Sarmale in foi de varza, la slow cooker

Timp pregatire
480 minute
Complexitate
medie
Sarmale in foi de varza, la slow cooker

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc cu grasime
  • 150 gr orez cu bob rotund
  • 3 cepe mari
  • 100 ml ulei
  • 1 legatura marar
  • 2-3 linguri bulion de ardei
  • sare, piper
  • cimbru
  • 2 verze murate

Mod de preparare

Tocam marunt ceapa si o calim in ulei doar cat sa devina translucida. Adaugam doua linguri de bulion si orezul (orezul il punem in prealabil la hidratat cu putina apa si apoi il scurgem) si amestecam continuu circa jumatate de minut. Adaugam carnea de porc tocata, mararul tocat marunt, sarea, piperul si condimentele. Amestecam pana la omogenizarea completa si dam deoparte de pe foc. Lasam compozitia deoparte sa se racoreasca.

Desfacem foile de varza si le spalam cu apa calduta. Daca varza este prea sarata lasati frunzele cateva ore in apa calduta. Punem o lingura de umplutura in mijlocul frunzei si rulam strans presand totodata la capete cu degetele.

Varza ramasa o tocam marunt si asezam un strat pe fundul vasului slow cooker-ului Crock Pot. Adaugam bulionul.

Asezam sarmalutele in cercuri concentrice si fara sa lasam loc intre ele ca sa stea fixe sa sa nu se desfaca in timpul fierberii.

Restul de varza tocata o asezam deasupra sarmalutelor acoperind toata suprafata. Completam cu apa fierbinte.

Punem capacul si setam aparatul de gatit Crock Pot slow cooker4,7 L Digital, temperatura la low pentru 8 ore.

Dupa opt ore sarmalute sunt gata. Le servin cu una, doua linguri de varza alaturi si cu mamaliguta calda si smantana sau ardei iuti.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure