autor:

nela

» » Mancaruri cu carne

Sarmale in foi de varza murata

Autor: nela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 martie 2013

Ingrediente
Aceasta reteta, este pe cat de simpla, pe atat de gustoasa, care aminteste de mama si de bucataria ei, de copilarie si de perioadele fericite si fara de griji., , 750 grame de carne porc si vita, tocata, 100 grame de sunca de porc, afumata, 200 grame de orez, bob rotund, 4 cepe mari, 3 linguri bulin, ulei de floarea soarelui, 1 morcov mare, ras prin razatoarea mica, 1 ou, 2 legaturi de marar, 1 legatura de patrunjel, 3 fire de cimbru, 1 foaie de dafin, 1 lingura de piper negru, proaspat macinat, 1 lingurita de sare, varza murata, smantana, malai pentru mamaliguta

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

4 voturi

Mod de preparare

Carnea de vita si cea de porc o dau prin masina de tocat carne prin sita mare. Orezul il spal bine, bine si il pun la umflat. Il scurg, il clatesc cu apa rece si apoi il adaug peste carnea tocata. Sparg un ou, macin piper negru si toc verdeata marunt. Amestec totul cu o lingura din lemn. Tai foarte marunt toata ceapa, si o calesc in uleiul incins in care am pus si sunca afumata taiata cubulete. Sunca este fara sorici. Soriciul il tai suvite si-l pun la fiert , pe fundul cratitei.Torn 3 linguri de bulion si mai las 3 minute la foc potrivit. Rastorn totul in vasul cu carne si potrivesc de sare. Ei acum incepe lucrul de migala pentru cine face sarmalele mici. Eu le fac mai mari asa ca umplu foile de varza si le rasucesc repede. Le numar cand le asez. Fac cam 30 de sarmale, asezate cuminti pe 2 randuri. Acopar cu varza tocata si pun 3 crengute de cimbru. Eu le fierb in cuptor la foc mic, 2 ore. Prima ora sub capac apoi il iau si ele capata o culoare aurie, in urmatoarea ora. Le servesc cu smantana, mamaliguta calda si ardei iuti.

Timpul este calculat fara timpul de fierbere
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza murata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale cu carne de porc in foi de varza murata

Sarmale cu carne de porc in foi de varza murata

Foile de varza se spala,se taie cotoarele si daca varza este prea acra sau prea sarata se mai tin

59 voturi    18 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Sarmale in foi de varza murata

Sarmale in foi de varza murata

• ceapa se toaca marunt si morcovii se dau prin razatoare. se calesc. spre sfarsit se adauga

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 07 martie 2013

    De acord cu sarmalele mari! Am facut si eu, am luat costita afumata si am uitat sa o pun (asa ca urmeaza o supa de fasole boabe) - dar am avut mult cimbru si asa un gust bun le-a dat!

Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

4 voturi

Ingrediente

  • Aceasta reteta
  • este pe cat de simpla
  • pe atat de gustoasa
  • care aminteste de mama si de bucataria ei
  • de copilarie si de perioadele fericite si fara de griji.
  • 750 grame de carne porc si vita
  • tocata
  • 100 grame de sunca de porc
  • afumata
  • 200 grame de orez
  • bob rotund
  • 4 cepe mari
  • 3 linguri bulin
  • ulei de floarea soarelui
  • 1 morcov mare
  • ras prin razatoarea mica
  • 1 ou
  • 2 legaturi de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • 3 fire de cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingura de piper negru
  • proaspat macinat
  • 1 lingurita de sare
  • varza murata
  • smantana
  • malai pentru mamaliguta

Raporteaza reteta

Retete
de nela
Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui

Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui

Se separă albuşurile de gălbenuşuri, si se bat cu 8 linguri de zahăr. Se consideră terminată

8 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Torturi
Salată de legume fierte şi piept de curcan

Salată de legume fierte şi piept de curcan

Se taie în cubuleţe cartofii, morcovul şi pieptul de curcan, care sunt deja gata fierte şi răcite.

7 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Salate reci
Mamaliga dezvelita

Mamaliga dezvelita

Pun pe foc un ceaun cu apa rece, sarea si malaiul in ploaie. Amestec continuu ca sa nu faca cocoloase.

13 voturi    9 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Fara foto

mira (Chef de cuisine)

De acord cu sarmalele mari! Am facut si eu, am luat costita afumata si am uitat sa o pun (asa ca urmeaza o supa de fasole boabe) - dar am avut mult cimbru si asa un gust bun le-a dat!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Varza cu carne