autor:

alex78

» » Mancaruri cu carne

Sarmale in foi de varza acra cu carne

Autor: alex78 (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alex78 (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 februarie 2010

Ingrediente
1 kg varza acra, 500 g carne amestec de vita cu porc tocata, 1 ceapa potrivita, 1 cescuta de orez, 1 lingura pasta de tomate, cateva bucatele de slanina, , sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

16 voturi

Mod de preparare

Varza se taie de cotoare dupa ce se desfac foile. Varza foarte acră sau prea sărată se spală în 2-3 ape călduţe, sau se tine 10-15 min. in apa calduta.
Intr-o craticioara se pune putin ulei si se caleste ceapa, se adauga orezul si pasta de tomate si se tine aproximativ 5-7 minute. Dupa aceea se amesteca bine cu carnea tocata. Se adauga sare si piper dupa gust.
Carnea se pune pe foile de varza si se infasoara formandu-se sarmale.
In cratita in care urmeaza sa se puna sarmalele se pun cateva bucatele de slanina apoi se pune varza tocata fin si apoi se aseaza si sarmalele in cratita. Pentru ca varza sa se fiarba foarte bine, sarmalele se fierb 90 minute(primele 40 minute dupa ce au dat in clocot se fierb la foc mediu, iar urmatoarele 50 minute la foc mic).
Dupa cele 80 minute de fierbere, se recomanda ca sarmalele sa fie introduse si in cuptorul incins pentru a se rumeni mai frumos .
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza acra cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale in foi de varza acra cu carne

Sarmale in foi de varza acra cu carne

Carnea de porc si ceafa de porc se trec prin masina de tocat, impreuna cu ceapa calita, 2 minute,

12 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui pe sticla

Pui pe sticla

Puiul il spalam bine si indepartam tot puful de pe el. Curatam usturoiul si il pisam. Ceapa verde

17 voturi    17 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

    O bunatate de numa ! Mai ales cu mamaliguta.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

    Super bune !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

    Foarte gustoase! Arata si tare bine.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Foarte bune!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      arata bine,ador sarmalele,dar pun si boia.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Eu le fierb in oala de lut la foc mic,toc cam 90 minute! Si le mai bag si la cuptor sa se rumeneasca!

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      sarmalele sunt bune intotdeauna ,dar de ce sa le fierbi asa de mult ?varza fiarta 20-30 de minute este gata,la fel si orezul.dupa care le mai bagi in cuptor pana se rumenesc.sau daca le faci de la inceput la cuptor,atunci intr-adevar dureaza mai mult,in jur de o ora.eu pun apa sau sosul preparat gata fierte si atunci se scurteaza procesul.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Foarte bune si gustoase (dupa post)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

16 voturi

Ingrediente

  • 1 kg varza acra
  • 500 g carne amestec de vita cu porc tocata
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 cescuta de orez
  • 1 lingura pasta de tomate
  • cateva bucatele de slanina
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de alex78
Mancare de praz cu masline

Mancare de praz cu masline

Curatam prazul, indepartam primele folii si il taiem in rondele grosute. Il oparim in apa clocotita

14 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sidy (Chef de cuisine)

O bunatate de numa ! Mai ales cu mamaliguta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Mazare cu piept de pui