mic).
Dupa cele 80 minute de fierbere, se recomanda ca sarmalele sa fie introduse si in cuptorul incins pentru a se rumeni mai frumos .
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza acra cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale in foi de varza acra cu carne

Sarmale in foi de varza acra cu carne

Carnea de porc si ceafa de porc se trec prin masina de tocat, impreuna cu ceapa calita, 2 minute,

12 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu ananas si ciuperci

Pulpe de pui cu ananas si ciuperci

1. Pulpele se spala bine cu apa rece, se curata se dezoseaza, se cresteaza si se pun in tigaia grill

3 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

    O bunatate de numa ! Mai ales cu mamaliguta.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

    Super bune !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

    Foarte gustoase! Arata si tare bine.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Foarte bune!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      arata bine,ador sarmalele,dar pun si boia.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Eu le fierb in oala de lut la foc mic,toc cam 90 minute! Si le mai bag si la cuptor sa se rumeneasca!

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      sarmalele sunt bune intotdeauna ,dar de ce sa le fierbi asa de mult ?varza fiarta 20-30 de minute este gata,la fel si orezul.dupa care le mai bagi in cuptor pana se rumenesc.sau daca le faci de la inceput la cuptor,atunci intr-adevar dureaza mai mult,in jur de o ora.eu pun apa sau sosul preparat gata fierte si atunci se scurteaza procesul.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Foarte bune si gustoase (dupa post)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

16 voturi

Ingrediente

  • 1 kg varza acra
  • 500 g carne amestec de vita cu porc tocata
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 cescuta de orez
  • 1 lingura pasta de tomate
  • cateva bucatele de slanina
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de alex78
Mancare de praz cu masline

Mancare de praz cu masline

Curatam prazul, indepartam primele folii si il taiem in rondele grosute. Il oparim in apa clocotita

14 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sidy (Chef de cuisine)

O bunatate de numa ! Mai ales cu mamaliguta.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Dovlecei rotunzi umpluti cu carne